ضرورت ورود خیران برای تأسیس کتابخانه جامع حوزوی در خراسان شمالی
حجتالاسلام نعمتالله آزموده، مدیر مدرسه تخصصی امام خامنهای بجنورد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به لزوم توسعه فضاهای کتابخانهای و تأسیس کتابخانه جامع حوزوی در استان، اظهار داشت: برای توسعه فضاهای کتابخانهای حوزه علمیه استان نیازمند ورود و حمایت خیران هستیم.
وی با بیان اینکه مهمترین مشکلی که در توسعه فضاهای کتابخانهای حوزه علمیه استان وجود دارد کمبود اعتبار است، افزود: اکنون تمامی مسؤولان حوزه در بجنورد و مشهد پیگیر این موضوع هستند؛ اما اگر خیران استان در این زمینه ما را یاری کنند بهطور یقین کتابخانه جامع حوزوی در استان بهتر و سریعتر تأسیس میشود.
حجتالاسلام آزموده اضافه کرد: با تأسیس و تجهیز کتابخانه جامع حوزوی در استان میتوانیم ذخیرهای ارزشمند از کتابها و نشریات تخصصی و مقالات علمی و نرمافزارهای پژوهشی را برای استفاده طلاب، روحانیان، اساتید و فضلای حوزه علمیه استان فراهم کنیم.
وی با اشاره به آمار کتابهای موجود در مدرسه علمیه امام خامنهای بجنورد، تصریح کرد: آمار کتابهای موجود در مدرسه علمیه تخصصی امام خامنهای بجنورد چهار هزار و 200 جلد است که از این تعداد 800 جلد کتابهای تخصصی رشته کلام و بقیه کتابها عمومی، حوزوی و دینی است.
حجتالاسلام آزموده با بیان اینکه خیران استان تاکنون بارها از حوزه علمیه استان حمایت کردهاند، خاطرنشان کرد: خیران استان بارها ارادت خود را نسبت به حوزه علمیه نشان داده و برای گسترش و ترویج علوم حوزوی از حوزه علمیه حمایت کردهاند و در این زمینه هم بهطور یقین با آگاهی بخشی و اطلاعرسانی بیشتر حوزه علمیه را تنها نمیگذارند.
وی با اشاره به اهدای 500 جلد کتاب حوزوی توسط یک روحانی خیر شهرستان بجنورد در خردادماه سال جاری به حوزه علمیه استان، اظهار داشت: برای خرید دو هزار جلد کتاب تخصصی کلام اسلامی درخواست اعتبار کردهایم که در صورت موافقت در طول دو سال کتابخانه جامع و تخصصی حوزوی راهاندازی میشود.
مدیر مدرسه تخصصی امام خامنهای بجنورد تصریح کرد: تأسیس کتابخانه جامع حوزه علمیه استان در پی ارسال نامهای در ابتدای امسال خطاب به آیتالله عاملی مدیر حوزه علمیه خراسان برای استفاده بیشتر طلاب و روحانیان در دستور کار قرار گرفت.
گفتنی است، حوزه علمیه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و حدود 30 هزار طلبه در حال آموزش در 131 مدرسه علمیه تحت نظر 2 هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است.
مدارس علمیه استان خراسان شمالی از سال 1388 تا سال 95 بهصورت نمایندگی مدیریت زیر نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ اداره میشدند اما حوزه علمیه خراسان شمالی از شهریورماه سال گذشته به مدیریت استانی ارتقاء یافت./9314/ت302/ب1