۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۷
کد خبر: ۵۰۲۷۹۳
حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری:

ایمان حضرت خدیجه باید برای مردان و زنان جامعه الگو باشد

سخنران حرم حضرت معصومه(س) فهم دینی را نخستین ملاک ازدواج برشمرد و گفت: اگر فردی دین داشته باشد در صورت دوست نداشتن همسر خود باز هم به او ظلم نمی‌کند.
حجت الاسلام ماندگاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ماندگاری امروز در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به ویژگی های حضرت خدیجه(س) به عنوان اسوه زنان پیامبر(ص) و اسوه زنان عالم گفت: حضرت خدیجه‌(س) نخستین زنی است که به پیامبر اسلام(ص) ایمان آورده است و اگر مجاهدت های حضرت خدیجه(س) نبود، اسلام نمی توانست از مرزهای خانه حضرت رسول(ص) فراتر رود به همین دلیل است که در آموزه های دینی بیان شده که اگر ایمان زن نباشد، مرد نمی‌تواند سختی‌های زندگی را تحمل کند و ایمان زن است که او را در برابر احکام خداوند تسلیم می‌کند.

وی با اشاره به جایگاه حضرت خدیجه(س) قبل از بعثت گفت: حضرت خدیجه(س) قبل از بعثت جایگاه والایی در میان مردم داشت؛ اما به علت همراهی رسول خدا(ص) این جایگاه را از دست داد و مورد تمسخر و نقد گمراهان قرار گرفت؛ ولی هرگز حاضر نشد دست از یاری دین خدا و امام امت خود بکشد.

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به ویژگی های همسر مسلمان از دیدگاه قرآن گفت: همراهی با مرد در سختی، ناراحتی، عبادت، تجارت و خدمت از ویژگی‌های همسر اسلامی است.

دیگر زنان پیامبر(ص) جایگاه حضرت خدیجه را ندارند

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری ادامه داد: همسر به معنای همدل، همفکر و همراه است به همین علت می‌توانیم بگوییم که حضرت خدیجه(س) همسر پیامبر اسلام(ص) هستند در حالی که دیگر زنان پیامبر نمی‌توانند جایگاه حضرت خدیجه(س) را داشته باشند به همین علت رسول خدا(ص) به صورت مستمر از ایشان یاد می‌کردند و حضرت خدیجه(س) در نزد ایشان بسیار محبوب بود به گونه ای که به جای کفن ردای امامت خود را بر ایشان پوشاندند و همواره در فراغ ایشان سوگوار بودند به گونه ای که این موضوع حسادت عده ای از زنان پیامبر(ص) را برانگیخت و حضرت خدیجه(س) را یک پیرزن می خواندند که حضرت رسول(ص) با شنیدن این کنایه به شدت از آنها خشمگین شده و با آنها برخورد کرد.

وی پایبندی به حجاب و عفاف را دیگر خصلت حضرت خدیجه(س) در عصر جاهلیت عنوان کرد و گفت: برخی با دستورات دینی گزینشی برخورد می‌کنند و متأسفانه با وجود اینکه در حرم حضرت معصومه حضور می‌یابند اما حجاب خود را رعایت نمی‌کنند و این مصداق برخورد گزینشی با اسلام است؛ در حالی که حضرت خدیجه(س) با پذیرفتن اسلام همه دستورات این دین مبین را نیز قبول کرد.

رقابت مردانه زن با مرد او را از هویت زنانه خود دور می کند

وی با اشاره به اینکه ایمان حضرت خدیجه(س) باید برای مردان و زنان الگو باشد، گفت: روح، باطن و جسم زن لطیف است و این ویژگی باید در جامعه حفظ شود اما متأسفانه در حال حاضر زنان می‌گویند که می‌خواهند همانند مردان بوده و با آنها هم رقابت کنند و این خلاف طبیعت زن است.

آرایش و عشوه گری ویژگی زن فرهیخته مسلمان نیست/ مهم ترین خصلت بانوی مسلمان فهم دین و دین پذیری است

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه ویژگی بانوان نباید آرایش و عشوه‌گری آنها باشد؛ بلکه آنها باید به دنبال فهم دین و دین‌پذیری باشند، گفت: ایمان به هنگام بالاترین ویژگی حضرت خدیجه(س) است؛ بنابراین اگر می‌خواهیم برای پسران و دختران خود همسر انتخاب کنیم باید فهم دینی را نخستین ملاک ازدواج قرار دهیم چرا که اگر فردی دین داشته باشد در صورت دوست نداشتن همسر خود باز هم به او ظلم نمی‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری معنای تقوا را مراعات کردن حکم خداوند متعال عنوان کرد و افزود: اقتدای به ولی زمان انسان را به سمت تقوا هدایت می‌کند.

وی افزود: رعایت حدود الهی نیازمند امام و مقتداست به همین علت باید به امام اقتدا کنیم همانگونه که حضرت خدیجه(س) به پیامبر اسلام(ص) اقتدا کرد به همین علت توانست به این جایگاه والا رسیده و در عرصه تقوا اسوه زنان و مردان تا روز قیامت شده و دختری مانند حضرت فاطمه(س) داشته باشند که تمامی پاکان عالم از نسل ایشان باشند.

رییس مؤسسه روایت سیره شهدا افزود: افرادی که در نماز خود استمرار دارند مورد اکرام خداوند متعال قرار می‌گیرند، این افراد در مرحله دیگر باید از نماز خود حفاظت و آن را درست اقامه کنند و به محتوای آن توجه داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافع حرم به ولی فقیه خود اقتدا کردند، گفت: اقتدای به امام خامنه‌ای جامعه را در مسیر تقوا قرار می‌دهد؛ چرا که اقتدا کردن ویژگی یک انسان قرآنی است.

حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری ادامه داد: ولی زمان حدود الهی را به مردم یادآور می‌شود و در دوران غیبت امام زمان(عج) این ولی فقیه است که جامعه را به سمت تقوا هدایت می‌کند؛ بنابراین تبعیت از ولی فقیه در عصر غیبت بر یک انسان مسلمان و قرآنی لازم و واجب است و تنها کسی که خلق و خوی منافق صفتانه دارند برخوردی دو گانه با ولایت داشته و در عرصه های حساس از فرمان ولایت سرپچیی کرده و ولی خود را تنها می گذارند.

امر والدین به فرزند بر انجام مستحب، مستحب را فریضه واجب می کند

وی با بیان اینکه اطاعت از والدین در دین مبین اسلام مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: اگر والدین انجام یک مستحبی را به فرزندان خود دستور دهند آن مستحب برای آن فرزند واجب می‌شود.

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) دین خداوند متعال و ارزش‌ها را با آبرو و ثروت خود یاری کرد، یادآور شد: ایشان یکی از تجار منطقه بود و اعتباری در آن دوران داشت که از آن در راستای اهداف پیامبر اسلام(ص) استفاده کرد به همین علت خداوند متعال نیز جایگاه‌های والایی را برای ایشان درنظر گرفت و ثروتمندان عصر ما نیز با اقتدا به این بانو و کمک به رفع محرومیت ها و یاری دین خدا به جای تجمل پرستی می توانند جایگاه والا در دنیا و آخرت برای خود به ارمغان آوردند و کمک به دیگران به ثورت یکی از بزرگترین و محبوب ترین انفاق ها در پیشگاه خداوند متعال است که انسان را بهشتی و محشور با انبیاء می کند./968/پ۲۰۲/ی

ارسال نظرات