۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۸
کد خبر: ۵۲۲۶۱۸
کارشناس دینی:

رسانه؛ مروج مد و مدگرایی در جامعه

امام جمعه موقت قشم با تاکید بر هدایت جوانان به سمت مدهای ایرانی اسلامی گفت: متأسفانه رسانه های مختلف داخلی و خارجی برخی مواقع مروج مدهایی هستند که مورد قبول دین و آحاد مردم نیست.
حجت الاسلام غلامی

حجت الاسلام احمد غلامی امام جمعه موقت قشم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، ضمن تعریف از مد، آن را پدیده ای خاصه جامعه انسانی دانست که با مفهوم مدرنیسنیم ارتباط تگاتنگی دارد و گفت: به عبارتی دیگر، مد به معنای رایج شدن شیوه ‌ای از زینت در ابعاد مختلف زندگی است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه گستره‏ مد به اندازه‏ گستره‏ زندگی انسان بوده و در برگیرنده تمامی شئونات آن است افزود: مد و مدگرایی سبقه تاریخی طولانی دارد و به طور کلی هر کجا که پای جنبه زیبا شناختی در میان باشد، مد هم آنجا حضور دارد.

امام جمعه موقت قشم تصریح کرد: علیرغم وجود مد در بین تمامی عصرها و نسل‌ها و عصرها، تا دوره معاصر روند رو به رشد آن بسیار کند بوده اما در دوره معاصر به ویژه در چند دهه اخیر در واقع مد و مد گرایی به افراطی‌ترین حد خود رسیده است.

حجت الاسلام غلامی در ادامه با اشاره به عوامل موثر در افراطی شدن مد و مدگرایی در جامعه، گسترش وسایل ارتباط جمعی همانند ماهواره و اینترنت و ارتقای سطح زندگی و رفاه و افزایش نقدینگی موجود در جوامع را از اهم این عوامل ذکر کرد.

وی با بیان اینکه تغییرات در مد و مدگرایی به عوامل تاریخی و اقتصادی برمی گردد ابراز داشت: مد و مدگرایی نسبت به گذشته رشد یافته و به روز است.

کارشناس دینی، مد را الگویی فرهنگی خواند و گفت: عوامل مختلفی در به وجود آمدن مد و مدگرایی دخیل بوده که در این میان، عامل اقتصادی از عوامل فرهنگی و تاریخی مهمتر است، امروزه مد به دلیل سودآوری اقتصادی نقش مهم و اساسی در فروش و عرضه کالاهای متنوع دارد.

وی با اشاره به نقش مهم و بی بدیل رسانه در ترویج مد و مدگرایی گفت: امروزه شاهد اثربخشی نقش رسانه در ترویج مد و مدگرایی هستیم، برخی مواقع مدهایی که مورد قبول دین و آحاد مردم نیست متاسفانه از طریق رسانه های مختلف داخلی و خارجی رواج یافته است.

امام جمعه موقت قشم با تاکید بر اینکه اسلام با همه ابعاد مختلف مد مخالف نیست، تصریح کرد: این دین مبین، نوگرایی در سبک و شیوه پوشش امروزی را پذیرفته و نمی توان گفت مد به طور کامل باید طرد شود.

حجت الاسلام غلامی ادامه داد: از منظر روان شناختی نشان می دهد که نوعی تعلق گروهی، تنوع طلبی و گرایش جوانان به امروزی شدن وجود دارد، اما هدایت جوانان در این راستا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی گفت: امروزی شدن و تنوع طلبی با ذات انسان مخالف نیست، جوانان به دنبال مد و تنوع طلبی هستند، بنابراین باید راه صحیح انتخاب مد را به آنان نشان داد، نمی توان مد را طرد کرد چراکه جوانان سبک سنتی را نمی پذیرند.

امام جمعه موقت قشم با تاکید بر هدایت جوانان به سمت مدهای ایرانی اسلامی گفت: متاسفانه رسانه های مختلف داخلی و خارجی برخی مواقع مروج مدهایی هستند که مورد قبول دین و آحاد مردم نیست. /851/ت۳۰۲/خ

ارسال نظرات