بیداری جامعه از وظایف اصلی حوزه علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجف آباد، حجت الاسلام مصطفی حسناتی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه نجف آباد، پیش از ظهر امروز در جمع طلاب حوزه فاطمیه نجف آباد با اشاره به اهمیت ماه رجب گفت: ماه رجب، ماه شروع سیر الی الله است و بسیاری از از اولیای خدا بر انجام عبادات خاص در این ماه مقید بودند و عمده ذکرهای ماه رجب درباره استغار و توبه و توحید است.
وی درباره علل بی انگیزگی در تحصیل علوم دینی به ویژه در بین طلاب افزود: دل مردگی و کم انگیزگی در بین طلاب ناشی از عدم معرفت برخی طلاب در ورود به حوزه های علمیه است و محبوب و مطلوب هر انسانی به اندازه علاقه ای است که به آن مطلوب دارد.
حجت الاسلام حسناتی در ادامه خاطرنشان کرد: خداوند در این عالم محبوب های واقعی را به انسان معرفی می کند و این محبوب ها تنها در سایه معرفت، تعقل و تدبر به دست می آید که اگر لشکر عقل بر لشکر جهل حاکم شود، بایدها و ضروریات زندگی انسان از متاع دنیا فراتر می رود.
وی بالاترین الگوی معرفتی برای طلاب را ائمه اطهار(ع) بیان کرد و افزود: منتهای عشق و آرزوی ائمه اطهار، هدایت انسان ها با هر دین و آیین و قومیتی بود چنان که حضرت علی ذره ای برای حکومت دنیا تلاش نکرد و هدف و مقصد امام حسین جز هدایت بشریت نبود و این معرفت باید الگوی زندگی همه طلاب قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در نجف آباد ادامه داد: طبق روایات اهل علم از مجاهدان فی سبیل الله مقامی بالاتر دارند و کسب معرفت الهی همان جهاد اکبر است که اگر یک طلبه به این مرحله برسد نه تنها نسبت به هم کیش و هم دین خودشان احساس مسؤولیت می کند بلکه نسبت به هر آدم و هر هم نوعی این احساس وظیفه و هدایت دارد و این همان معنای حیات طیبه است.
وی عدم معرفت نسبت به حیات ابدی را مشکل اصلی بشریت برشمرد و گفت: قدر و قیمت هر انسان به مقدار معرفت و تعقل او است و تنها در سایه علم و عمل است که صورت قیامتی انسان ساخته می شود و اصل قیامت و معاد به مقدار معرفت و ایمان و اندازه اعمال صالح بستگی دارد که متأسفانه در این زمانه عدم معادباوری بسیار همه گیر شده است.
حجت الاسلام حسناتی در ادامه بیان داشت: در این دوران کم داریم انسان هایی را که بفهمند معاد نسیه نیست و نقد است، چون نه با معرفت و تعقل بلکه با ابزار و وسایل مادی دنیا زندگی می کنیم، توجه به حیات جاوید انسان را باور نداریم و باور به معاد به معرفت ما بر می گردد و خداوند نیز در قرآن می فرماید ما هر کسی را هدایت نمی کنیم و باید شخص خود اهل هدایت باشد.
وی یکی از ضرورت های طلبگی را جدیت در کسب علم و معرفت بیان کرد و افزود: از وظایف اصلی حوزه های علمیه که از همان ابتدا داعیه دار آن بودند، بیداری جامعه است به ویژه در عصر غیبت و برای چنین فعالیتی نمی شود هیچ مزدی تعیین کرد و کسب چنین علومی "رأس فضائل العلم" است که گاهی طلاب از این دارایی های خود غافل هستند.
امام جمعه نجف آباد در ادامه تصریح کرد: گاهی برخی افراد صرف مدرک و آینده شغلی وارد حوزه های علمیه می شوند و این افراد هدف اصلی را نشناختند که چه دُر گرانبهایی را از دست می دهند و در راه معرفت و علم کم لطفی می کنند و یک طلبه باید از همان ابتدا هدفش در راستای اهداف خلقت عمل کند.
وی در ادامه گفت: آنهایی که برای متاع دنیا تلاش می کنند، یک عده قدرتمندان و مستکبران دنیا هستند که روحیه زیاده طلبی و استکبارستیزی دارند که اگر برای فخرفروشی و دنیاطلبی وارد حوزه ها شویم، هیچ ارزشی نخواهد داشت./202/1306/ب1