۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۷
کد خبر: ۵۰۴۹۳۱
آيت‌الله مقتدايي:

مسؤولان حج دغدغه ايجاد امنيت و حفظ عزت و كرامت حجاج دارند

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: مسؤولان برگزاري حج دغدغه كامل براي ايجاد امنيت حجاج و حفظ عزت و كرامت حاجيان را دارند و در اين راستا از هيچ تلاشي فروگذار نكرده‌اند.
آیت الله مقتدایی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، آيت الله مرتضي مقتدايي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت و گویی با بيان اين كه موضوع حج و وجوب آن يكي از مقدسات دين مبين اسلام است، گفت: حج پيمان و عهدي است ميان خداوند و بندگان او كه بهر طريق شده بايد از عهده آن برآيند.

وي با اشاره به آيه 97 سوره آل عمران كه خداوند مي فرمايد « ...وَ لِلَّهِ عَلَي النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطاعَ إِلَيْهِ سَبيلاً وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعالَمينَ؛ و براي خدا بر مردم است كه آهنگ خانه(او) كنند، آنها كه توانايي رفتن به سوي آن دارند. و هر كس كفر ورزد(و حج را ترك كند، به خود زيان رسانده)، خداوند از همه جهانيان، بي نياز است»، افزود: اين آيه از آياتي است كه دلالت بر وجوب حج دارد و ترك حج را مساوي با كفر تلقي كرده است.

نماينده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبري بيان داشت: كسي كه مال دارد و حج نرفته است، عذري از او در ترك حج پذيرفته نيست و بايد حج را انجام دهد كه در كتاب وسائل الشيعه هم در روايتي آمده: «إِنْ مَاتَ وَ قَدْ تَرَكَ الْحَجَّ فَقَدْ تَرَكَ شَرِيعَةً مِنْ شَرَائِعِ الْإِسْلَامِ»؛ اگر بميرد در حالي كه حجّ را ترك كرده، يك شريعتي از شرائع اسلام و ركني از اركان اسلام را ترك كرده است».
آيت الله مقتدايي با بيان اين كه براي انجام حج دو شرط اساسي استطاعت مالي و باز بودن راه و نبودن خطر ملاك است، ادامه داد: كسي كه توان مالي دارد بايد نسبت به انجام حج اقدام كند و تأمين امنيت نيز بر عهده نظام اسلامي است كه با مدد الهي و تلاش هاي مسؤولان حج صورت گرفته است.
وي با تأكيد بر اين كه حجاج ايراني بايد نسبت به مسؤولان برگزاري حج جمهوري اسلامي اعتماد كامل داشته باشند و نسبت به انجام فريضه واجب حج اقدام كنند، گفت: الحمدلله مسؤولان برگزاري حج نيز دغدغه كامل براي ايجاد امنيت براي حجاج و حفظ عزت و كرامت حاجيان را دارند و در اين راستا از هيچ تلاشي فروگذار نكرده اند.
عضو شوراي عالي حوزه هاي علميه ادامه داد: ما اعتماد كامل داريم كه ان شاء الله حج امسال باشكوه و بدون هيچ گونه مشكلي برگزار مي شود و اين مايه عزت و عظمت اسلام است.
وي ترك حج را امري ناپسند و معصيت دانست و افزود: اين اشتباهي بزرگ است كه برخي مطرح مي كنند كه پول حج را به فقرا و نيازمندان بدهيد و حج را ترك كنيد، چون حج مثل نماز واجبي الهي است و نمي شود واجبي را به خاطر عمل مستحبي ترك كرد.
آيت الله مقتدايي انجام حج براي افرادي كه سفر اولشان است را واجب علي الفور دانست و گفت: كسي كه مستطيع حج است بايد همان سال اول استطاعت براي انجام حج اقدام كند و نمي تواند براي انجام هيچ كاري حج را ترك كند، مگر اينكه اضطراري براي او حاصل شود كه در اين صورت بايد سال دوم علي الفور به انجام حج اقدام كند.
وي مطرح كردن اين شبهه كه وقتي نيازمند در داخل كشور وجود دارد چه نيازي است كه ما پول خود را براي انجام حج به برخي افراد به ظاهر مسلمان يا وهابي ها بدهيم، را از اساس غلط دانست و بيان داشت: انجام فريضه حج امري ضروري و واجب براي مستطيع است و حاجي بايد نسبت به آن اقدام كند، مگر اين كه بخواهد براي بار دوم به حج برود يا تجارتي در اين سفر انجام دهد كه اينجا نبايد اين كار انجام شود و بهتر است هزينه آن براي رفع مشكلات و نيازهاي فقرا و مستمندان در داخل كشور اختصاص داده شود./
۱۳۳۰/د۱۰۲/ی

ارسال نظرات