بارزترین ویژگی امیرمؤمنان انطباق کامل قول و عمل ایشان است
حجت الاسلام مهدی تقوایی، معاون آموزش حوزه های علمیه استان ایلام امروز در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، اظهار داشت: امام علی(ع) نمونه اعلای انسان کامل است که خداوند در آفرینش آن حضرت و اهل بیت اش بر همه مباهات کرده و خود را احسن الخالقین خوانده است.
وی افزود: او الگوی تمام عیار شیعیان، مسلمانان و همه کسانی است که به حق و عدالت می اندیشند؛ واقعا شناخت امیرمؤمنان علی(ع) کار بسیار دشواری است چرا که رسول اکرم(ص) درباره امام علی(ع) فرمودند؛ هیچکس تو را نشناخت جز خدا و من.
حجت الاسلام تقوایی عنوان کرد: همانطوری که تاریخ اسلام بدون در نظر گرفتن شخصیت پیامبر اکرم(ص) قابل دسترسی و تحلیل نیست، بدون وجود امام علی(ع) تاریخ اسلام ناقص و ناتمام خواهد ماند؛ آیات زیادی از قرآن کریم در شأن مولای متقیان نازل شده است که در بعضی از آیات اختصاص به ایشان دارد و در بعضی دیگر ایشان مصداق اتم و اکمل آیه است، پیامبر اکرم(ص)، امیرمؤمنان را جزئی از وجود خود شمرده اند و او را نفس خود، خلیل، حبیب، وصی، خلیفه و وزیر و صاحب سر خود معرفی می کنند.
وی ادامه داد: ملموس ترین ویژگی امام علی(ع) انطباق کامل سیره قولی و عملی او است؛ عبادت ایشان زبانزد خاص و عام است، حضرت علی(ع) وقتی که برای اقامه نماز قیام می کردند رنگ صورت مبارکشان به نحوی تغییر می کرد که دیگران این تغییر حالت را در صورت ایشان مشاهده می کردند و وقتی که دیگران از ایشان می پرسیدند دلیل این تغییر رنگ و تغییر حالت چیست می فرمودند؛ هنگام ادای امانت الهی نزدیک است امانتی که آسمان ها و زمین طاقت تحمل آن را نداشتند.
معاون آموزش حوزه علمیه استان ایلام با بیان اینکه عبادت مولی الموحدین امیرمؤمنان(ع) برخاسته از معرفت بود، تصریح کرد: علاوه بر عبادت، ایشان نمونه واقعی زهد و پارسایی بودند، امام علی(ع) نمونه یک الگوی تمام عیار برای یک حاکم اسلامی بودند، زیباترین حالتی که می توان از زندگی یک حاکم عادل و فرزانه تصور کرد در زندگی امام علی(ع) تجلی یافته است او همانند فقیرترین مردم زیر دست خود زندگی می کرد.
وی به لیله قدر اشاره کرد و گفت: در شب های پرفضیلت قدر هستیم، باید در این شبهای عزیز در عاشقي ثابت قدم بود و سعی کنیم از خواب غفلت بیدار شویم و به نیایش با معبود بپردازیم و کار خیر انجام دهیم، این نباشد که انقلاب و تحول درونی ما فقط مربوط به این شب باشد، شب قدر، شب رويش جوانههاي الغوث الغوث بر عرصه لبهاي تائب است، شب قدر، وقت شناخت قدر خويش است، شب قدر، فاصله مُلک و ملکوت را به حداقل ممکن ميرساند.
حجت الاسلام تقوایی در پایان خاطرنشان کرد: باید در این شب که سفره مغفرت الهی به پهنای زمین تا آسمان گسترده شده استفاده کرد، کل سال ما باید مثل شب قدر باشد وقتی اینگونه شد معنای بندگی و حلاوت عبادت را خواهیم چشید./۸۷۹/۳۰۲/ب۲