۳۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۷
کد خبر: ۴۹۲۵۵۷
دبیر علمی جشنواره بهشت بیان:

ترویج نهج البلاغه سبب نجات جامعه می‌شود/ جشنواره بهشت بیان سراسری می‌شود

شاهزیدی با اشاره به اهمیت ترویج نهج البلاغه و تشویق جامعه برای رفتن به سمت این کتاب ارزشمند، گفت: باید موجی در جامعه ایجاد کنیم تا مردم به سمت نهج البلاغه بروند و جامعه از سقوط نجات پیدا کند.
عباس شاهزیدی دبیر علمی جشنواره شعر بهشت بیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، عباس شاهزیدی دبیر علمی اولین جشنواره شعر نهج البلاغه استان اصفهان، ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه نهج البلاغه جایگاه مهمی دارد ولی کمتر پیش آمده است جشنواره‌ای برای این کتاب برگزار شده باشد، گفت: اصفهان خاستگاه سبک ها و مکاتب ادبی بوده است و این اتفاق در اصفهان شکل گرفت.

وی پیرامون موضوعات این جشنواره، تصریح کرد: تبیین توحید و ولایت در نهج البلاغه، اهمیت الگوپذیری از فرامین امام علی(ع) از موضوعات این جشنواره بودند، قرار مسابقه به ترجمه فرمایشات امام علی(ع) به صورت شعر نبود بلکه هدف تبیین جایگاه و اهمیت نهج البلاغه بود و تلاش می‌کنیم موجی در جامعه برای سوق پیدا کردن به نهج البلاغه هستیم.

دبیر علمی جشنواره شعر بهشت بیان با اشاره به تاریخ نگارش نهج البلاغه از سوی سید رضی در قرن چهارم هجری، اظهار کرد: اگرچه نهج البلاغه پیش از این نیز در میان مردم و بر زبان مردم بوده است، در کتاب مروج الذهب مسعودی نیز بیان می‌شود خطبه‌های امام علی(ع) بیش از 480 عدد است که مردم به آن آگاهی دارند.

با ترویج نهج البلاغه جامع از سقوط نجات پیدا می‌کند

وی خاطرنشان کرد: جرج جرداق مسیحی تا آخر عمرش 200 بار عمیقا نهج البلاغه را مطالعه کرده است و این بر ما شیعیان لازم می‌دارد مطالعه دقیق و عمیقی از این کتاب داشته باشیم، همچنین باید موجی در جامعه ایجاد کنیم تا مردم به سمت نهج البلاغه بروند و جامعه از سقوط نجات پیدا کند، شخصیت‌های نظیر صباحی بیگدلی، اوحدی، ابوالحسن هیرت، فیض کاشانی، ملک الشعاری بهار، داوری شیرازی، محتشم کاشانی، وحشی بافقی و دیگر شاعران بزرگ قرون گذشته اشعار بسیاری راجع به نهج البلاغه وجود دارد.

شاهزیدی با بیان اینکه اواخر سال 95 بنیاد قرآن و نهج البلاغه پیشنهاد تشکیل جشنواره شعر نهج البلاغه را ارائه داد، عنوان کرد: اولین کار تشکیل دبیرخانه‌ای دائمی با حضور اساتید و فضلای حوزه علمیه بود، در کنار این دبیرخانه شورای مرکزی به صورت مستمر از اواخر پاییز تا به امروز مشغول فعالیت بوده است، این شورا خدمت بسیاری از علما رسیده است و از آنها کسب فیض کرده‌ایم، علما همگی بر اهمیت این جشنواره و لزوم برگزاری آن در شأن امام علی(ع) تأکید داشتند.

وی با اشاره به فراخوان 3 ماهه پیرامون این جشنواره و همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در برگزاری جشنواره شعر نهج البلاغه، از همکاری اداره کل ارشاد استان اصفهان و مجموعه خیرین مسجدساز اصفهان بابت همکاری‌های بسیار قدردانی کرد و افزود: اولین جشنواره استانی شعر نهج البلاغه با عنوان بهشت بیان برگزار شد و به خاطر اینکه تجربه اول بود به صورت سراسری و کشوری آن را برگزار نکردیم اما از سال‌های آینده حتما به صورت سراسری برگزار خواهد شد.

کتاب بهشت بیان رونمایی خواهد شد

دبیر علمی جشنواره شعر بهشت بیان خاطرنشان کرد: اختتامیه این جشنواره پنجم اردیبهشت ماه در هنرستان هنرهای زیبا برگزار خواهد شد، همچنین کتابی با عنوان بهشت بیان با موضوع سیر مطالعاتی نهج البلاغه محمدرضا رجایی تدوین شده است که در این مراسم رونمایی خواهد شد.

شاهزیدی فعالیت در حوزه شعر با موضوع نهج البلاغه را بسیار دشوار دانست و تصریح کرد: آثاری از دیگر استان‌ها نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که امکان پذیرش آنها به دلیل استانی بودن جشنواره ممکن نبود، به طور کلی بیش از 100 اثر به دبیرخانه ارسال شد که از این بین 5 شعر برگزیده خواهد شد و 5 اثر نیز شایسته تقدیر خواهد بود همچنین 2 شاعر مهمان هم اشعار خود را در این جشنواره ارائه خواهند کرد.

وی با اشاره به تلاش شاعران قدیمی‌تر به سرودن اشعار پیرامون فضائل امام علی(ع) اظهار کرد: متأسفانه شاعران به ویژه معاصرین در زمینه شعر پیرامون نهج البلاغه و بیان فضائل و ارزش‌های این کتاب ارزشمند دچار کم کاری شده است و لازم است به این موضوع به درستی پرداخته شود./202/1304/ب1

ارسال نظرات