۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸
کد خبر: ۵۳۲۳۲۳
عضو هیأت مدیره بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تاکید کرد؛

کارآمدی مبلغ و ارتقای محتوای تبلیغ دینی؛ مهمترین هدف روان شناسی تبلیغ

حجت الاسلام مرویان حسینی مهارت های ارتباط را یکی از موضوعات مهم روان شناسی تبلیغ دانست و گفت: کارآمدی مبلغ و ارتقای محتوا و شکل تبلیغ دینی؛ مهمترین هدف روان شناسی تبلیغ است.
حجت الاسلام مرویان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجت الاسلام سیدمحمود مرویان حسینی استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیأت مدیره بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی امروز در دوره آموزشی روان شناسی تبلیغ و نقش دین و نهادهای اجتماعی در سلامت فرد در اجتماع که با حضور روحانیان مستقر استان در سالن اجتماعات اداره کل آب و فاضلاب هرمزگان برگزار شد گفت: تمامی امور تخصصی دارای روان شناسی خاص خود است، همانند روان شناسی هنر، کار، ازدواج.

وی، روان شناسی تبلیغ را یکی از شاخصه های روان شناسی عنوان کرد و افزود: تبلیغ به معنای انتقال آموزه های دین برای اصلاح رفتارها در جهت شناساندن دینی است.

استاد حوزه و دانشگاه، کارآمد کردن مبلغ و ارتقای محتوا و شکل تبلیغ دینی را از اهداف روان شناسی تبلیغ نام برد و تصریح کرد: روان شناسی تبلیغ به دو امر مهم اعم از محتوای پیام تبلیغی و شکل و قالب پیام دینی می پردازد.

حجت الاسلام مرویان حسینی گفت: محتوای پیام تبلیغی لزوما برگرفته از کتاب و سنت و همان اسلام ناب محمدی است، اما باید در قالبی جذاب و کارآمد به مخاطب منتقل شود تا اهداف تبلیغ تحقق یابد.      

وی، مهارت های ارتباط را یکی از موضوعات مهم روان شناسی تبلیغ دانست و افزود: زندگی انسان مجموعه ای از ارتباط ها نظیر، ارتباط با خدا، ارتباط با خود، جامعه، اولیا و سایر موارد است.

استاد حوزه و د انشگاه گفت: این ارتباط ها به دو نوع ارتباط مثبت و منفی تقسیم می شوند، امید به خالق هستی، حسن ظن به پروردگار و ایمان به او از آثار ارتباط مثبت به خدا و کفر به خدا، نافرمانی و بدگمانی به حضرت دوست و ناامیدی از رحمت حق نیز از پیامدهای ارتباط منفی باخداست.

حجت الاسلام مرویان حسینی، یکی از آسیب های جدی در امر ارتباط را ناکارآمدی آن به ویژه در بین جوانان دانست و افزود: این آسیب ممکن است به دلیل کاهش ارتباط و یا ارتباط منفی باشد؛ به عنوان مثال افزایش طلاق، به دلیل کاهش رابطه یا ارتباط منفی است، وقتی زن و شوهر نتوانند ارتباط سازنده بین خود برقرار کنند منجر به سردی روابط و در نهایت طلاق و متارکه و یا حتی طلاق عاطفی می شود.

وی با بیان اینکه تبیین ارتباط کارآمد از مهمترین مباحث است که باید مدنظر قرار گیرد، تاکید کرد: باید بتوانیم ارتباط موثر و پایدار و فعال را جستجو کنیم به گونه ای که تعالی بخش باشد.

عضو هیأت مدیره بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بیان کرد: خداوند در آیه 200 سوره آل عمران از صبر، تحمل همدیگر، رابطه و تقوا به عنوان عوامل مهم در موفقیت ارزیابی می کند.

حجت الاسلام مرویان حسینی یکی از ارکان ارتباط کارآمد، گوش دادن و سمیع بودن ذکر کرد و گفت: خوب گوش دادن به حرف سخنران در ارتباط موثر فوق العاده مهم است، بنابراین یک روان شناس ابتدا خوب گوش می دهد و بعد تصمیم می گیرد، اسلام نه طرفدار قله است نه دره، اعتدال و ارتباط با همه گروه ها بهترین مسیر برای موفقیت است.

وی، آسان سازی محتوا را دومین مهارت روان شناسی تبلیغ نام برد و افزود: اگرچه به واسطه اشتغال در حوزه و یادگیری اصطلاحات فقهی و اصولی ممکن است ادبیات خاص در گویش داشته باشیم اما مخاطب ما مردم هستند و نباید از نحوه بیان ما خسته شوند، باید جاذبه بیان، آنان را میخکوب کند.

استادیار علوم قرآنی و حدیث در پایان، پرهیز از بیان واژه های پیچیده، بررسی موضوع واحد از جهات مختلف، تبدیل اهداف کلی به جزیی، با اهمیت جلوه دادن موضوع، مهارت نگرش سازی، مهارت تفکر منطقی، همراهی مهارت زبان و بدن را از جمله مواردی ذکر کرد که یک مبلغ باید رعایت کند./851/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات