۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲
کد خبر: ۵۳۰۶۷۳
مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی:

روحانیان دین اسلام را با تمام زیبایی هایش معرفی کنند

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی گفت: باید دین اسلام را با تمام زیبایی هایش معرفی کنیم تا جامعه مترقی و مدرن امروزی، آموزه های وحیانی و دینی را بپذیرد.
حجت الاسلام حاتمیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجت الاسلام احمد حاتمیان مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی دوشنبه شب در جمع طلاب حوزه علمیه امام جعفرصادق(ع) قشم گفت: در طول تاریخ در درون سرشت و فطرت انسان ها میل به پرستش، عبادت و توجه به یک قدرت ماورائی وجود داشته است، از همین رو انسان ها در تمامی جوامع بشری از قرون نخستین تا عصر مدرنیته، اشیای مختلفی را می پرستیدند.

وی در ادامه افزود: در درون ذات انسان یک نیروی نهفته ای وجود دارد که انسان را به سمت پرستش سوق می دهد، بنابراین میل به عبادت و پرستش و کمال طلبی در نهاد انسان ها وجود دارد.

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: حضرت علی(ع) در خطبه 192 نهج البلاغه فرموده است: خداوند پیامبران و انبیای خویش را پیاپی و یکی پس از دیگری گسیل داشت تا فطرت انسان ها که همان فطرت خداخواهی و پرستش، عبادت و میل به کمال مطلق است را شکوفا و بارور کنند، عقل انسان ها را که زیر خروارها خاک جهالت و نادانی گرفتار شده بیرون بکشند و به ثمر برسانند.

حجت الاسلام حاتمیان در ادامه گفت: بنابراین انبیای الهی آمدند تا انسانی را که دارای عقلانیت و فطرت انسانی است اما مسیر را نمی داند هدایت و راهنمایی کنند و مسیر پرستش را به انسان ها نشان دهند.

وی بیان داشت: پیامبران برای هدایت انسان ها آمدند اما در این میان، مانعی به نام جهالت و نادانی مردم برای پذیرش هدایت ها و راهنمایی های خیرخواهانه انبیاء و پیامبران الهی وجود دارد، مردم از روی جهالت و نادانی، به جای اینکه هدایت و راهنمایی پیامبران را بپذیرند، با آنان به مخالفت برخاسته و سرکشی می کنند و سپس فرستاده خدا را می کشند.

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی، جهالت و نادانی را نوعی گرفتاری برای بشر خواند و گفت: در زمان بعد از پیامبر(ص)، جهالت ها حتی در درون امت اسلام نیز نفوذ و استمرار بافت، نکته جالب اینکه مردمانی که هدایت شده و قرآن، پیامبر و اهل بیت ایشان را شناخته بودند به دلیل اینکه معاویه با شیوه های فریبکارانه، جامعه را در حماقت و جهالت نگه داشته بود از روی نادانی و جهالت، نوه پیغمبر خدا را لب تشنه به شهادت رساندند.

حجت الاسلام حاتمیان با تاکید بر اینکه امروز نیاز انسان ها به هدایتگری، خیلی بیشتر از زمان های سابق است تصریح کرد: جامعه امروزی در مقابل پیشرفت های فزآینده علمی، تکنولوژی، صنعتی و اطلاعاتی به راحتی حاضر نیستند باورهای دینی را بپذیرند.

وی ادامه داد: مردم در زمان های سابق، هر مسأله و مطلبی را که در مورد دین بیان می شد از روی ساده دلی به راحتی می پذیرفتند، اما امروزه نسل جوان با مشاهده پیشرفت های علمی در حوزه های مختلف، مطلبی را بدون دلیل و استدلال نمی پذیرند و مطالبی را که مبتنی بر منطق نباشد را قبول نمی کند.

مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: اگر بخواهیم در انجام ماموریت محوله که همان تبیین مبانی اعتقادی دینی است موفق باشیم باید ابتدا خودمان مبانی اعتقادی و باورهای دینی را به درستی بشناسیم تا بتوانیم برای مردم بیان و آنان را با آموزه های وحیانی آشنا کنیم.

حجت الاسلام حاتمیان ادامه داد: تاکیدات قرآن کریم بر تعقل، خردورزی و عقلانیت بیانگر آن است که دین مبتنی بر معرفت و شناخت بادوام تر از دین شکل گرفته از روی احساس و خرافه و موهومات است.

وی گفت: مشکل دیگر جامعه کنونی این است که مردم با مشاهده پیشرفت های علمی در زمینه های گوناگون، فکر می کنند ادیان آسمانی و دین اسلام که آخرین آنهاست پس از گذشت 1400 برای جامعه بشری امروز کارساز نیست و تاریخ مصرف ادیان الهی گذشته است، و معتقدند که بشر مدرن دین جدید می خواهد، بنابراین با علم خود، دین هایی را برای کسب آرامش و لذت بردن از زندگی ایجاد می کنند.

 مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی همچنین گفت: بنابراین چاره ای جز این نداریم که دین را آنقدر با زیبایی هایش معرفی کنیم که جامعه مترقی و مدرن امروزی، آموزه های وحیانی و دینی را بپذیرند، در غیر این صورت مردم گرفتار حیرت و سردرگمی ها، ضلالت و گمراهی خواهند شد.

حجت الاسلام حاتمیان ادامه داد: تکثر اندیشه ها و فراوانی فرقه های دینی مذهبی سبب عدم تشخیص حق از باطل می شوند./851/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات