خشم ریشه بسیاری از بد اخلاقی های اجتماعی است
![جشن میلاد امام کاظم](/Original/1395/07/01/IMG14101971.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم میرامام استاد حوزه علمیه خواهران، عصر امروز در آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به سیره امام کاظم(ع) گفت: در زمان امام کاظم(ع) به دلیل اینکه عده زیادی از جمله برادر بزرگ امام به دروغ ادعای امامت داشت، امام کاظم(ع) با ناملایمات و مشکلات زیادی روبه رو بودند و همین موضوع موجب بروز انشعبات زیادی در میان شیعیان و ایجاد فرقه های جدیدی شده بود که امام کاظم(ع) سعی کردند با مناظرات سیاسی و تبیین مقام امامت به خوبی حقانیت و امامت خود را برای مردم اثبات کنند.
وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که امام کاظم(ع) برای سامان بخشیدن به جامعه اسلامی ترتیب دادند این بود که شاگردان زیادی را تربیت کرده و نظام وکالت را شکل دادند و ایشان همچنین در مقابل هارون الرشید که خود را خویشاوند حضرت رسول(ص) جلوه می دادند به وسیله حدیث غدیر و بیان خطبه فدکیه منزلت و نسبت خود را با حضرت زهرا(س) و حضرت رسول(ص) اثبات کردند.
استاد حوزه علمیه خواهران با تأکید براینکه امام کاظم(ع) همواره در دوران امامت خود با هارون الرشید و خلفای عباسی در مبارزه بودند، تصریح کرد: تربیت یاران مدیر و مدبر و خودساخته و نفوذ دادن آنان در مراکز حساس حکومتی مانند وزارت و استانداری از دیگر اقدامات امام برای مقابله با فتنه گری های هارون الرشید و خاندان عباسی بود.
خانم میرامام با بیان اینکه امام کاظم(ع) در برابر مشکلات و ناملایمات زمانه بسیار صبور بوده و همواره خشم خود را فرو می خوردند، به همین دلیل به ایشان لقب کاظم داده اند، گفت: ریشه بسیاری از بداخلاقی ها و آسیب ها اجتماعی در کنترل نکردن خشم است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین نشانه های دینداری کنترل خشم و خوش اخلاقی است، افزود: هرکس که بدخلاق بوده و خسم خود را کنترل کند ایمانش کامل نیست و نمی توان او را دیندار نامید به همین دلیل یکی از خصلت های برجسته امام کاظم(ع) که درمان دردهای جامعه امروز است خوش اخلاقی و فروبردن خشم است زیرا اگر انسان خشم خود را فرو خورد مورد رحمت خداوند قرار می گیرد و در آیات قرآن کریم نیز بر این موضوع تأیکد شده است.
خانم میرامام ادامه داد: خشم و عصبانیت لحظه ای است و تصمیم گیری در این لحظه چه بسا می تواند برای همیشه زندگی انسان را تباه کند.
وی خوش اخلاقی، گذشت و فرو بردن خشم را از شاخصه های خانواده ایمانی عنوان کرد، یادآور شد: خانه ای که در آن خشم است از بندگی و محبت خدا خبری نیست بنابر این اگر می خواهیم مؤمن به خداوند باشیم باید بدانیم که رحمت و عفو خداوند بر خشم خدا غلبه دارد بنابراین باید مهربانی و فروبردن خشم را در زندگی اسوه و الگوی خود قرار دهیم/968/پ۲۰۲/ی