۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۶
کد خبر: ۴۹۴۳۸۴

نگاهی به فعالیت های کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه

مسؤول کتابخانه آستان مقدس کریمه اهل بیت(ع) به معرفی کتابخانه پرداخت و گنجینه قرآنی، سالن مطالعه و گنجینه هدایای تولیت آستان را از مهم ترین بخش های این کتابخانه دانست.
کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام اسماعیل محمدی کرمانشاهی امروز در جمع خبرنگاران که در کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه(س) واقع در صحن حضرت فاطمه(س) حضور پیدا کرده بودند به معرفی این کتابخانه پرداخت و بیان داشت: کتابخانه آتان مقدسه حضرت معصومه(س) در سال 1331 به صورت رسمی کار خود را آغاز کرده است.

مسؤول کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه(س) ادامه داد:  ساختمان کتابخانه آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) واقع در صحن حضرت فاطمه(س) چهارمین ساختمان این کتابخانه و دارای 11 هزار و هقتصد متر زیربنا و دومین کتابخانه بزرگ استان قم است.

وی اضافه کرد: این کتابخانه دارای 800 صندلی و تالار ویژه محققان، طلاب و دانشجویان، و تالار علوم و فنون ویژه دانش آموزان است که از ساعت 7:45 تا اذان مغرب خدمات می دهد؛ منابع این کتابخانه در 4 سال گذشته به واسطه اهداء مردمی دو برابر یعنی بیش از 80 هزار جلد افزایش داشته و در حال حاضر منابع آن بیش از 235 هزار نسخه است.

حجت الاسلام محمدی با تأکید بر این که اگر شرایط مطالعه و دسترسی به کتاب را آسان کنیم سرانه مطالعه مردم افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: متأسفانه امروزه درب بسیاری از کتابخانه ها به روی جمع فراوانی از مردم بسته است و در مقابل از پایین بودن سرانه مطالعه مردم سخن می گوییم و به همین دلیل خدمات کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه(س) برای عموم مردم آزاد است و نیازی به نام نویسی و حق عضویت ندارد.

نخستین بخش کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه(س) گنجینه قرآنی است که آثارکی مسؤول گنجینه با بیان این که اطلاعات ارزشمندی در زمینه علوم قرآنی در این گنجینه یافت می شود، ابراز کرد: در این گنجینه قرآن هایی از 180 سال گذشته تا به امروز و بیش از 150 کاتب با انواع رسم الخط ها، شیوه های چاپ، تنوع کاغذ و جلدآرایی ها یافت می شود.

وی ادامه داد: همچنین  بیش از 40 موضوع مختلف در این قرآن ها تعریف شده است که برای محققان حوزه علوم قرآنی، ادبیات عرب و فارسی مورد استفاده قرار می گیرد؛ انواع ترجمه های فارسی و زبان های دیگر از جمله آلمانی، انگلیسی و چندین زبان محلی در این گنجینه یافت می شود.

حجت الاسلام محمدی با بیان این که گنجینه هدایای تولیت آستان مقدسه حضرت معصومه(س) از بخش های دیگرکتابخانه آستان است، ابراز کرد: مجموعه هدایای اهدایی به آیت الله سعیدی در این گنجینه نگهداری و در معرض دید بازدید کنندگان قرار می گیرد که شامل کتاب، تابلو، تندیس و سنگ های ارزشمند اهدایی از حرم های مقدس می شود.

وی به بخش مرمت و صحافی کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه(س) اشاره و اظهار کرد: در بسیاری از کتابخانه ها بخش مرمت و صحافی یافت نمی شود که در صورت آسیب دیدن کتاب های خطی باید به بیرون منتقل شوند که دارای مشکلات فراوانی است.

مسؤول کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه(س) ادامه داد: صحافی کتاب های خطی از شغل های گران به شمار می رود و اگر کتابخانه ای آن را نداشته باشد تاب تحمل بودجه آن را نخواهد داشت به غیر از مشکلات امنیتی که برای آن به وجود می آید اما در این کتابخانه حجت الاسلام اسماعیلی به صورت افتخاری به فعالیت می پردازند.

وی اضافه کرد: برای صرافی یک نسخه خطی به زمان فراوانی نیاز است اما حجت الاسلام اسماعیلی در این زمینه دارای رکورد است و بیش از 10 هزار جلد را صحافی کرده است و در یک روز مرمت های فراوانی انجام می دهد و می توان گفت در ایران همانند او وجود ندارد و در خارج نیز به طور قطع چنین شخصی وجود ندارد زیرا آنها چنین کارهایی را با دستگاه انجام می دهند.

حجت الاسلام محمدی گنجینه کتاب های نفیس و منابع ویژه را از جمله بخش های کتابخانه آستان مقدسه حضرت معصومه(س) دانست و افزود: کتاب هایی که به دلیل هزینه فراوان به ندرت منتشر می شوند یا نایاب هستند در بخش کتاب های نفیس نگهداری می شوند و کتاب هایی که بیش از 40 سال از چاپ آنها گذشته است همچنین کتاب های ممنوعه دربخش منابع ویژه نگهداری می شوند.

وی با اشاره به مخزن مرکزی و ترمینال کتاب کتابخانه اظهار کرد: کتاب های امانی در بخش مخزن مرکزی نگهداری می شوند و کتاب های اهدایی نیز به ترمینال کتاب فرستاده می شوند تا مورد بررسی قرار گیرند./1324/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات