مقابله با سختی ها با الهام از مکتب عاشورا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام عزیز الله رزاقی، امروز در هشتمین روز از مراسم عزاداری دهه اول محرم دفتر مقام معظم رهبری در قم با بیان این که برای شناخت هر واقعه باید به دو عنصر فاعلی و فعلی آن توجه کردف اظهار داشت: عنصر فاعلی قیام عاشورا امام حسین(ع) است و عنصر فعلی عبارت از اسباب به وجود آورنده عاشورا و آثار و لوازم مترتب بر آن.
استاد حوزه علمیه با بیان این که امام حسین به محض ورود به سرزمین کربلا نام آن را سرال کردند، گفت: تعبیر امام حسین(ع) این بود که اعوذ بالله من الکرب والبلاء یعنی این سرزمین سختی دارد و امتحانی الهی از سوی خدا است.
وی سختی ها و گرفتاری ها را جزء هویتی و وجودی انسان دانست و گفت: آیات اول تا 4 سوره بلد به این نکته اشاره دارد که خداند وجود انسان را ملازم با تحمل مشقت و سختی آفریده است و حضرت علی(ع) فرمودند که سختی ها به عنوان قوه محرک انسان عمل می کند و انسان را می سازد.
حجت الاسلام رزاقی با بین اینکه مقاومت در برابر مشکلات سازنده انسان است، گفت: مهم این است که بتوانیم مشکلات را به درستی مدیریت کنیم و مدیریت مشکلات هم در حوزه اندیشه و اعتقاد و هم در حوزه عمل و رفتار است و زمانی مدیریت ما درست خواهد بود که مشکلات را هدیه الهی تلقی کنیم و نگاه خود نسبت به مشکلات را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به آیه 26 سوره آل عمران با بیان این که همه چیز در اختیار خداوند است و انسان مؤمن را با فرستادن مشکلات آزمایش می کند، ابراز داشت: اگر خدا انسانی را دوست بدارد اورا غرق در بلا می کند و از همین جهت است که بیشترین سختی ها در زندگی انبیاء(ص) بوده است.
استاد حوزه علمیه با بیان این که دومین کار برای مدیریت مشکلات انتخاب واکنش مناسب نسبت به مشکلات است، افزود: بهترین واکنش صبر است و این صبر به معنی انفعال و عقب نشینی و تحمل بی معنا و پذیرش سختی ها نیست بلکه به معنی سستی نشان ندادن در برابر مشکلات و تلاش برای از بین بردن مشکلات است.
وی واکنش مردم و مسؤولان نسبت به زورگویی استکبار جهانی و پاسخگویی مناسب به یاوه گویی های ترامپ را نمونه صبر اسلامی دانست و گفت: ما باید بدانیم که تحمل سختی ها از قبیل تحریم و فشار آزمایش الهی است و ما را خواهد ساخت.
حجت الاسلام رزاقی با بیان این که خداوند در قرآن پاداش صابران را هدایت الهی عنوان کرده است، گفت: هرچه امتحان سخت تر باشد پاداش هم بیشتر خواهد بود و کربلا که یک امتحان و چالش بزرگ بود نیاز به هزینه زیاد هم داشت و امام حسین تمام هستی خود را برای موفقیت در این آزمون هزینه کرد تا جامعه اسلامی از این چالش بیرون بیاید.
وی اظهارداشت:دشمنان امام حسین(ع) فقط دشمنان اهل بیت(ع) نبودند بلکه دشمنان خدا و دیانت و ارزش های اسلامی و شرافت بودند؛ امروز هم ما چنین دشمنانی داریم و باید از مکتب سیدالشهدا(ع) درس بگیریم و برای دفع این چالش بزرگ هزینه کنیم./843/پ۲۰۲/ج