صیانت از مرزهای اعتقادی و فرهنگی مهمترین رسالت حوزه های علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رییسی، تولیت آستان قدس رضوی، عصر دوشنبه در مراسم آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه استان چهارمحال و بختیاری که به میزبانی مهدیه مصلای شهرکرد برگزار شد، با تأکید بر اینکه اساس علم بر مبنای نورانیت الهی رقم می خورد، افزود: علم نور است و حقیقت آن در عبودیت نهفته است.
وی با بیان اینکه هر کس از همه عبدتر باشد، عالم تر است، اظهار کرد: عالم همه ملک خداست یعنی اراده حق تعالی بر همه ذرات موجود حاکم است؛ به یقین اگر عبد باشیم همه چیز در تسخیر ما قرار می گیرد.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه علم به سه دسته علم کلام، اخلاق و احکام تقسیم می شود، خاطرنشان کرد: به یقین آنچه مربوط به اخلاق فاضله، عقاید و احکام باشد، همان فقه است و فقه چیزی به جز فهم دین نیست.
وی با اشاره به تفاوتهای دانشگاه با حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: در حوزه های علمیه طلاب قول الله می خوانند و در دانشگاه، دانشجویان فعل الله اما مهم این است که هر دو انسان را به خدا برساند و این وجه اشتراک این دو مجموعه است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه یک آهنگ بر فضای حوزه و دانشگاه حاکم است و آن قرب الی الله است، افزود: فقیه به کسی گفته نمی شود که تنها فرمولهای علمی را بلد باشد؛ فقیه کسی است که فقه در سرشت و فطرت او نهادینه شده باشد.
وی در آستانه سال تحصیلی جدید، علم افزایی را مهمترین اولویت طلاب بیان کرد و گفت: اگر چه در زمان قبل از انقلاب امکانات تحصیلی بسیار محدود بود اما امروز به برکت نظام اسلامی بهترین شرایط برای تحصیل و رشد و پویایی طلاب وجود دارد و باید قدردان این شرایط باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی با اشاره به اینکه شرایط امروز کشور برای تحقیق و پژوهش در همه زمینه ها به خوبی فراهم است، تصریح کرد: به لطف الهی امروز بستر دسترسی به احادیث و منابع معتبر روایی فراهم است؛ از این رو باید پژوهش ها متناسب با نیاز روز و در راستای رشد جامعه صورت گیرد و این بسیار ضروری است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه انتظار امروز جامعه از حوزه های علمیه این است که در کنار فراگیری علوم اهل سیاست نیز باشند، خاطرنشان کرد: اهل سیاست بودن به معنای آن نیست که گرفتار بازیهای سیاسی شویم؛ اهل سیاست بودن یعنی نیاز جامعه را بشناسیم و با این شناخت نقش خود را در بین مردم بهتر ایفا کنیم.
وی روحیه انقلابی داشتن را از مهمترین ضرورتهای امروز طلاب حوزه های علمیه برشمرد و گفت: به یقین داشتن روحیه انقلابی و بصیرت تها عاملی است که می تواند در مقابل خطر نفوذ دشمن در عرصه های مختلف خصوصا در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن بایستد.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه طلبه باید اهل رصد امور و به روز باشد، اظهار کرد: صیانت از مرزهای اعتقادی و فرهنگی مهمترین رسالت امروز حوزه های علمیه است./9457/پ۲۰۲/ب۱