وفای به عهد از شاخصترین صفات مؤمن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در جلسه تفسیر موضوعی قرآن کریم، در ادامه مبحث ارزشها و آفتها در دین اسلام به موضوع وفا و عهدشکنی پرداخت و اظهار کرد: امام علی (ع) میفرماید: «آفة الوفاء الغدر» و تأکید میکند آفت وفای به عهد خیانت و عهدشکنی است.
وی افزود: در نظام ارزشی اسلام وفای به عهد و قول و ایستادگی بر سر پیمان و قرار یکی از شاخصترین صفات مؤمن به شمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: انسان با وفای به عهد حرمت و منزلت همنوعان و همکیشان خویش را رعایت میکند، اصول ارتباطات را پاس میدارد و روابط بین خود و دیگران را ارج مینهد.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی اضافه کرد: وفای به عهد و نشکستن قول و قرار نوعی ثبات شخصیت انسانی را به منصه ظهور میرساند و نشاندهنده تعادل روحی و روانی و نظم و انضباط اجتماعی است.
وی با بیان اینکه یک مصداق روشن صداقت پایبندی به پیمانها و عهدها و قول و قرارها است، خاطرنشان کرد: امام علی(ع) میفرماید: «اِنَّ الْوَفاءَ تَوْاَمُ الصِّدْقِ، وَلا اَعْلَمُ جُنَّةً اَوْقی مِنْهُ، وَ لایغْدِرُ مَنْ عَلِمَ کیفَ الْمَرْجِعُ. وَلَقَدْ اَصْبَحْنا فی زَمان قَدِ اتَّخَذَ اَکثَرُ اَهْلِهِ الْغَدْرَ کیساً».
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: امیرالمؤمنین میفرماید: وفای به عهد هموزن صداقت است، سپری محکمتر و نگهدارندهتر از آن سراغ ندارم. آن کس که از بازگشت خود به قیامت آگاه باشد خیانت و نیرنگ ندارد؛ اما امروز در زمانهای زندگی میکنیم که بیشتر مردم حیله و نیرنگ را زیرکی میپندارند.
وی افزود: در این فرمایش از وفای به عهد به عنوان نشانه خداباوری و معادباوری یاد شده است و آن کس که خود را در محضر خدا ببیند و به روز واپسین ایمان داشته باشد، بر سر پیمانهای خود با خدا و مردم میایستد.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: قرآن میفرماید: «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ»؛ ای مؤمنان بر سر عهدهای خود پایدار بمانید.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: در روایات «عقود» را به «عهود» تفسیر کردهاند که هرگونه عهد و پیمان اعتقادی، اقتصادی و اجتماعی را شامل میشود؛ چه در حوزه بین فردی و چه در حوزه بینالمللی و نیز عهدهای گفتاری، نوشتاری، رفتاری و کرداری را هم در برمیگیرد.
وی اظهار کرد: از نگاه دیگر هرگونه عهد بین مؤمن و مؤمن و مؤمن و کافر را نیز شامل میشود؛ پس تکلیف همگانی بوده و همگان موظفاند به تعهداتشان عمل کنند که قرآن این صفت زیبا را جزء احکام بینالمللی اسلام میداند./9314/پ202/ب1