۱۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۶
کد خبر: ۴۸۸۸۹۱
عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

اشتغال و تولید راه قدرتمند شدن ملت ها است

کوشکی با بیان این که اگر جامعه ای نیازهای خود را رفع کند قدرتمند و منشأ تاثیر می شود، گفت: در اینصورت همه از آن جامعه الگو می گیرند و در منطقه و دنیا می تواند رهبری کند.
محمد صادق کوشکی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمدصادق کوشکی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، عصر پنجشنبه در نشست رویش فرهنگ با موضوع بسترهای تحقق شعار سال و نقش مخاطبان، با اشاره به نقش مخاطبان در تبیین شعار سال اظهار کرد: رسالت مقام معظم رهبری سیاست گذاری درباره تولید و اشتغال است.

وی با بیان این که رهبر انقلاب در حوزه های اقتصاد، صنعت و سایر حوزه های جاری کشور نقش اجرایی ندارند، تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی رهبر در حوزه امنیت و دفاع نقش اجرایی داشته و فرمانده کل نیروهای مسلح است که باید تا ریز جزئیات پاسخگو باشد اما در حوزه مسائل اجرایی رهبر تنها سیاست گذار است و جهت حرکت را مشخص می کند.

در تحقق تولید و اشتغال مردم و دولتمردان یکرنگ و متحد باشند

کوشکی با بیان این که مخاطبان شعار سال مردم و دولتمردان هستند، خاطر نشان کرد: باید در جهت تحقق تولید و اشتغال این دو یکی باشند، زمانی دولتمردان و مردم احساس نزدیکی و یگانگی می کردند آنطور که شهید رجایی می گفت من فرزند ملتم اما امروز دولتی ها خود را از مردم جدا می دانند و مدتی این بیماری دوگانگی در فضای سیاسی شایع شده است.

اشتغال دولتی به تولید منجر نمی شود

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که امروز این دوگانگی برخلاف دهه شصت ایجاد شده است، بیان کرد: به عقیده بنده اشتغال اگر از جانب دولت باشد به تولید منجر نمی شود؛ امروز برخی ها استخدام شده و حقوق می گیرند اما منشأ اثر نیستند و بدون شک و تردید اشتغالی که دولتی بوده و به دنبال تولید نباشد مولد نیست.

وی با بیان این که در تاسیس اتحادیه جماهیر شوروی، رهبرشان اذعان کرد که همه کارمند دولت هستند، خاطر نشان کرد: در جوامع سوسیالیستی قحطی شد و همه از دولت حقوق می گرفتند اما تولیدی نبود، سال بعد دستور دادند هر کس در باغچه می تواند سیفی جات را بکارد و پس از آن مردم وقتی اجازه پیدا کردند برای خود کار کنند مشکل قحطی حل شد.

راه نجات و قدرتمند شدن ملت ها اشتغال همراه با تولید است

کوشکی با بیان این که باید به دنبال اشتغالی باشیم که تولید به همراه داشته باشد، گفت: این تولید قرار است تولید ثروت، فناوری، علم، فرهنگ و هرآنچه ملت زنده به آن نیاز دارد باشد؛ بدون شک و تردید ملت زنده به قضا، کالای فرهنگی، نیازهای پزشکی بهداشتی و روانی نیاز دارد و اگر در جامعه تولید اتفاق بیفتد، آن جامعه قدرت می گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که اگر جامعه ای نیازهای خود را رفع کند قدرتمند و منشأ تاثیر می شود، بیان کرد: در اینصورت همه از آن جامعه الگو می گیرند و در منطقه و دنیا می تواند رهبری کند و الگوی همه باشد؛ بنابراین ملتی که مولد باشد قدرتمند می شود و همه را رهبری به سوی خداوند متعال و حکومت دینی می کند.

رهبری آمریکا بر دنیا به سبب مولد و منشأ اثر بودن آنان است

وی با بیان این که امروز آمریکا رهبری دنیا را دارد چون مولدند و در دنیا حرفشان تاثیر گذار است، یادآور شد: دلهای بسیاری به آمریکا به سبب قدرت حاصل از تولید جلب می شود و این تولید در همه عرصه های آنان نفوذ کرده است؛ می شود با ثروت رفاه ایجاد کرد اما قدرت و تاثیر گذاری نمی توان ایجاد کرد؛ امروزه کشورهای عربی و جنوب خلیج فارس رفاه ایجاد کردند اما کشورهای منشا تاثیر، الگو و رهبری نیستند چراکه تنها جوامع تولید کننده تاثیر گذار هستند.

کوشکی با بیان این که در جامعه امروز حدود دو میلیون و هفتصد هزار نفر غیر ایرانی کار می کنند، ابراز کرد: زمانی این تعداد مشاغل ساده همچون کارگری ساختمان داشتند که امروز بسیاری از آنان مشاغل ساده نبوده و صاحبکارند اما به لحاظ قانونی نمی توانند کارگاه مستقل بزنند و با اجاره کارگاه هایی همچون پرورش ماهی روزگار می گذرانند.  

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که متاسفانه فرهنگ کار در بین مردم جامعه امروز ما حذف شده و کار هویت بخش از بین رفته، گفت: در دوره صفویه یعنی 400 سال پیش جامعه ایران در مقیاس جهانی از دسته قدرتهای بزرگ، مرفه و مولد دنیا بود و در ونیز افتخار می کردند که محصول صنعتگران را می خریدند چراکه در آن زمان اشتغال و تولید را مردم ایجاد می کردند.

وی با بیان این که حداکثر بهره وری و تولید جامعه در آن مقطع اتفاق افتاد و بعد از قرار گرفتن در سراشیبی تمدن به جایگاه امروز رسیدیم و خیال می کنیم با پول نفت می توان همه مشکلات را حل کرد، ادامه داد: ما آمده ایم که در این دنیا تنها سیر نباشیم و رسالت اصلی امروز ما تغییر نگاه فرهنگی به کار است چراکه کار فضیلت و افتخار حتی در عین تامین درآمد است.

جنبه خلاقیت کار بر مادیات آن ارجحیت داشته باشد

کوشکی با بیان این که کار در دین ما معنی دارد و خداوند به انسان توانایی داده تا از آن حداکثر استفاده را کند، بیان کرد: زمانی در جامعه ما اینطور بود که مردم کار خلاقیت و عشقشان محسوب می شد، 450 سال پیش خانه ای ساخته و الان در سلامت است، در طبس  هفتصد سال پیش سدی ساخته شده که امروز همچنان پایدار و مستحکم باقی مانده است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که در دنیا هرکجا شغل و ثروت بوده خود مردم آن را ایجاد کردند، گفت: مردم باید نگاهشان به کار و اشتغال همان نگاهی شود که دینشان گفته است؛ در این راستا امام صادق(ع) و امام کاظم(ع) روایت های مشابه فراوانی گفتند که به کشاورزی و کارگری می رفتند و با عرق و زحمت نان حلال کسب می کردند.

شیعه باید کار مولد داشته باشد

وی با بیان این که کار برای شیعه باید افتخار باشد و شیعه باید کار مولد داشته باشد، اذعان کرد: متاسفانه امروزه همه علاقه دارند کار راحت و آسوده داشته باشند و انتهای ماه حقوق های نجومی بگیرند که نگاهمان به کار باید تغییر پیدا کند؛ سال 61 حضرت امام فرمودند که کار مردم را به مردم واگذار کنید چراکه دولت نمی تواند متولی کشور بزرگ باشد و همه امور را به سرانجام برساند.

لازمه موفقیت تولید کنندگان کوچک شدن دولت ها است

کوشکی با بیان این که دولت در جامعه از رضاخان تا امروز یک کار مهم انجام داده و آن این است که می گوید کسی جز من در جامعه نباید منشأ قدرت و ثروت باشد، بیان کرد: این را نباید فراموش کرد که  در دنیا هرجا تولید کننده ها موفق بودند دولت ها کوچک شدند؛ آمریکا از بزرگترین اقتصادهای دنیاست و مردم اجازه دارند که نفس بکشند و کار کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که امروز دولت بزرگترین مانع کارآفرین ها است، گفت: متاسفانه امروز برای کار تولیدی ساده باید چندین سال جهت پروانه بهره برداری دوندگی کنید که شایسته نیست.

اولویت کشور باید تولید داخل باشد/ دولتمردان دستورات رهبری را جدی بگیرند

وی با بیان این که مردم و دولت خارجی ها را ترجیح به داخلی ها ندهد، خاطرنشان کرد: دولت نباید منت غرب را بکشد و تولید کننده داخلی را تحقیر کند بلکه کار را به داخل بسپارد، رهبری دستور صریح دادند که اگر جنس داخی معادل خارجی وجود داشت دولت حق ندارد جنس خارج را ترجیح دهد اما متاسفانه این را دولت جدی نمی گیرد.

کوشکی با بیان این که حتی اگر کیفیت تولید داخلی نصف خارجی باشد اولویت با تولید داخل است، گفت: مشکل تولید زمانی حل می شود که دولت دست از مزاحمت برای تولید کننده بردارد و تبعیض قائل نشود و جنس خارجی را به محصول ایرانی ترجیح ندهد که در این راستا باید دولت ها بکوشند و از هیچ گونه تلاشی مضایقه نکنند./201/864/ب1

ارسال نظرات