شناخت نفس سبب فاصله گرفتن از خواهش های نفسانی می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در سخنرانی امشب که در مسجد صاحب الزمان(عج) واقع در خیابان سپاه اصفهان برگزار شد، گفت: زهد به معنای نداشتن دنیا نیست.
وی در ادامه مبحث نتایج شناخت نفس افزود: عرفان به هر چیزی نتایجی دارد، انسانی که نفس خودش را به صورت یک مخلوق شناسایی می کند به دنبال شناخت خالقش گام برمی دارد و همین مسأله عاملی است تا انسان موحد شود و تنها خداوند را بپرستد.
آیت الله مهدوی اذعان کرد: شناسایی نفس امّاره سبب دل کندن از این نفس خواهد شد چرا که این نفس انسان را به بدی ها امر می کند و از انجام خوبی ها بازمی دارد؛ در فرازی از دعا خطاب به خداوند عرضه می داریم، خدایا از نفسم به تو شکایت می کنم؛ این نفس امّاره در برابر عقل قرار می گیرد و گاهی اجازه فعالیت به غقل را نمی دهد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری تبیین کرد: شناخت دنیا به عنوان دارالفناء سبب فاصله گرفتن از دنیا خواهد شد؛ البته فاصله گرفتن از دنیا به منظور رُهبانیت نیست بلکه منظور تعلق خاطر نداشتن به دنیا است؛ هر کس مسؤول عمل خودش است و دل بسته شدن به دنیا و مردم دنیا هیچ سودی برای آخرت انسان ندارد.
امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: علامه میرجهانی به ما می فرمودند، ما مردم باش و با مردم نباش؛ منظور ایشان این بود که وظیفه ات را در قبال مردم انجام بده و خلق خداوند خدمت کن ولی به هیچ انسانی تعلق خاطر نداشته باش.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که شناخت دنیا انسان را زاهد می کند، اظهار کرد: زهد به معنای ترک دنیا و ترک زینت ها دنیا نیست، ممکن است فردی در عین زاهد بودن زینت های زیادی داشته باشد، منظور از زهد ترک، تعلق خاطر به دنیا است؛ برخی افراد آن قدر به دنیا تعلق خاطر دارند که دوست دارند هزار سال در دنیا زندگی کنند، قرآن در آیه نود و ششم سوره بقره که می فرماید«وَلَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ النَّاسِ عَلَى حَیَاةٍ وَمِنَ الَّذِینَ أَشْرَکُوا یَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ یُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ وَمَا هُوَ بِمُزَحْزِحِهِ مِنَ الْعَذَابِ أَنْ یُعَمَّرَ وَاللَّهُ بَصِیرٌ بِمَا یَعْمَلُونَ» به این مسأله اشاره مستقیم دارد.
وی با بیان این که عموم مردم ظاهر دنیا در نظر می گیرند و به باطن آن توجهی ندارند، ابراز کرد: ظاهر دنیا فریب دهنده است ولی باطن دنیا فانی است و افرادی که به ظاهر دنیا توجه دارند و به باطن دنیا بی توجه هستند از آخرت غافل خواهند شد؛ کسی که باطن دنیا را بشناسد، کارهای آخرتی می کند.
آیت الله مهدوی با بیان این که انسان ها دائماً در معرض امتحانات الهی قرار دارند، خاطرنشان کرد: باید برای واجب مؤکدی همچون نماز اهمیت ویژه ای قائل باشیم، گاهی ممکن است دقیقاً در موقع نماز انسان با یک مشتری روبرو شود که این از امتحانات خداوند است تا بنده اش را ارزیابی کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: مرحوم پدرم تعریف می کردند، قصابی بود که در موقع نماز بلافاصله مغازه اش ترک می کرد و همه مشتری ها این قضیه را می دانستند؛ انسان دین شناس فریب دنیا را نمی خورد./867/پ۲۰۱/ب۲