۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸
کد خبر: ۵۲۱۶۲۵

آغاز اختلاف جدید میان الازهر و وزارت اوقاف مصر

برخی منابع نزدیک به وزارت اوقاف از بروز اختلاف میان الازهر و اوقاف مصر خبر دادند.
احمد الطیب شیخ الازهر و مختار جمعه وزیر اوقاف مصر

به گزارش خبرگزاری رسا، منابع نزدیک به وزارت اوقاف مصر اعلام کردند که طرح محمد مختار جمعه وزیر اوقاف موسوم به «امام احیاگر» بار دیگر این وزارت را به چهارچوب درگیری‌های طولانی مدت با الازهر سوق خواهد داد.

این منابع تاکید کردند که الازهر تنها نهاد علمی قابل قبول و مورد اعتماد در جهان اسلام بوده و مدارک صادر شده از سوی اوقاف تنها جنبه رسانه‌ای داشته و هیچ ارزش علمی ندارد.

به گفته این منابع آگاه، وزارت اوقاف از زمان ریاست جمعه تاکنون هیچ اقدامی را در راستای انتفاع خطبا و امامان جماعت انجام نداده و تنها به اعلام برگزاری برخی دوره‌ها با حضور نزدیکان وزیر در رسانه‌ها روی آورده که دوره امام احیاگر نیز در زمره همین دوره‌ها است.

همچنین برخی روحانیان دینی مصر معتقدند، دوره «امام احیاگر» تنها اختصاص به اشخاصی دارد که در نزد وزارت شناخته شده باشند. از میان 66هزار روحانی تحت اشراف اوقاف تنها 150نفر از آنها حق شرکت در این دوره را دارند و این در حالی است که در رسانه‌ها سخنانی مخالف با اقدامات عملی مطرح شده است.

علما و روحانیان مخالف با دوره امام احیاگر، این دوره را تنها یک نمایش رسانه‌ای توصیف و تصریح کردند: وزارت اوقاف دارای توان و ظرفیت علمی یا فرهنگی نیست که بتواند روحانیان را آموزش دهد در حالی که قانون اساسی نیز حق برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های علمی و پژوهشی را منحصر در الازهر دانسته است.

منابع آگاه از اوقاف مصر خاطر نشان کردند: اگر ضرورتی برای تشکیل چنین دوره‌هایی باشد، بایستی وزارت اوقاف با الازهر هماهنگی لازم را انجام داده و از آن اجازه برگزاری دوره را بگیرد و یا آنکه از علما و اساتید الازهر استفاده کند زیرا اوقاف حق صدور مدرک و گواهی پایان دوره را ندارد.

این منابع خبری با محکومیت تلاش وزارت اوقاف برای به حاشیه راندن الازهر تصریح کردند که وزارت اوقاف یک سازمان داخلی است و هیچگاه نمی‌تواند الازهر را به حاشیه براند زیرا شیخ الازهر دارای مقبولیت جهانی است همانگونه که الازهر دارای ریشه‌ای تاریخی است./981/ب902/د

ارسال نظرات
captcha