اراده جدی در برخی مسؤولان فرهنگی و علمی برای تحول علوم انسانی وجود ندارد

حجت الاسلام خاکسار محقق و پژوهشگر دینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به اهمیت نقش علوم انسانی در زندگی بشر گفت: طبیعی است که پیشرفت جوامع با تحول در علوم صورت می گیرد، بنابراین لازمه پیشرفت و ترقی در عرصه های مختلف اقتصاد، سیاست و سایر مسائل که جامعه درگیر آن است تحول علوم انسانی است.
وی در ادامه افزود: علوم انسانی از میان دیگر علوم مقدم تر است، چراکه این علوم در حوزه تربیت انسان نقش بسزایی ایفا می کند، تحول علوم انسانی با تحول جامعه و افراد ان مساوی است.
مدرس حوزه تصریح کرد: اگر علوم انسانی بر پایه آموزه های اسلامی باشد اثرگذاری آن بر جامعه بیشتر خواهد بود، چراکه این اموزه ها منطبق بر فطرت و سرشت انسانی است.
حجت الاسلام خاکسار با اشاره به موانع تحقق تحول علوم انسانی، عدم توجه به زیرساخت های لازم در تحول علوم انسانی را یکی از این موانع نام برد و افزود: ما معتقدیم که علوم انسانی باید مبتنی بر فلسفه الهی باشد و عدم شناخت کافی از پایه های اساسی تحول علوم انسانی می تواند یکی از این موانع باشد، بنابراین باید نخست توجه ویژه به مسائل اصلی و بنیادی که در حوزه دینی است معطوف کرد و در متن جامعه قرار گیرد.
وی، نداشتن شبکه منسجم علوم انسانی، عدم اطلاع کافی و آگاهی لازم از پیشرفت ها در حوزه علوم انسانی از دیگر موانع تحقق تحول علوم انسانی دانست و گفت: به دلیل عدم شناخت و آگاهی نمی دانیم خلأ کجاست و چه کارهایی صورت گرفته تا از موازی کاری اجتناب کنیم.
محقق و پژوهشگر دینی از نبود مرکزی منسجم و متمرکز در زمینه تحول علوم انسانی به عنوان دیگر موانع در تحقق این مهم یاد کرد و افزود: می بایست مجموعه ای خاص با تمامی امکانات و تجهیزات برای تحول علوم انسانی درنظر گرفته شود.
حجت الاسلام خاکسار گفت: نبود اراده جدی در وجود برخی مسؤولان فرهنگی و علمی کشور برای تحول علوم انسانی از مهمترین موانع می توان نام برد، تا زمانی که عده ای نگاه شان به غرب و محصولات غربی است و فکر می کنند که آموزه های غربی راه نجات بشر است و همچنین تا مادامی که مسؤولان فرهنگی، علمی و سیاسی کشور در ایران توجه به اسنادی مانند سند 2030 داشته باشند تحولی در علوم انسانی رخ نخواهد داد.
وی با بیان اینکه فقدان جریان منسجم و علمی دینی در متن علوم انسانی یکی دیگر ازموانع موجود در تحول علوم انسانی است، تصریح کرد: علیرغم برخورداری از نیروی انسانی متخصص، انسجام و هماهنگی لازم وجود ندارد.
پژوهشگر دینی ادامه داد: همچنین نبود تعامل و هماهنگی بین نیروهای متخصص در علوم انسانی و اسلامی در تحول علوم انسانی دخیل است و تحقق این مهم نیازمند برقراری تعامل سازنده بین حوزه و دانشگاه است.
وی با تاکید بر نگاه علمی و کارشناسی به مسأله تحول علوم انسانی و پرهیز از سیاسی کاری تصریح کرد: همه باید به این امر مهم و اساسی توجه داشته باشیم که مسأله تحول یک مسأله علمی، فکری و فرهنگی است نه یک مسأله سیاسی.
کارشناس دینی در پایان بر اصلاح نظام آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: در نظام آموزشی کشور باید از دوران ابتدایی تا مقاطه مختلف دانشگاه بازنگری و اصلاح شود./851/ت۳۰۲/ب۱