یادداشت؛
تهديد حذف داعش براي تلآويو
سيدحسن نصرالله، دبير كل حزبالله روز پنجشنبه گذشته در يك سخنراني تلويزيوني از پيروزيهاي حزبالله به همراه ارتش سوريه در ارتفاعات قلمون گفت كه...
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه جوان، سيدحسن نصرالله، دبير كل حزبالله روز پنجشنبه گذشته در يك سخنراني تلويزيوني از پيروزيهاي حزبالله به همراه ارتش سوريه در ارتفاعات قلمون گفت كه با آزادسازي 270 كيلومتر از سرزمينهاي تحت تصرف داعش به دست آمده و تنها 40 كيلومتر ديگر باقيمانده كه با آزادسازي آن «پيروزي بزرگ» به دست ميآيد.
اين عمليات به صورت هماهنگ با ارتش لبنان انجام ميشود كه در آن سوي مرز به داعش حمله كرده و با همكاري حزبالله و ارتش سوريه نيروهاي داعش را در منطقهاي به وسعت 60 كيلومتر، 20 كيلومتر در خاك لبنان و 40 كيلومتر در خاك سوريه، محاصره كردهاند. بدون ترديد اين يك پيروزي بزرگ براي لبنان و سوريه است كه مرز مشترك خود را از وجود تروريستهاي داعشي پاك كردهاند اما اين موضوع از نگاه رژيم صهيونيستي به نحوي متفاوت ديده ميشود تا آنجا كه اين پيروزي در رژيم صهيونيستي نه به منزله شكستي براي داعش بلكه براي خود تعبير ميشود.
سفر يوسي كوهن، رئيس موساد به امريكا و سفر بنيامين نتانياهو، نخستوزير رژيم صهيونيستي به روسيه در كمتر از يك هفته نشانه روشني از اين تعبير بود كه پيروزي حزبالله به همراه ارتشهاي لبنان و سوريه در دو سوي مرز دو كشور را تهديدي عليه خود ميداند و براي مقابله با اين تهديد بود كه هر دو سفر انجام شد. كوهن براي ديدار با ژنرال هربرت مكمستر، مشاور امنيت ملي امريكا و نتانياهو براي ديدار با ولاديمير پوتين، رئيسجمهور روسيه به دو كشور امريكا و روسيه رفته بودند و جالب اينجاست كه همزمان با پيروزي حزبالله، اين دو نتوانستند از سفر خود پيروزي ديپلماتيك به دست بياورند.
اين موضوع آن قدر روشن بود كه حتي در محافل رسانهاي رژيم صهيونيستي هم انعكاس يافت. موآو فاردي، تحليلگر سياسي به كانال 10 تلويزيون عبريزبان از گرايش عمومي كاخ سفيد گفت كه هدفش تنها شكست داعش است و بعد بازگشت به امريكا چراكه واشنگتن تمايلي به ورود جنگي ديگر در سوريه ندارد و بعد از شكست داعش كار را به دست روسيه ميدهد و در توافق خود با روسيه «منافع اسرائيل را هم در نظر نگرفته است.» شمعون شيفر، تحليلگر روزنامه آحارونوت ضمن قبول اين تحليل به طرف روسي توجه كرده و ادعاي نتانياهو مبني بر داشتن روابط دوستانه با پوتين را زير سؤال ميبرد و ميپرسد: «بعد از سالها هماهنگي ميان تلآويو و مسكو درخصوص حفظ امنيت اسرائيل، ما دوست خود، پوتين را ميبينيم كه به ايران و حزبالله كه با اسرائيل دشمني ميكنند، اجازه داده در مرزهاي مشترك سوريه و اسرائيل مستقر شوند. فايده اين هماهنگي چيست؟»
اين پرسش بيانكننده سرخوردگي نسبت به دو سفر كوهن و نتانياهو است كه نتوانستند امتيازي در عرصه ديپلماتيك به دست بياورند و در مقابل، اين حزبالله است كه پيروزي خود را در جبهه جنگ تثبيت ميكند و حالا شبكه دوم تلويزيون رژيم صهيونيستي اعلام ميكند: «اسرائيل بزرگترين بازنده در بحران سوريه است زيرا سرويسهاي اطلاعاتي در درك اوضاع جاري اين كشور تأخير كردند.» از نظر تحليلگر اين شبكه، سرويسهاي اطلاعاتي رژيم صهيونيستي درك درستي از اتفاقات سوريه نداشتند و ابعاد حضور ايران در اين كشور را از 2012 به اين سو بررسي نكردند بلكه هنوز گرفتار نتايج حاصل از جنگ اول با لبنان هستند.
به نظر ميرسد سران و محافل رسانهاي رژيم صهيونيستي با شنيدن صداي گلولههاي حزبالله در ارتفاعات عرسال و قلمون طي هفتههاي گذشته تازه با واقعيت روبهرو شده و دريافتهاند روند جنگ سوريه با شكست داعش و ديگر گروههاي تروريستي به طور كامل برخلاف اولويتهاي امنيتي آنهاست. اين گروهها تاكنون از دو جهت در اولويت امنيتي آنها بود؛ نخست از جهت ايجاد مرز حائل با حزبالله و ارتش سوريه و دوم از جهت جنگي كه اين گروهها با حزبالله و ارتش سوريه داشتند و ميتوانستند به توان نظامي اين دو ضربه بزنند. حالا كه ناقوس شكست اين گروهها بلند شده ديگر جايي براي هر دو اولويت آنها نگذاشته بلكه روند درست در جهت معكوسي قرار گرفته است.
به همين جهت است كه تحليلگر شبكه دوم كار مخالفان مسلح سوري را تمام شده ميداند و نابودي آنها را تنها نيازمند زمان ميداند و همين امر هم باعث ميشود تا به قول وي «اسرائيل بزرگترين بازنده» باشد. كوهن و نتانياهو در كمتر از يك هفته و براي نجات از اين وضعيت بود كه راهي امريكا و روسيه شدند اما هر دو دست خالي بازگشتند تا به قول روزنامه روسي پراودا، كابوس نتانياهو به واقعيت بپيوندد و شاهد تبديل شدن سوريه به سنگري براي مقاومت باشد./۱۳۲۵//۱۰۲/خ
ارسال نظرات