۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۴
کد خبر: ۵۰۴۲۶۶
آیت الله مهدوی:

انسان متوکل از ضرر کردن هراسی ندارد

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: انسانی که خداوند حکیم را به عنوان وکیل در امورش برمی گزیند از این که متضرر شود ترسی ندارد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه سخنرانی عصر امروز که در حوزه علمیه ملاعبدالله واقع در خیابان حافظ اصفهان برگزار شد، گفت: خداوند تنها موجود شایسته دریافت وکالت از سوی انسان است.

وی در ادامه مبحث راهکارهای علمی تحصیل توکل افزود: باورمندی به حکیم بودن خداوند یکی از مسائلی است که سبب تحصیل توکل می شود؛ موجود حکیم کسی است که همه کارهایش مطابق با دلیل است و اگر انسان بپذیرد که با خداوندی حکیم مواجه است علاوه بر این که نهایت تلاشش را به کار می گیرد و بر خداوند توکل می کند، اگر نتیجه دلخواهش به دست نیامد می داند که خداوند از روی مصلحت و دلسوزی نتیجه دلخواه او را حاصل نکرده است.

آیت الله مهدوی با اشاره به آیات هفتاد و هشتم و هفتاد و نهم سوره نمل که می فرماید«إِنَّ رَبَّکَ یَقْضِی بَیْنَهُمْ بِحُکْمِهِ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْعَلِیمُ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ...»، اذعان کرد: انسانی که خداوند حکیم را به عنوان وکیل در امورش برمی گزیند از این که متضرر شود ترسی ندارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: برای رسیدن به یک نتیجه باید چندین علت به صورت پی در پی فراهم باشد و فراهم شدن اسباب مختلف برای یک نتیجه به عنوان توفیق مطرح است؛ آیه هشتاد و هشتم سوره هود که می فرماید«...إِنْ أُرِیدُ إِلا الإصْلاحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَمَا تَوْفِیقِی إِلا بِاللَّهِ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَإِلَیْهِ أُنِیبُ» بیان می دارد، توفیق تنها نزد خداوند است به همین سبب تنها موجودی که شایسته دریافت وکالت انسان ها است ذات اقدس الهی است.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که انحصار رجوع همه امور به خداوند است، اذعان کرد: همه امور برای وقوع نیاز به حاکمیت پروردگار دارد به همین سبب تنها موجود شایسته پذیرش وکالت امور، خداوند است؛ اراده پروردگار بر وقوع وقایع به دو دسته معلق و حتمی تقسیم بندی می شود؛ وقایعی که اراده حتمی خداوند به آن ها تعلق بگیرد، هیچ چیزی نمی تواند مانع وقوع آن ها شود ولی وقایعی که اراده معلق پروردگار به آن ها تعلق گرفته باشد با مسائل مختلفی قابل تغییر است.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که بسیاری از امور با اراده معلق پروردگار محقق می شود، تبیین کرد: انسان با پرداخت صدقه، انفاق کردن و احسان کردن می تواند اراده معلق پروردگار را تغییر دهد؛ در روایات داریم که اگر قرار باشد فردی سه سال عمر کند ولی صله رحم انجام دهد، سی و سه سال عمر می کند و اگر قرار باشد فردی سی سال عمر کند ولی صله رحم را ترک کند، سه سال عمر خواهد کرد.

وی در پایان گفت: اگر انسان باور کند که خداوند مربی روح و جسم او است و این رسالت را با نزول ارزاق مادی و ارسال کتب آسمانی و حجت های الهی ادا کرده است، به طور قطع به کسی غیر از خداوند تکیه نمی کند./867/۲۰۲/ب۱   

ارسال نظرات