ضرورت حفظ و رعایت اخلاق دینی در تعاملات اداری نهاد های اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی اکبر نوایی، معاون فرهنگی اجتماعی حوزه علمیه خراسان ظهر امروز در مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان در سلسله جلسات اخلاق اداری با اشاره به آیه دوازدهم سوره حجرات گفت: در قرآن آیات و روایات زیادی در حوزه اخلاق حرفه ای سخن گفته شده و موضوعاتی همچون مراقبت های نفسانی و تعامل با جامعه بحث شده است.
وی با بیان این که کتاب های اخلاقی غرب انسان را به سوی سعادت و هدایت رهنمون نمی کند و اخلاق غربی با اخلاق اسلامی و دینی فاصله زیادی دارد، از تعریف نسخه اخلاق غربی برای نهاد های اسلامی انتقاد و تصریح کرد: کتاب فلسفه اخلاق شهید مطهری راه دست یابی به اصول اساسی انسان شناسی است و در مباحث اخلاقی نباید از غربی ها کورکورانه تقلید کرد.
حجت الاسلام نوایی با اشاره به ضرورت حفظ و رعایت اخلاق در تعاملات اداری نهاد های اسلامی ابراز کرد: نظاره کردن لغزش های افراد نوعی بیماری روانی است و باید با اشاعه دهنده یک رذیله اخلاقی برخورد صورت بگیرد.
معاون فرهنگی اجتماعی حوزه علمیه خراسان با اشاره به تاکید نبی مکرم اسلام بر ضرورت پرهیز از هرگونه بدگویی از دیگران ابراز کرد: بدگویی نسبت به اطرافیان، همکاران و دوستان در فضای اداری این فضا را نامناسب می کند و اگر کسی صفت ناپسندی همچون رشوه خواری در محیط کاری دارد، باید با رعایت اخلاق و حفظ آبرو با او برخورد شود.
وی با بیان این که اگر کسی همواره در پی لغزش ها و عیوب دیگران باشد خداوند متعال نیز لغزش های او را فاش می کند، خاطر نشان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم همواره نسبت به ضرورت دوری از هر گونه گمان به بندگان هشدار می دهد و هیچکس نباید در پی اشکالات یک انسان مومن و اشاعه آن در فضای اداری و اجتماعی باشد.
حجت الاسلام نوایی با بیان این که پیگیری لغزش های فردی به منظور تخریب همه جانبه او و تلاشی آبرو در هر جایگاه و مسندی به منظور رشد خودشان عامل هلاکت و عذاب الهی است، گفت: خداوند متعال همواره پشتیبان و حامی مومنا بوده و نمی گذارد تا آنان آبرویشان برود و یا از موقعیتشان بشکنند.
معاون فرهنگی اجتماعی حوزه علمیه خراسان با اشاره به ضرورت خودشناسی و خویشتن داری در شرایط مختلف ابراز کرد: همه کارمندان در فضای اداری دست از عیب جویی و عیب گویی همکاران خود بردارند و صادقانه به خدمت بپردازند.
وی با بیان این که همواره گمان خیر به یکدیگر داشته باشید چراکه سوء ظن در آیات و روایات نیز مورد مذمت قرار گرفته، خاطر نشان کرد: به افرادی که پیوسته سوء ظن داشته و گمان بد می برند تذکر بدهید، همواره در محیط کاری پاک، خالصانه و صادقانه خدمت کنید و با همکاران خود در فضای اداری صمیمی و مهربان باشید./864/پ۲۰۲/ب۱