۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۲
کد خبر: ۵۱۲۹۵۵
مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی:

جریان‌ های تکفیری بازیچه و ابزاری در دست قدرت‌ های جهانی هستند

حجت الاسلام حاتمیان باتشریح عوامل گسترش جریان های تکفیری برلزوم آگاهی بخشی جامعه نسبت به آسیب ها و خطرات این جریان ها تاکید کرد و گفت: جریان‌ های تکفیری، بازیچه و ابزاری در دست قدرت‌ های جهانی هستند.
حجت الاسلام حاتمیان۱ حجت الاسلام حاتمیان۲ جریان های تکفیری جریان های تکفیری جریان های تکفیری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، جریان افراط گرای تکفیری به ظاهر با تکیه بر آموزه های دین اسلام و توحید، جنایت های خشنی را مرتکب شده و در رسانه های مختلف جهان کشتار زنان، کودکان و مردم بیگناه به نام اسلام ثبت و چهره خشن و بی رحمی از آن به نمایش گذاشته می شود، تکفیری ها دربین شیعیان هیچ پایگاهی ندارند و وظیفه شیعه و سنی این است که با شناخت کامل از این جریان افراط گرای تکفیری به مقابله بپردازند و اجازه ندهند که آن ها با نگرش تند و خشن خود امت اسلامی را دچار تفرقه و اختلاف کنند.

پشتوانه عقیدتی و فکری این جریان این است که عموم مسلمانان را متهم به کفر و شرک می‌کنند و مسلمانان را به دلیل این‌که اعتقاد و توسل به پیامبر اسلام (ص) و اولیای الهی دارند و یا به زیارت قبر پیامبر (ص) می‌روند و یا شفاعت خواهی می‌کنند از پیامبر اکرم و اهل بیت (ع) و یا بندگان صالح خدا، این را از منظر فکری و اندیشه‌های افراط‌گری خودشان کفر و شرک می‌دانند.

اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان به منظور آشنایی جامعه هدف با فرق و مذاهب اسلامی و همچنین خطر جریان های تکفیری، دوره آموزشی را با همین عنوان با حضور حجت الاسلام احمد حاتمیان مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در سالن کنفرانس این اداره کل برگزار کرد.

حجت الاسلام حاتمیان در این دوره آموزشی، ضمن تشریح اهداف برگزاری دوره آموزشی آشنایی با فرق و مذاهب اسلامی و خطر جریان های تکفیری، ارتقای سطح دانش و آگاهی های فراگیران در زمینه عقاید و آداب و رسوم مذاهب اسلامی و ایجاد همگرایی بین بدنه جامعه مذاهب اسلامی به منظور خنثی سازی توطئه های دشمنان اسلام را از اهم این اهداف عنوان کرد.

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به کلیات فرق و مذاهب اسلامی گفت: در زمانی که پیامبر(ص) در بین مردم حضور داشت، مسلمانان تمام احکام و شریعت را از خود ایشان فرا می گرفتند امام بعد از رحلت پیامبر(ص)، اختلافاتی ایجاد و جامعه به دو قطب و جریان فکری تقسیم شد که برخی ها به صحابه پیامبر مراجعه و برخی نیز دیگر ریش سفیدان قبیله را تصمیم گیر، معرفی کردند.

جریان‌ های تکفیری، بازیچه و ابزاری در دست قدرت‌ های جهانی هستند

وی در ادامه به نقد و بررسی اعتقادات وهابیت و سلفیت پرداخت و افزود: وهابیت پیرو محمد بن عبدالوهاب بوده اند که از اندیشه ابن تیمه نشأت گرفته است و در عربستان و پاکستان طرفدارانی دارد و به اعتقاد انان حاجت خواستن از پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و همچنین زیارت، احترام و تعظیم  به قبور پیامبر و ائمه (ع) بدعت و بن پرستی محسوب می شود و حرام است.

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی همچنین ابرازداشت: آنان سلام، تکریم و احترام به پیامبر(ص) را جز در نماز جایز نمی دانند و معتقدند که هیچ فردی مسلمان نیست مگر اینکه این امور را ترک کند.

حجت الاسلام حاتمیان گفت: جریان‌ های تکفیری، بازیچه و ابزاری در دست قدرت‌ های جهانی هستند که با هدف نابودی دنیای اسلام و با حمایت دولت‎‌های استکباری رشد پیدا کرده ‌اند.

تکفیری ها ریختن خون مسلمان را افتخاری برای خود می‌ دانند

وی با بیان ایکه تکفیری‌ ها، جنگ با مسلمانان را در حکم جنگ با کفار و مشرکان می‌‌ دانند گفت: ریختن خون مسلمان را افتخاری برای خود می‌ دانند و استکبار جهانی نیز که می ‌خواهد با گسترش اندیشه ناب اسلامی مقابله کند و رشد تفکر انقلابی را مهار کنند، سرسختانه از چنین گروه‌هایی حمایت می‌ کند.

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: طرز تفکر جریان ‌های تکفیری این است که مسلمانان را به دلیل این‌ که اعتقاد و توسل به پیامبر اسلام(ص) و اولیای الهی دارند و یا شفاعت‌ خواهی می‌کنند، متهم به کفر و شرک می‌کنند.

حجت الاسلام حاتمیان به بررسی عوامل پیدایش و شکل گیری جریان های تکفیری پرداخت و گفت: عوامل درون فرقه ای و عوامل ساختاری، عوامل خارج ساختاری، مصادره واژه های هجرت، جهاد، شهادت و تشکیل خلافت رسول الله، مطالبه حاکمیت الهی از عوامل گسترش جریان های تکفیری است.

لزوم آگاهی‌ بخشی جامعه نسبت به آسیب‌ ها

وی همچنین به شیوه برخورد و نحوه تعامل با پیروان مذاهب اسلامی اشاره کرد و مسلمان شمردن گوینده شهادتین، به رسمیت شناختن حق حیات پیروان مذاهب اسلامی، احترام به مقدسات مذاهب اسلامی، تلاش برای وحدت  و اتحاد اسلامی و پرهیز از عملکرد فرقه ای، رعایت مدارا و اخلاق اسلامی، پیش قدم شدن در امر خیر و مهربانی و همکاری با آنان در حل مشکلات و برقراری ارتباط صمیمی با آنان از شیوه های تعامل با پیروان مذاهب اسلامی برشمرد.

حاتمیان اظهار کرد: مهم‌ترین راهکارهای مقابله با چنین جریاناتی، آگاهی‌بخشی جامعه نسبت به آسیب‌ها و خطرات جدی این تفکر افراطی‌گرا، آشنایی و نزدیکی هرچه بیشتر فرق و مذاهب مختلف اسلامی به یکدیگر و اجتناب از توهین و تفرقه است.

وی افزود: نخبگان و علمای اهل تشیع و تسنن وظیفه دارند تا در مجالس و محافل مختلف سخنرانی، جامعه را نسبت به ماهیت این جریانات و خطرات آن آگاه کنند تا فریب تفکرات غیراسلامی و غیرانسانی چنین گروه‌هایی را نخورند.

مدیرکل فرق و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: برگزاری نشست‌های مشترک علمای مذاهب و اندیشمندان فرق مختلف نیز باعث می‌شود ارتباط بین فرق و مذاهب بیشتر شود و هرچه این آشنایی و ارتباط نزدیک افزایش پیدا کند، تعصبات کورکورانه نیز رنگ می‌بازد./۸۵۱/پ201/ب1

ارسال نظرات