۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۵
کد خبر: ۵۰۲۴۰۶
فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

مشکل سن‌وسال مسؤولان نیست، مردم دنبال کابینه کارآمدند

علی صوفی عنوان کرد: با تمام احترام به آقای روحانی که مساله کاهش سن کابینه را مطرح کرده اما من شایسته‌سالاری در انتخاب وزرا را ارجح بر مساله سن‌وسال کابینه می‌دانم؛ عنوان این مسائل از نظر من پوپولیستی است.
صوفی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فارس، علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که می‌گوید وظیفه جمع‌آوری تیم اقتصادی در دولت یازدهم را برعهده داشته گفت‌و‌گویی با روزنامه آرمان انجام داده است که بخش‌های از آن را در ادامه می‌خوانید:

رئیس‌جمهور برای محقق کردن وعده‌های خود تا چه اندازه باید به تغییر کابینه دست بزند؟

ریاست محترم‌جمهور در درجه اول باید نگاه دقیقی به برنامه‌ها و وعده‌های اعلامی‌اش داشته باشد تا با یک نگاه دقیق وعده‌های خود را عملیاتی کند. به منظور عملیاتی کردن هر وعده‌ای نیاز به تیم‌های متناسب با هر وعده، وجود دارد. ضمن اینکه ساختار دولت باید متناسب با وعده‌های اعلامی رئیس‌جمهور تعریف شود، زیرا با هر ساختاری نمی‌توان به اهداف مد نظر دست یافت. معمولا ساختارهای هر دولت تابع برنامه‌های آن دولت است، بنابراین باید نوعی تجدید نظر در ساختار دولت ایجاد شود تا وعده‌ها و برنامه‌ها تحقق پیدا کند. در ساختار کلی قوه مجریه در زمان احمدی‌نژاد ادغام‌هایی ایجاد شد که این ادغام‌ها به سد توسعه کشور تبدیل شده است. آقای روحانی باید برخی وزارتخانه‌ها را به حالت قبل باز گرداند. به لحاظ کلی اقدامات زیادی وجود دارد که دولت باید در آرایش کابینه به آن توجه کند.

هرچند در حال حاضر آمارها نشان می‌دهد که از رکود مطلق فاصله گرفته‌ایم، اما تا رسیدن به رشد اقتصادی پایدار و مطلوب فاصله داریم. به این منظور چه تغییراتی باید در تیم اقتصادی دولت ایجاد شود؟

من در دولت اول اعتدال مسئولیت جمع آوری اعضای تیم اقتصادی دولت را بر عهده داشتم. در آن زمان عضو کارگروه 5‌نفره‌ای بودم که اعضای دولت روحانی را جمع آوری کرد. در آن زمان مسئولیت تیم اقتصادی دولت با من بود. وزارتخانه‌های اقتصادی شامل سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت بازرگانی، سازمان امور اقتصادی و دارایی است که در آن زمان توجه ما به هماهنگی کامل تیم اقتصادی معطوف بود. در دولت دوازدهم نیز این هماهنگی از اهمیت زیادی برخوردار است. سیاست‌های اقتصادی دولت دوازدهم باید علمی و کارشناسی باشد و تیم اقتصادی دولت توان اجرایی برنامه‌های علمی را داشته باشد. به‌طور کلی باید اعضای تیم اقتصادی دولت با هم اتفاق نظر داشته باشند. دیدگاه‌های مختلفی از منظر اقتصادی وجود دارد. اینکه دولت سیاست‌های انقباضی و انبساطی را سر لوحه کار خود قرار دهد بر معیشت مردم و اقتصاد کلان جامعه اثر گذار است. همچنین توجه به بخش دولتی و خصوصی می‌تواند در میزان رشد اقتصادی و معیشت مردم اثر گذار باشد. هرچند بر اساس چشم‌انداز و برنامه توسعه سوم اسناد بالادستی در این رابطه راهگشاست، اما دولت باید تیم اقتصادی خود را متناسب با برنامه‌های اعلامی تعریف کند.

کابینه اول آقای روحانی کابینه باتجربه‌ای بود اما همواره بالا بودن متوسط سن دولت یازدهم مورد نقد قرار می‌گرفت. دولت روحانی تا چه اندازه باید کاهش متوسط سن کابینه را در نظر داشته باشد؟

اعلام این شعار از سوی دولت و کاهش متوسط سن دولت منطقی و معقول نیست. معقول شایسته‌سالاری است. با تمام احترام به آقای روحانی که مساله کاهش سن کابینه را مطرح کرده اما من شایسته سالاری در انتخاب وزرا را ارجح بر مساله سن و سال کابینه می‌دانم. عنوان این مسائل از نظر من پوپولیستی است. مشکل مردم سن مسئولان نیست بلکه مردم انتظار دارند کابینه کارآمد باشد. در کدام کشور توسعه‌یافته بحث‌هایی که در مورد سن وزرا مطرح شده، وجود دارد؟ به نظر من آقای رئیس‌جمهور باید به کارایی، هماهنگی و انسجام دولت بیندیشد. نباید فرصت‌ها را از دست داد. مساله اقتصاد و معیشت مردم با راه حل‌های سمبلیک حل نمی‌شود.

نگاه دولت به این مساله باید تغییر کند تا معضلات جامعه با توسل به شایسته سالاری حل گردد. اگر فردی بتواند با هر میزان سنی تجربه کسب کند، کارآمد‌تر از افراد با تجربه خواهد بود و باید از او استفاده شود. اما اگر دولت با برخی شعارها برای خود محدودیت به وجود آورد آنگاه مشکلاتی برای معیشت مردم به وجود خواهد آمد. آقای روحانی باید توجه داشته باشد که این موارد برای مردم راهگشا نیست.

رئیس‌جمهور توجه کند که باید پاسخگوی نیاز مردم باشد، زیرا در سال 1400 که روحانی دولت را تحویل منتخب مردم می‌دهد باید از عملکرد خود دفاع کند تا بتواند از این طریق رئیس‌جمهور بعدی را به نمایندگی از خود و جریان اصلاح‌طلب به مردم معرفی کند. اهمیت این موضوع برای اصلاح‌طلبان و شخص آقای روحانی زیاد است. رئیس‌جمهور نیز حتما باید کارگروه قوی به منظور تشکیل کابینه خود به وجود آورد و ملاحظات لازم را هم درنظر داشته باشد. جوانگرایی مهم است، اما نه در این اندازه که جوانگرایی کارآمدی دولت را تحت‌الشعاع قرار دهد. همچنین استفاده از بانوان مهم است، اما نه اینکه یک موقعیت استراتژیک در کابینه به یک بانوی تازه نفس اختصاص داده شود. باید شایسته سالاری در دولت دوازدهم حاکم شود. آقای روحانی در این زمینه اعلام کرده‌اند نه قومیت و نه جنسیت را در تعیین کابینه در نظر نمی‌گیرند، اما در مدیریت‌های میانی، دست آقای روحانی باز است. در فرمانداری‌ها و ادارات کل، در استانداری‌ها می‌توان شعار جوان‌گرایی و استفاده از بانوان را عملی کرد./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات