اقتصاد مقاومتی نسخه شفا بخش رکود اقتصادی است
حجتالاسلام علیرضا طاحونی نماینده طلاب و فضلای کرمان در مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، تنها راهحل و راه خروج از وضعیت رکود فعلی را عمل به اقتصاد مقاومتی دانست و از آن به عنوان نسخه شفابخش و درمانکننده اقتصاد ایران اسلامی یاد کرد.
وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب امسال را به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردند یعنی درونزایی و برونگرایی به این معنا که سرمایههای خارجی جذب شوند و برای تولید و اشتغال در درون کشور سرمایهگذاری کنند، در واقع اگر این مساله محقق شود به بهترین شکل میتواند درمانکننده وضع موجود باشد.
این نماینده طلاب در مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم ادامه داد: با این کار سطح تولید داخلی در همه ابعاد با توجه به فرصتهای شغلی که وجود دارد بالا میرود و بهعنوان مثال در زمینهٔ ساخت مسکن ارزانقیمت این میتواند فرصتهای شغلی بسیاری برای اقشار مختلف فراهم کند.
وی بابیان اینکه مسکن ارزانقیمت میتواند یکی از مشکلات مهم جوانان را حل کند، ابراز کرد: تولید و اشتغال میتواند به بهترین وجه طبق مبنای رهبر معظم انقلاب اقتصاد را از این وضعیت، تورم و رکود خارج کند.
حجتالاسلام طاحونی با اشاره به اینکه برخی از مسؤولان به مساله مهم تولید و اشتغال اهمیت خاصی نمیدهند، گفت: متأسفانه برخی در این چهار سال به کجراهه رفته اند و از مبانی اقتصاد اسلامی فاصله گرفته اند، بهعنوان مثال نظام بانکداری کشور هنوز اسلامی نشده است و طبق نظر مراجع بزرگوار مبتنی بر رباست و در بانکها معاملات ربوی صورت میگیرد.
حجتالاسلام طاحونی بابیان اینکه معاملات ربوی خانمانسوز است، بیان کرد: وقتی ربا در یک نظام یا خانواده ورود پیدا میکند، این بلای خانمانسوزتر، خشک و تر را باهم میسوزاند، از آن بچه شیرخواره گرفته تا والدین، در یک نظام هم همینگونه است.
نماینده طلاب و فضلای جیرفت و عنبرآباد عنوان کرد: اگر بخواهیم بهصورت مصداقی عوامل رکود اقتصادی در زمان فعلی را بیان کنیم یکی از این عوامل نظام بانکداری است که بخشی از نظام بانکداری کشور، اسلامی نشده است و متاسفانه نگاه برخی دولتمردان، برای حل این معضل توسل به خارج از کشور است.
وی نگاه نکردن به توانمندیها و ظرفیتهای مختلف مولد در بخش صنایع و در بخش بنگاههای زودبازده در درون کشور را یک نوع گرفتاری دانست و افزود: جوانانی که فارغالتحصیل میشوند از دانشگاهها به بهترین وجه میتوانند وارد بازار کسبوکار شوند کسبوکار هممعنایش این است که بازار باید به لحاظ کمیت از رونق بالایی برخوردار شود و دولت از آن حمایت کند و به لحاظ کیفیت هم باید بازار، بازار اسلامی باشد که متأسفانه فرهنگسازی نشده است.
حجتالاسلام طاحونی ابراز کرد: در چهار سال گذشته مباحث اقتصادی به خوبی دنبال نشده است و گرنه اقتصاد اسلامی و بازار اسلامی تعریف خاص خودش را دارد؛ ولی برخی مسؤولان به این سمتوسو پیش نرفتند.
عضو مجمع نمایندگان بابیان اینکه توجه به داخل در بحث تولید و هم در بحث اشتغال میتواند بازار را رونق دهد، گفت: توجه به این مسأله کسبوکار کاسبان و تجار بینالمللی را رونق میدهد و از حالت رکود خارج میشود؛ حمایت دولت از این بازار موجود میتواند به بهترین وجه با پرداخت وام با تسهیلات ویژه به بهترین وجه کارساز و راه گشا باشد./875/ 302/ص