۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۴
کد خبر: ۵۳۲۴۳۹
آیت الله مهدوی مطرح کرد؛

خدمت به خلق از زیارت امام حسین بالاتر است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که خدمت به خلق از بالاترین شئونات بندگی است، گفت: خدمت به خلق خداوند بالاتر از زیارت امام حسین(ع) است؛ امام حسین(ع) برای محافظت کردن از دین خداوند همه هستی خودشان را فدا کردند و خداوند ایشان را عزیز عالم کرد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق امروز که در جمع طلاب حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) برگزار شد ضمن ابراز تأسف از نوع تربیتی که برخی از والدین برای فرزندانشان در نظر گرفته اند، گفت: باید از سنین کودکی بندگی کردن را به فرزندانمان آموزش دهیم.

فرزندان باید از کودکی به بندگی خداوند عادت کنند

وی در ابتدا افزود: مجموعه دستورات دین برای تربیت انسان وضع شده است و این مجموعه شامل همه واجبات، محرمات، مستحبات و مکروهات است؛ تربیت روح باید از اوایل کودکی پی ریزی شود؛ متون دینی بیان می دارد یک نوجوان پسر باید از سن هفت سالگی نماز خواندن را شروع کند؛ مثلاً بچه ده ساله اگر گناهی را مرتکب شود باید تعذیر شود ولی خداوند او را مؤاخذه نمی کند تا به سن تکلیف برسد؛ مقدمات بندگی از ابتدای کودکی باید صورت پذیرد به همین سبب لازم است والدین به واسطه تشویق کردن فرزندانشان، آن ها را به سوی بندگی خداوند سوق دهند.

آیت الله مهدوی اذعان کرد: دین دستور می دهد نوجوان پسر از نُه سالگی روزه بگیرد، البته این روزه گرفتن باید به این صورت باشد که تا اذان ظهر امساک داشته باشد و در وقت ظهر ناهار مفصل بخورد و سپس تا اذان مغرب امساک داشته باشد تا به روزه گرفتن و بندگی کردن عادت کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که دستورات الهی برای تربیت کردن انسان است، اظهار کرد: خداوند هیچ سودی از عبادت بندگان نمی برد همچنین هیچ ضرری از معصیت گناهکاران متوجه خداوند نمی شود، عبادت برای رشد دادن انسان است، کسی که عبادت می کند خودش پیش می رود و کسی که گناه و معصیت می کند، خودش از خداوند و امام زمان(عج) دور می ماند.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که مؤمن از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود، تبیین کرد: انسان مؤمن زمانی که یک گناه را مرتکب شد بعد از ابراز پشیمانی، دو مرتبه گناه را تکرار نمی کند؛ گناهی که توفیقات انسان را سلب می کند و اشک چشم انسان را کم می کند نباید مکرراً انجام بگیرد؛ انسان مطیعِ پروردگار کاملاً با نشاط است و اصلاً نگران آینده نیست.

هدف از بندگی خداوند، تحصیل ثواب نیست

استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: دادن حسنات در ازای بندگی خداوند، هدف بندگی کردن نیست؛ پدری که در برابر درس خواندن فرزندش به او هدیه ای می دهد، خیر فرزندش را می خواهد و دادن هدیه به فرزند هدف اصلی پدر نیست؛ امام خمینی(ره) می فرمودند، برای یک بنده مثل یک کبوتر دانه می ریزند تا او را صید کنند؛ برخی حواسشان نیست که با بندگی کردن، مالِ خداوند می شوند.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که سحر از خواب بیدار می شویم و عبادت می کنیم، به خداوند سود نمی رسانیم بلکه همه سود متوجه خودِ ما است، چرا که به واسطه عبادت کردن خداوند، متقرب به درگاه خداوند می شویم؛ کنار کسی قرار گرفتن قرب و نزدیکی نمی آورد بلکه ملاک قرب به امام زمان(عج) سنخیت داشتن با ایشان است.

آیت الله مهدوی با بیان این که لازم است طلبه در خواندن دروسش جدی باشد، تبیین کرد: برخی از دروس مثل ادبیات عرب سخت و دشوار است ولی در راستای کسب مفاهیم آیات قرآن و روایات معصومین(ع) لازم است به ادبیات عرب مسلط باشیم وگرنه نمی توانیم درک خوبی نسبت به آیات و روایات داشته باشیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرازی از خطبه همام که امیر مؤمنان(ع) در آن ویژگی های متقین را بیان فرموده اند، گفت: برخی فکر می کنند با نبودنشان دین الهی زایل می شود در صورتی که عملکرد انسان در راستای دین برای خودِ انسان مفید است و هیچ سودی به خداوند نمی رساند؛ انجام حسنه هیچ منتی از سوی خداوند برای انسان ندارد، این مسأله از آیات متعددی قابل فهم است؛ عبارت معروف در آیه شریفه ای که می فرماید«فلهم اجر غیر ممنون» بیان کننده همین مسأله است؛ در دنیا گاهی انسان با منت پدرش مواجه می شود ولی خداوند برای دادن پاداش هیچ منتی بر انسان نمی گذارد.

خدمت به خلق از بالاترین شئونات بندگی است

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که خدمت به خلق خداوند از بالاترین شئونات بندگی است، تبیین کرد: اربعین در پیش است و خیلی از مردم هستند که زندگیشان را گذاشته اند تا به زائران امام حسین(ع) خدمت کنند؛ مرد عربی بود که می گفت خانه ام را فروخته ام و پولش را خرج زائران امام حسین(ع) کرده ام؛ سعی کنید روحیه خدمت به دیگران را داشته باشید؛ این خدمت می تواند به اشخاص نزدیک انسان باشد، به هر انسانی که محتاج است، کمک کنید؛ خداوند در پاسخ به یک نبی که به او عرضه داشت اگر جسم داشتی و روی زمین قرار داشتی چه کاری انجام می دادی، می گوید اگر جسم داشتم و روی زمین بودم، فقط به مخلوقات خدمت می کردم.

استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: فردی با دفتر بنده تماس گرفت و گفت تو عضو مجلس خبرگان رهبری هستی و وظیفه نداری در فلان کاری که مربوط به تو نیست دخالت کنی، من به او گفتم من کاری به جز این که کار مردم را حل و فصل کنم، ندارم.

باید نوکر پدر و مادرمان باشیم

وی با بیان این که باید نوکر پدر و مادرمان باشیم، اظهار کرد: در زمینه خدمت به پدر و مادر ما نباید به رفتار خواهران و برادرانمان کاری داشته باشیم؛ لازم است نوکری پدر و مادرمان را بکنیم تا رشد معنوی داشته باشیم؛ ظاهر قضیه فعالیت ما است ولی سود اصلی متوجه خودِ ما می شود.

آیت الله مهدوی گفت: خدمت به خلق خداوند بالاتر از زیارت امام حسین(ع) است؛ امام حسین(ع) برای محافظت کردن از دین خداوند همه هستی خودشان را فدا کردند و خداوند ایشان را عزیز عالم کرد؛ در ایام اربعین به دیگران خدمت کنید، که این خدمت کردن به دیگران، در اصل خدمت به خودمان است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه هفتم سوره اسراء که می فرماید«إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لأنْفُسِکُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا...» گفت: پیامبر(ص) در مواجهه با یک مانع در مسیر عبور و مرور مردم از اسب پیاده می شدند و آن مانع را از وسط جاده برمی داشتند و می فرمودند، شاید این مانع به برای کسی زحمت آفرین باشد.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: احسان شئونات زیادی دارد؛ روایت می گوید وقتی به یک انسان رسیدید که گوشش کم شنوا است، صدایتان را بلند کنید تا او بشنود و این نوعی احسان است./867/پ201/ب1

ارسال نظرات