ويزاي رايگان براي موكبداران اربعين
به گزارش خبرگزاري رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حسن پلارك در نشست خبري با اشاره به اقدامات ستاد بازسازي عتبات عاليات در اعتاب مقدسه گفت: طرح افزايش ۲۰ برابري فضاي زيارتي حرم اميرالمومنين (ع) پس از ۱۴۰۰ سال از سوي كشورمان طي يك دوره پنج ساله در حال اجرا است.
وي گفت: اين طرح يك اقدام بزرگ است كه با مديريت ايران و عشق و علاقه ايرانيان به اهل بيت انجام ميشود. اين اقدام هم خدمت به اهل بيت است و هم فضاي زيارتي را توسعه ميدهد. از سوي ديگر طرحهاي ستاد در عتبات عاليات كمك به اقتصاد كشورمان است زيرا هر آنچه در عراق مصرف ميشود، از مصالح گرفته تا نيروي كار از ايران به آنجا ميرود.
رئيس ستاد بازسازي عتبات گفت: در حال حاضر ۶ هزار كارگر ايراني به مدت ۴ سال است كه در عراق كار ميكند و از سويي پروژههاي ستاد در عتبات موجب رونق و احياء هنرهاي رو به انقراض كشورمان شده است.
پلارك ادامه داد: با حجم بالاي آئينه كاري در حرمهاي اهل بيت اين هنر را زنده كرديم؛ روزي كه وارد عراق شديم فقط دو نفر آينه كار ايراني باقي مانده بودند اما امروز پانصد آئينه كار جوان به اين حرفه وارد شده اند. در هنر قلمزني روي نقره و مس، اين هنر تنها در بازار اصفهان و روي تابلوهاي كوچك ادامه حيات داشت اما امروز بيش از ۵۰۰ قلمزن ماهر تربيت شده اند؛ همچنين در هنرهاي منبت كاري، چوب كاري با اقدامات ستاد اين هنرها زنده شده اند.
وي افزود: در حال حاضر ۱۵۰۰ نفر قاليباف در چند استان كشور مشغول بافت قالي براي اعتاب مقدسه هستند كه بيشتر اين افراد سرپرست خانوار هستند و ما معنويت را به كارگاهها برده ايم.
رئيس ستاد بازسازي عتبات با اشاره به ساخت و بازسازي عتبات طي قرون گذشته توسط حكام ايراني افزود: در شرايطي كه جمهوري اسلامي با تأثير از نهضت عاشورا برپا شده، خيلي بد بود كه ما در اين زمينه ورود نكنيم و تاريخ گواهي خواهد داد كه جمهوري اسلامي در اين زمينه كوتاهي نكرده و نسبت به چند قرن گذشته چندين برابر كار انجام شده است.
پلارك در خصوص بودجههاي ستاد بازسازي عتبات اظهار داشت: ستاد بودجه دولتي ندارد اما اگر كمكي شود از سوي سازمانهاي دولتي، سازمانهاي خصوصي و حتي نظامي، ما كمكها را ميپذيريم اما قالب بودجههاي ما از محل كمكهاي مردمي است.
وي از برگزاري جلسه مشترك وزير كشور عراق با وزير كشور ايران خبر داد و گفت: اين جلسه احتمالاً فردا برگزار ميشود و در آن در مورد قطعي شدن بازگشايي مرز خسروي تصميم گيري خواهد شد در حال حاضر توافقات اوليه در اين مورد انجام شده و احتمالاً فردا پروتكل رسمي امضاء خواهد شد.
رئيس ستاد بازسازي عتبات افزود: در اين جلسه همچنين در مورد تسريع صدور ويزا براي زائرين اربعين تصميم گيري خواهد شد و طرف عراقي از ما تعداد زائران را مطالبه كرده است و پيش بيني ما حدود سه ميليون زائر است كه بايد براي تمام آنها ويزا صادر شود.
پلارك بيان كرد: احتمالاً هزينههاي ويزا مطابق سال گذشته خواهد بود. سال گذشته دو ميليون و ۷۰۰ هزار زائر داشتيم كه امسال به سه ميليون نفر ميرسد.
وي ادامه داد: به همين منظور خدمات در بخش اسكان و تغذيه براي زائران ۲۰ درصد افزايش خواهد داشت و همچنين به دنبال اين هستيم تا با تقسيم بندي جغرافيايي موكبها خدمات بيشتر و باكيفيت تري انجام دهيم به همين منظور در نقاط مرزي داخل كشور تعداد موكبها بيشتر ميشود. همچنين موكبهايي از ايلام تا مهران و از مهران تا مرز كرمانشاه تا خسروي و شهر كرمانشاه، شهر اهواز و شادگان در مسير اهواز به شلمچه و در مرزهاي سيستان و بلوچستان و آستارا پيش بيني خواهد شد.
رئيس ستاد بازسازي عتبات از راه اندازي موكبهايي در سامرا و كاظمين خبر داد و گفت: سال گذشته، روزانه ۱.۵ ميليون تغذيه ارائه داديم كه امسال به دو ميليون ميرسد. همچنين سال گذشته، ۸۰۰ هزار اسكان در شبانه روز داشتيم كه امسال به يك ميليون ميرسد.
پلارك با اشاره به ضرورت شناسنامهدار شدن موكبها بيان كرد: موكبداران هر چه سريعتر براي دريافت مجوز مراجعه كنند زيرا ما تنها به موكبهايي خدمات ميدهيم كه ويزا و پروانه داشته باشند. در شناسنامه موكبها موقعيت جغرافيايي و محل استقرار آنها اعلام خواهد شد.
وي گفت: امسال ويزا براي موكبداراني كه پروانه ميگيرند رايگان صادر خواهد شد كه تعداد ويزا براي هر موكب با توجه به ظرفيت موكب تعيين خواهد شد.
رئيس ستاد بازسازي عتبات افزود: عمليات انتقال امكانات و وسايل مورد نياز موكبها از ابتداي محرم آغاز خواهد شد و برنامه داريم تمام كالاهاي مورد نياز موكبها پيش از زمان بندي به عراق منتقل شود تا مشكلي در اين زمينه نداشته باشيم./۱۳۳۰/د۱۰۲/ج