۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۵۰۴۴۰۹

افطار در هامبورگ

در ماه مبارک رمضان جلسه افطاری امامان مساجد هامبورگ با حضور ائمه جماعت و مسؤولان مساجد هامبورگ از مذاهب و ملیت‌های مختلف برگزار شد.
جلسه افطاری ائمه جماعت شورای مسلمانان شهر هامبورگ

به گزارش خبرگزاری رسا، در ماه مبارک رمضان جلسه افطاری امامان مساجد هامبورگ با حضور ائمه جماعت و مسؤولان مساجد هامبورگ از مذاهب و ملیت‌های مختلف در تاریخ 7 یونی 2017 در مسجد وحدت برگزار شد.

در این جلسه ابتدا جناب آقای شیخ ذوالخیرات فیض اللهی، از علمای آلبانی تبار هامبورگ به اهمیت نقش امامان مساجد در کشورهای غیر اسلامی اشاره نمود و افزود: در کشورهای اسلامی معمولاً امام جماعت نماز را اقامه می کند و برنامه سخنرانی، موعظه و بیان احکام شرعی دارد، اما در کشورهای غیر اسلامی در کنار این برنامه ها امام جماعت وظایف دیگری نیز مانند مشاوره خانواده، حل مشکلات و ... را نیز برعهده دارد. همچنین از مهم ترین وظایف امام جماعت به عنوان مبلغ دین در این کشورها معرفی اسلام صحیح به جامعه می باشد.

از دیگر سخنرانان این جلسه آیت الله رمضانی، رئیس شورای مسلمانان هامبورگ بودند. ایشان با اشاره به آثار فردی و اجتماعی روزه اظهار داشتند: روزه علاوه بر ثمرات جسمی و روحی فراوان برای انسان، به تقویت و تثبیت صبر، اخلاص و پایداری انسان و افزایش آرامش و نشاط انسان در بعد فردی او می پردازد.

همچنین روزه داری در بعد اجتماعی نیز آثار و فواید سازنده ای دارد. از مهم ترین آثار اجتماعی روزه می توان به شکوفایی حسّ همدردی با فقرا، کم شدن فاصله طبقاتی، افزایش حسن معاشرت، ایجاد فضای معنوی در جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی اشاره نمود. روزه دار با گرسنگی و تشنگی خود، وضعیت گرسنگان و مستمندان را بهتر درک می کند و مسیری در زندگی او باز می شود که سعی می کند حقوق زیردستان را ضایع نکرده و از دردهای محرومان غافل نباشد و تا آنجایی که می تواند به آنها کمک و رسیدگی نماید.

روزه همچنین زمینه پرداختن به امور معنوی را در انسان فراهم کرده و عاملی است برای اینکه او را از ناهنجاری های اجتماعی دور و در مسیر تقوای اجتماعی و حسن معاشرت با همنوعان قرار دهد، چنانکه ما در ادعیه ماه مبارک رمضان برای همه فقرا، مستمندان و مریض ها دعا می کنیم و می گوییم « اللَّهُمَّ أَغْنِ كُلَّ فَقِيرٍ اللَّهُمَّ أَشْبِعْ كُلَّ جَائِعٍ‏ اللَّهُمَّ اكْسُ كُلَّ عُرْيَانٍ اللَّهُمَّ اقْضِ دَيْنَ كُلِّ مَدِينٍ‏» و این یکی از مهم‌ترین نگاه‌های دقیق اسلام به انسان است.

لازم به یادآوری است در دو سال اخیر بیش از یک میلیون مهاجر به آلمان آمده اند که نود درصد آنان مسلمانان هستند و بسیاری از آنها روزه می گیرند لذا باید درهای مساجد برای یاری و مساعدت آنان باز باشد.

رئیس مرکز اسلامی هامبورگ در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به وظایف سنگین ائمه جماعت در کشورهای غیر اسلامی افزودند: در این کشورها شبهات زیادی وجود دارد و برخی در صدد آسیب رساندن به محتوای دین هستند. در جایی خانم انگلیسی امام جماعت می شود و نماز را به زبانهای عربی و انگلیسی اقامه می کند. دیگری می گوید چرا باید رو به قبله نماز بخوانیم خداوند که همه جا حاضر و ناظر است. اصلاً او چه نیازی به عبادت و نماز و روزه ما دارد و آیا ارتباط با خدا فقط به وسیله نماز و آن هم به زبان عربی برقرار می شود؟ و از این قبیل موضوعات و شبهات.

لذا وظیفه ائمه جماعت و مبلغین دینی برای معرفی اسلام صحیح، بسیار سنگین است. در این کشورها گاهی نسبت به زنان مسلمان تبعیض نژادی یا بی احترامی به چشم می خورد که وظیفه امامان مساجد است که برای دفاع از حقوق مسلمانان اعتراض نمایند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خویش در خصوص تاثیر رفتاری امام جماعت گفتند: امام جماعت باید خیلی مراقب رفتار، کردار و اعمال خود باشد؛ زیرا دیگران او الگوی خود قرار می دهند. برخی بزرگان مانند شهید ثانی می فرمودند: اگر امام جماعتی عمل مکروهی را مرتکب شود، مردم حرامی را مرتکب می شوند، اگر امام جماعت مستحبی را ترک نماید، مردم واجبی را ترک خواهند کرد.

شایان ذکر است در این جلسه در رابطه موضوعاتی همچون: توجه ائمه جماعت به مسائل سیاسی و اجتماعی، برنامه ریزی های دقیق و دراز مدت برای جوانان، بررسی بحث اسلام ستیزی و برخوردهای تبعیضی و توهین نسبت به زنان محجّبه، روشنگری در رابطه با گروههای افراطی و شناخت افراطی گری دینی بحث و گفتگو به عمل آمد.

این جلسه با پذیرایی افطار به پایان رسید./998/د۱۰۲/س

ارسال نظرات