۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۶
کد خبر: ۵۰۵۷۱۷
آیت الله مکارم شیرازی:

مدیریت کشور نباید محدود به یک جناح خاص شود/ وحدت با عمل حاصل می شود نه شعار

حضرت آ‌یت الله مکارم شیرازی با بیان این که تمام جناح ها باید در مدیریت کشور دخالت داشته باشند، گفت: اگر کسی تمام وزرا، استانداران، فرمانداران و مسؤولان را از جناح خود قرار دهد شعار وحدت توخالی است.
مکارم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید جمعه شب در نشست و ضیافت افطاری اساتید سطوح عالی و قرآنی حوزه علمیه قم که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، با اشاره به فرازهایی از نهج البلاغه گفت: حضرت علی(ع) در نامه ها، خطبه ها و کلمات قصار مذمت های شدیدی از دنیا کرده است.

وی افزود: امام در نامه 48 می فرماید دنیا همانند مار خوش خط و خال است که ظاهر آن جاذبه دارد اما در درونش سم کشنده است، همچنین می فرمایند دنیا و آخرت دو دشمن هستند و کسی که دنیا را دوست بدارد آخرت را دشمن داشته است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که امام علی(ع) مردم را از دنیا بر حذر می دارد، اظهار داشت: ایشان می فرمایند دنیا بی وفا، فریبنده و خدعه کننده است، مولای متقیان می فرماید اگر کسی عاشق دنیا باشد گرفتار غم و غصه، حرص و آرزوهای دور ودراز می شود.

وی ادامه داد: امام علی(ع) درجایی دیگر مدحی بلیغ از دنیا می کند، در مقابل حضرت فردی ریاکار آمد و اظهار زهد کرد که ایشان فرمودند دنیا جای بدی نیست و فضائلی برای آن بیان کردند، حضرت فرمودند که اگر کسی از در صداقت با دنیا برخورد کند دنیا هم با او صادقانه برخورد خواهد کرد، اگر هدف خدا باشد خداوند و ملائکه به یاری انسان می آیند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که بر اساس فرموده امیرمؤمنان دنیا تجارتخانه ای برای برای کسانی است که می خواهند زاد و توشه بگیرند، ابراز داشت: دنیا برای کسانی که می خواهند از مواعظ بهره مند شوند دار موعظه است.

وی عنوان کرد: ممکن است برخی بگویند که تعارض بین مدح و ذم دنیا را چگونه باید جمع کرد، امیرمؤمنان وجه جمع بین این دو دسته از روایات را در کلام کوتاهی درخطبه 82 بیان کردند و فرمودند کسی که به دنیا به عنوان یک وسیله و ابزار برای رسیدن به آخرت نگاه کند دنیا او را بیدار و بینا خواهد کرد و اگر کسی به دنیا به عنوان هدف نگاه کند دنیا او را نابینا خواهد کرد.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: تفاوت در این است که نگاه انسان ابراز و وسیله باشد یا این که نگاه به دنیا هدف اصلی است، کسی که نگاه هدف کند مشکلات دنیا سراغ او می رود اما اگر کسی به عنوان ابزار نگاه کند و دنیا را مزرعه آخرت بداند دنیا خوب است.

وی اضافه کرد: نهج البلاغه دریای عظیم است که هنوز ما قدر این گنجینه را نمی دانیم، متأسفانه فاصله با نهج البلاغه در رسانه ها، حوزه ها و جلسات بسیار است، اگر به نهج البلاغه امیرمؤمنان آشنا شویم یک دنیا وسیله سعادت در آن وجود دارد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفت: شفاعت کسانی که قرآن شفیع آن ها شود شفاعت مقبوله خواهد بود، حافظان و عاملان همانند کشاورزی هستند که بذر قرآن را در میان مردم می پاشند و به ثمر نشستن این بذرها افراد را اهل نجات خواهد کرد؛ همه برنامه های انسان باید بر اساس قرآن کریم باشد؛ قرآن باید هدف باشد از این رو باید آن را بهتر بخوانیم، بهتر بفهمیم، بهتر عمل کرده و بهتر آن را منتشر کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسائل کشور افزود: اگر می خواهیم اتحاد و اتفاق حاصل شود مسائل انتخابات را باید به فراموشی سپرد، انتخابات مشکلاتی داشت و بد اخلاقی هایی صورت گرفت اما باید صرف نظر کرده و گذر کنیم و دست به دست هم دهیم.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که اتحاد با شعار درست نمی شود، اظهار داشت: برخی خیال می کنند که باید شعار داد، اتحاد در صورتی درست می شود که همه در مدیریت کشور شرکت داشته باشند.

وی ادامه داد: اگر کسی تمام وزرا، استانداران، فرمانداران و مسؤولان را از جناح خود قرار دهد شعار وحدت توخالی است، تمام جناح ها باید در مدیریت کشور دخالت داشته باشند، باید ببینیم این کار را می کنند یا مجددا به سراغ جناح بازی می روند کما این که در گذشته گاهی این چنین بوده است.

این مرجع تقلید با بیان این که باید عملا وارد وحدت شویم، ابراز داشت: همه باید خود را در مدیریت کشور سهیم بدانیم و دست به دست هم دهیم، نباید نگاه بیگانه به یکدیگر داشته باشیم بلکه باید برادر بدانیم آن هم در زمانی که دشمن تروریست ها را استخدام می کند و می فرستد، کسانی که دم از مبارزه با تروریسم می زنند این کار را انجام می دهند.

وی عنوان کرد: در شرایطی که دشمن هر روز یک تحریم تازه ای وضع می کند و تصور می کند که تحریم ها به نتیجه می رسد باید عملا دست اتحاد به هم بدهیم نه این که شعاری باشد./1323/پ۲۰۱/ج۱

ارسال نظرات