تولید بیش از ۶۰ مقاله در موضوع فقه حکومتی از سوی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مرتضی گله، دبیر اجرایی حوزه مطالعات پایه ای مرکز تحقیقات مجلس، صبح امروز در نشست هماندیشی فقه حکومتی در هتل پاسداران مشهد دیدگاه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در حوزه فقه حکومتی را زیربنای تقنین اسلامی و اساس حکومت اسلامی دانست و اظهار کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نهادی وابسته به مجلس شورای اسلامی در بستر حوزه علمیه قم است.
وی بابیان اینکه در این مرکز دو معاونت اجرایی و پژوهشی وجود دارد، افزود: گروههای اقتصاد اسلامی، حقوق، اسلام و سیاست و فرهنگی و اجتماعی زیرمجموعه معاونت پژوهشی است.
دبیر اجرایی حوزه مطالعات پایهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این مرکز از سال 90 بهعنوان بازوی کارشناسی و حلقه واسط حوزه و مجلس شروع به فعالیت کرده که مأموریت بنیادین مرکز رساندن فقه حقه جعفری در کالبد نظام تقنین کشور اسلامی و احیای ظرفیت عظیم و غنی حوزه است.
گله تلاش بهمنظور تسری دستورت اسلام به قوانین و انطباق کامل قوانین با اسلام، ارتقا سطح ادبیات علمی و نظریات دینی موجود پیرامون قانونگذاری، تلاش مستمر در راستای ارائه روشها و چارچوبهای علمی نوین استنباط فقهی، جستجو و ارائه موضوعات بنیادین فقهی و حقوقی، تعمیق و توسعه مباحث فقهی و حقوقی مرتبط با تقنین در نظام اسلامی و بهرهگیری وسیع و مستمر از ظرفیت غنی حوزه در عرصه فقه حکومتی را از دیگر مأموریتهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در بحث فقه حکومتی عنوان کرد.
دبیر اجرایی حوزه مطالعات پایهای مرکز تحقیقات اسلامی با اشاره به برگزاری نشستهای بینالمللی رابطه فقه و قانون و همایش بینالمللی رابطه فقه و اخلاق با نگاه فقهی توسط مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ابراز کرد: برگزاری نشست فقه حکومتی، معرفی ریز موضوعات مرتبط با فقه حکومتی، برگزاری دورههای درس خارج با موضوعهای قواعد فقه سیاسی و فقه قانونگذاری و حمایت مادی و معنوی از پروژههای مرتبط با حوزه فقه حکومتی از دیگر برنامههای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در رابطه با فقه حکومتی است.
وی بابیان اینکه کتابهای زیادی توسط مرکز تحقیقات اسلامی درزمینهٔ فقه حکومتی به چاپ رسیده است، ادامه داد: مجموعه گزارشات شورای فقهی، تأملات فقهی در حوزه قانونگذاری، قانونگذاری فرهنگی، فقه و قانون به زبانهای فارسی و عربی و همچنین مجموعه مقالات اخلاق و قانون با نگاه فقهی-حقوقی ازجمله کتابهای منتشرشده است.
دبیر اجرایی حوزه مطالعات پایهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بیش از 60 مقاله در بررسی رابطه فقه حکومتی و قانون و روششناسی آن تاکنون توسط این مرکز ارائهشده است.
وی پشتیبانی از سایتهای مرکز تحقیقات، فصلنامه دین و قانون، همایشهای بینالمللی مرکز و کانالهای علمی را از اقدامات انجامشده در فضای مجازی دانست و گفت: تهیه، تدوین و انتشار فصلنامه دین و قانون با محوریت اشراب فقه حکومتی در قوانین و شناسایی و ارتباط مستمر با بیش از 200 تن از اساتید مبرز حوزوی و دانشگاهی از دیگر اقدامات مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی است./۸۶۴/پ۲۰۲/ب۱