۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰
کد خبر: ۴۹۰۶۸۱
حجت الاسلام ماندگاری:

اعتکاف فرصتی جهت تفکر در ارزیابی گذشته و برنامه‌ریزی برای آینده است

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اعتکاف فرصتی جهت تفکر و ارزیابی گذشته و برنامه ریزی برای آینده است، گفت: حضور روحانیت در جمع معتکفان به عنوان راهنما امری لازم و ضروری به شمار می‌رود.
حجت الاسلام ماندگاری

حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری استاد حوزه علمیه و خطیب مشهور، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به آثار اجتماعی اعتکاف، گفت: دین مبین اسلام طرفدار رهبانیت و گوشه گیری نیست اما به سبب آن که دنیا زدگی بالاترین آسیب را به انسانیت و بندگی انسان وارد می‌کند در اسلام مسلمانان به انجام سه روز اعتکاف در ماه آن هم به صورت مستحبی تاکید و سفارش شده‌اند و اعتکاف رجبیه و رمضانیه گل سرسبد همه اعتکاف‌ها به شمار می‌رود.

وی افزود: فرد معتکف زمانی که در مراسم پر فیض اعتکاف شرکت می‌کند به مدت سه روز از غوغا و وابستگی‌های دنیوی خارج و در خلوتی معنوی به تفکر و تدبر در آیات الهی، روایات و دعاهای ذکر شده می‌پردازد و با بررسی اعمال خود به حسابرسی و بازنگری در رفتار خود توجه می‌کند.

حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه اعتکاف فرصتی جهت تفکر و ارزیابی گذشته و برنامه ریزی برای آینده است، ابراز کرد: معتکفان با شرکت در مراسم اعتکاف به ذات اقدس احدیت و ائمه معصومین(ع) توسل جسته و نیکو بندگی کردن را از درگاه الهی استعانت می‌کنند.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: خلوت گزیدن معتکفان در اصل تجدید نیرو و قوا برای نیکو بندگی کردن است معتکف زمانی که از مراسم با شکوه اعتکاف خارج می‌شود اعم از محصل، صنعتگر، تولیدکننده و مدیران همه باید به این فکر کنند که چگونه می‌توانند بهترین بندگی را در محضر خدا و خدمت رسانی را در جامعه داشته باشند.

وی درباره برکات مراسم اعتکاف، گفت: مراسم معنوی اعتکاف برکات و ثمرات بسیاری دارد که یکی از آنان آشنایی مومنان با یکدیگر است جوانان و نوجوانان می‌توانند بهترین همراهان و دوستان همفکر را در این مراسم پیدا کنند بنابراین نتیجه چنین تجمع معنوی شادی دوستان و اندوه دشمنان است.

حجت الاسلام ماندگاری در پایان خاطرنشان کرد: ملت مسلمان یک امت واحده هستند و تداوم این وحدت با وجود یک راهنما میسر می‌شود تا هدف و راه را به بهترین شکل برهمگان نشان دهد و در جمع معتکفان نیز حضور روحانیت به عنوان راهنما امری لازم و ضروری به شمار می‌رود./302/813/ب1

ارسال نظرات