«اشک»، مقدمهای برای ورود به معارف عاشوراست
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالحمید شهاب از سخنرانان و وعاظ کشور در گفتوگو با خبرنگار با بیان اینکه فرهنگ عزاداری بر سیدالشهدا(ع) نه به امروز ما بستگی دارد، نه روشِ چند روزه گذشتۀ ماست، گفت: پیشینۀ اقامۀ عزای حسینبنعلی و بنیانگذاریِ مجلس عزای امام حسین(ع) در دست خدا بوده، خدای متعال جبرئیل را به عنوان نوحهگرِ بر مصیبت حسین(ع) بر انبیاء قرار داد و در روایت داریم که پیامبر(ص) فرمود: تمام انبیاء در سرزمین کربلا قرار گرفتند و در آنجا بر امام حسین(ع) گریستند.
وی با تأکید بر ترویج و تثبیت مداومت بر مسأله اشک بر امام حسین(ع) گفت: در روایت داریم که روزی خدا به موسی(ع) فرمود: امت پیامبر آخرالزمان را بر امت انبیاء گذشته برتری دادهام، خدا در این گفتوگو 10 صفت را نام میبرد که دهمین آن «عاشورا» است.
حجتالاسلام والمسلمین شهاب خاطرنشان کرد: وقتی موسی(ع) با این کلمه(عاشورا) مواجه شد، اشک از چشمانش جاری شد، به خدا عرضه داشت: علت این اشک چیست؟ این عاشورا چیست؟ خدا ماهیت عاشورا را برای او بیان میکند و میفرماید: «البُکاء و التَّباکی عَلی سِبطِ مُحمّدٍ(ص) و المَرثیۀ و العَزاء عَلی مُصیبَۀِ وَلدِ المُصطفی، یا موسی، مامِن عَبدٍ مِن عَبیدی فی ذلِکَ الزَمان، بَکی أوَ تبَاکی وتَعَزَّی عَلی وَلدِ المُصطفی(ص) الّا وَ کانَت لَهُ الجَنَّۀُ»؛ گریه کردن و خود را به حالت گریه درآوردن و مرثیهخوانی و عزاداری کردن بر فرزند پیغمبر(ص). ای موسی در این زمان هیچ بندهای از بندگان من نیست که در مصیبت حسین(ع) فرزند محمد(ص) گریه کند یا خود را به حالت گریه درآورد، مگر اینکه برای او بهشت، ثابت خواهد بود.
وی با بیان اینکه اشک در مصائب اهل بیت(ع) به ویژه امام حسین(ع) به رشد و ارتقای ما کمک زیادی میکند، یادآور شد: در واقع اشک مقدمهای برای ورود ما به عرصههای معارف عاشوراست. ما صرفاً به دنبال این نیستیم که گریه کنیم، بلکه گریه و اشک بر مصائب اهل بیت(ع) و به ویژه امام حسین(ع) را زمینه برای ارتقاء و حرکت به سوی معارف ناب اهل بیتی میدانیم./۹۶۹//۱۰۳/خ