برگزاری دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیت الله سید جمال الدین دین پرور رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه ٢٦ مردادماه 96 در ساختمان بنیاد نهج البلاغه برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حشمتی ضمن اشاره به استقبال گسترده از برگزاری دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه ،بیان داشت: معاونت قرآن و عترت اهتمام خود را برای برگزاری این دوره و استفاده از تجربیات و دانش استادان و مربیان به کار خواهد گرفت و همچنین معاونت قرآن و عترت به فراهم شدن فضای آموزشی و اشتغال برای استفاده از دانش آموختگان این دوره کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به تاسیس بنیاد نهج البلاغه که توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده و در برخی استان ها نیز راه اندازی شده است افزود: راه اندازی ،توسعه و پیشرفت انجمن های نهج البلاغه در سراسر کشور یکی از اهداف مهم معاونت قرآن و عترت می باشد و زمینه مناسب برای تدریس و حضور فعال مربیان در محافل و موسسات قرآنی فراهم خواهد کرد.
در ادامه این مراسم آیت الله سید جمال الدین دین پرور با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت های نهج الباغه در موسسات آموزشی، بیان داشت: نهج البلاغه کتابی است که تمام مفاهیم اخلاقی ،الگو و آموزه های دینی برای پرورش اخلاق و رفتار را در خود جای داده و بسیاری از حقایق را به صورت شهودی بیان کرده است.بنابراین از شیعیان انتظار می رود در انتقال مفاهیم وآموزه های این کتاب بیش از پیش تلاش کنند.
مزایای دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه بهره مندی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در موضوع نهج البلاغه، اعطای گواهینامه رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی به مراکز قرآنی جهت تدریس نهج البلاغه می باشد.
دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه از تاریخ ٢٥مردادماه در روزهای پنج شنبه هر هفته و در دو نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد. همچنین به دلیل مصادف شدن برگزاری این دوره با ایام ماه محرم و اربعین حسینی و لزوم برگزاری آزمون پایان دوره و ارائه مقاله علمی، دوره تا پایان آذر ماه به طول انجامد.
دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه در چهار ترم دوازده جلسه ای، مجموعا چهل و هشت جلسه برگزار خواهد شد که عناوین سرفصلهای آن بدین شرح می باشد:
ترم اول با موضوع نهج البلاغه شناسی ، شامل مباحث : آشنایی با نهج البلاغه ، ساختار شناسی نهج البلاغه ، روش برداشت از نهج البلاغه ، مراحل تدوین و گسترش نهج البلاغه ، شناخت رابطه نهج البلاغه با قرآن ، شناخت اسناد و مدارک نهج البلاغه، شناخت شبهات پیرامون نهج البلاغه و کتابشناسی نهج البلاغه می باشد.
ترم دوم با موضوع روش شناسی نهج البلاغه ، شامل مباحث : روش علمی استفاده از نهج البلاغه ، روش شرح ترتیبی نهج البلاغه ، آشنایی با شرح های نهج البلاغه و روش آن ها ، روش ترجمه و مفاهیم نهج البلاغه ، روش سیر تاریخی نهج البلاغه ، روش مطالعه و حفظ نهج البلاغه و روش تحقیق و پژوهش در نهج البلاغه می باشد.
ترم سوم با موضوع “موضوع شناسی نهج البلاغه” شامل مباحث : روش موضوع شناسی نهج البلاغه ، روش شرح موضوعی نهج البلاغه و سلسله بحث های موضوعی اعتقادی : مانند خداشناسی، انسان شناسی، جهان شناسی ، امام شناسی و … وموضوعات اجتماعی : مانند سبک زندگی علوی ، مدیریت علوی ، تربیت علوی وحکومت علوی می باشد.
ترم چهارم با موضوع روش تدریس نهج البلاغه شامل مباحث: روش تحقیق و پژوهش در نهج البلاغه و فن سخنوری ، زیبایی شناسی نهج البلاغه به همراه برگزاری نمایشگاه کتاب نهج البلاغه اجرا خواهد شد.
گفتنی است اساتید این دوره آیت الله سید جمال الدین دین پرور؛ دکتر دلشاد تهرانی؛ دکتر مجید معارف؛ دکتر محمد علی مجد فقیهی؛ حجت الاسلام دکتر احمد غلامعلی؛ استاد حسین استاد ولی؛ حجت الاسلام دکتر محمدرضا فلاح رفیع؛ حجت الاسلام حسن زاده و محمد مهدی علیقلی می باشند.
لازم به ذکر است محل برگزاری کلاسها در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خ استاد نجات اللهی، چهار راه ورشو است./966/د۱۰۲/ب۱