افزایش ۲ درصدی مشارکت مردم خراسان رضوی در انتخابات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سید جواد حسینی، معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی، بعداز ظهر امروز در نشستی خبری درباره روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان گفت: همه دغدغه دست اندرکاران انتخابات، برگزاری انتخاباتی سالم، امن و با مشارکت حداکثری مردم بود که شکر خدا هر سه هدف محقق شد.
وی افزود: در بخش سلامت انتخابات، فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر رعایت مر قانون و نیز حق الناس خطر قرمز ما بود و این مهم با انتخاب نیروهای سالم، اگاه و قانون دان (با ارائه بیش از 172 هزار و 348 نفر ساعت آموزش در کنار آموزش فرمانداران و بخشداران سراسر کشور و هیأت های اجرایی در مشهد) تأمین شد.
کمبود تعرفه کذب است اما وقفه و تأخیر در روند رأی گیری وجود داشت
حسینی با اشاره به اینکه دو شایعه کمبود تعرفه و تأخیر در آغاز به کار صندوق ها از همان ساعات اولیه آغاز انتخابات مطرح بود، تصریح کرد: شایعه نخست یعنی کمبود تعرفه کاملا کذب است چرا که با وجود اینکه در استان خراسان رضوی، چهار میلیون و 465 هزار و 695 نفر واجد شرایط رأی بودند، ما چهار میلیون و 855 هزار تعرفه از تهران دریافت کردیم که 3 میلیون و 456 هزار و 16 تعرفه استفاده و مابقی یعنی 28 درصد تعرفه ها بلااستفاده ماند.
رییس ستاد انتخابات استان، ضمن پذیرش وجود وقفه و تأخیر در روند رأی گیری برخی شعب، اظهار کرد: وقفه در روند رأی گیری به دلیل تأخیر در اطلاع رسانی اتمام تعرفه ها از سوی شعبه بوده و تأخیر در آغاز رأی گیری در 24 شعبه استان نیز به دلیل مسائل فنی، امنیتی یا تأخیر در حضور نیروهای انتظامی و نماینده ها در شعب رخ داده است.
بازشماری آرای انتخابات شورای شهر و روستا در 14 شهر
وی با بیان اینکه طبق آمار جمعا طی هزار و 27 ساعت تأخیر، 61 هزار رأی از دست رفته که تأثیر چندانی در پیروزی یا شکست یک کاندیدا نداشته است، به دریافت 100 شکایت در هر دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها اشاره و خاطرنشان کرد: در انتخابات شورای شهر، صندوق های 14 شهر و چند روستا بازشماری شد که از این میان نتایج حاصله در چهار شهر تغییر کرد و در هفت روستا نیز انتخابات ابطال شد.
حسینی با اشاره به انتخاب 395 نفر در انتخابات شوراهای شهر و روستای استان گفت: در بخش جلب مشارکت مردم نیز مجموعه تدابیر و اقدامات ما نوآورانه تر و فراگیرتر از همه دوره ها بود و حتی تلاش شد گروه های غایب از انتخابات، شناسایی و علل غیبتشان ریشه یابی شود.
افزایش 2 درصدی مشارکت مردم استان در انتخابات
معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی با اشاره به افزایش 2 درصدی مشارکت مردم در انتخابات، اضافه کرد: مردم استان در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با مشارکت بیش از 77 درصدی نسبت به مشارکت 73 درصدی کشور، بالاترین میزان مشارکت را طی 12 دوره گذشته داشته اند، در انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز با مشارکت 73 درصدی نسبت به مشارکت 70 درصدی کشور، پیشتاز بودند.
وی با بیان اینکه از مجموع آرای استان، 55 درصد یعنی 12 درصد از مجموع آرای کشوری، مربوط به آقای رئیسی و 41 درصد معادل 6درصد مجموع آرای کشوری مربوط به آقای روحانی بوده است، اظهار کرد: انتخابات اخیر سالم ترین انتخابات پس از انقلاب اسلامی بود و ما هم دنبال شکایت از معترضان نیستیم همین که براساس مستندات، آگاه شوند کافی است.
حسینی ادامه داد: فرهنگ سیاسی پس از انتخابات ما هم در میان حامیان کاندیدای پیروز و هم در حامیان سایر کاندیداها ضعیف است؛ وجود انتقاد ایراد ندارد اما اینکه برخی هنوز هر جا می نشینند همچنان به نحوه اداره کشور و سیاست ها، موضع و رأی اکثریت را نادیده می گیرند، قابل قبول نیست.
معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موقعیت خاص استراتژیکی مشهد و چشم طمع بدخواهان داخلی و خارجی به این شهر مقدس یادآور شد: ویژگی های جمعیتی مانند ترکیب جمعیت موزاییکی(وجود اقوام و اقلیت های مذهبی متعدد) و وجود هفت شهر تلفیقی در استان، نرخ بالای مهاجرپذیری، حضور سالانه 27 میلیون زائر، 70 هزار اتباع خارجی غیرمجاز، مرز مشترک طولانی با دو کشور حساس، وقوع بیش از 40 درصد جرایم در حاشیه شهر مشهد، وجود نمایندگی ها و کنسولگری های متعدد و رفت و آمد مقامات داخلی و خارجی که دارای رده حفاظتی هستند از مواردی است که خراسان رضوی را در موقعیت سیاسی امنیتی بسیار خاص قرار داده و تخصیص اعتبارات حاشیه شهر مشهد را واجب می کند.
وی با بیان اینکه اولویت ما برای حفظ امنیت مرزها ابتدا مبارزه در آن سوی مرز و بعد در خود مرز است، اختصاص اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان جهت احداث 60 کیلومتر راه مرزی جدید و صدکیلومتر کانال، 150 کیلومتر سیم تیغ دار و تأمین تجهیزات لجستیکی و الکترونیکی کنترل مرز را خواستار شد و گفت: از این مبلغ دولت تاکنون چهارونیم میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است که با توجه به پیوند امنیت مرزی با اقتصاد و معیشت، توجه بیش از پیش دولت را می طلبد.
حسینی با اشاره به اجرای برخی طرح های اقتصادی مانند طرح تعاونی مرزنشینان، تصویب حریم امنیتی مرز جهت امکان استفاده مرزنشینان و طرح ابخیزداری در مرزهای شرقی استان اضافه کرد: پایش های تصویری مرزها نیازمند 650 میلیارد ریال و هوشمند شدن ایستگاه های ایست و بازرسی مشهد نیز نیازمند 50 میلیارد تومان اعتبار است./930/پ۲۰۱/ج۱