۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۰
کد خبر: ۵۳۵۳۸۲
مدیر حوزه علمیه مازندران:

جشنواره علامه حلی بستری برای تقویت پژوهش در میان طلاب است

حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که پژوهش یک علم بوده و نیازمند فراهم کردن برخی زیرساخت های لازم است، گفت: جشنواره استانی علامه حلی یکی از این ظرفیت ها است که می تواند بسترهای لازم را برای شناسایی طلاب پژوهشگر و تقویت این علم در میان دیگر طلاب فراهم کند.
مدیر حوزه علمیه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در جلسه شورای جشنواره استانی علامه حلی استان در ساری، برگزاری این جشنواره را فرصت مناسبی برای تقویت مقوله پژوهش در حوزه های علمیه دانست.

استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه با بیان این که مسأله پژوهش یک موضوع مهم و زیربنایی در حوزه های علمیه است، افزود: تحقیق و پژوهش در گذشته نیز همواره مورد تأکید علما و بزرگان دینی بوده است.

مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که هر چه در این حوزه سرمایه گذاری کنیم باز هم کم است، تصری کرد: تقویت پژوهش در میان طلاب و حوزه های علمیه ضرورتی است که باید بیش از پیش به آن توجه شود.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری با تأکید براین که موضوع تحقیق و پژوهش باید به یک رویکرد مهم در مدارس علمیه تبدیل شود، خاطرنشان کرد: باید تلاش شود مسأله تحقیق و پژوهش به صورت بنیادی و ریشه در مدارس علمیه از همان پایه های نخست در میان طلاب ترویج و نهادینه شود.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که خوشبختانه امروز یک عزم خوبی در مجموعه مدیریت حوزه های علمیه برای رشد و گسترش فرهنگ پژوهش در مدارس علمیه وجود دارد، تصریح کرد: باید از همه ظرفیت های موجود به منظور تقویت مبانی پژوهش در مدارس علمیه بهره گیریم.

مدیر حوزه علمیه مازندران، پژوهش در حوزه را بستری برای تحقق شعار تحول در حوزه دانست و خاطرنشان کرد: یکی از معیارها و شاخص های مهم تحول مناسب در حوزه های علمیه گسترش مناسب امر پژوهش به عنوان یک بحث ساختاری و زیربنایی در حوزه است.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که گسترش پژوهش در میان طلاب به این معنا نیست که از همان پایه های ابتدایی یک طلبه به دنبال کارهای پژوهشی سنگین برود، بیان داشت: هدف در اینجا این است که راه های نخست کارهای تحقیقاتی نظیر خلاصه نویسی و روش تحقیق را به طلاب حوزه بیاموزیم.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که اگر ابزارهای تشویقی در این خصوص در نظر گرفته شود به طور حتم تمایل طلاب برای انجام کارهای تحقیقی بیشتر خواهد شد، تصریح کرد: به طور حتم طلاب با انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در رسیدن به مدارج عالی رشد و سرعت بیشتری خواهند داشت.

مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که پژوهش بسترهای لازم را برای رشد و تعالی علمی طلاب فراهم خواهد کرد، بیان داشت: طلبه ای که می خواهد سطوح عالی حوزه را به راحتی طی کند و به یک جایگاه والایی در حوزه دست پیدا کند باید در کنار علم آموزی توجه به تحقیق و پژوهش را نیز جزء اولویت برنامه های خود قرار دهد.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری با اشاره به این که نخستین جشنواره استانی علامه حلی سال گذشته در مازندران برگزار شد، گفت: این جشنواره علیرغم این که برای نخستین بار در استان برگزار شد مورد استقبال طلاب حوزه قرار گرفت.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که سال گذشته بیش از هزار اثر به دبیرخانه جشنواره استانی علامه حلی استان ارسال شد، بیان داشت: این جشنواره سطح علمی و پژوهشی طلاب مدارس علمیه استان را به خوبی نشان داد.

مدیر حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که در جشنواره سال گذشته بسیاری از تحقیقات و پژوهش های طلاب از ارزش پژوهشی مناسبی برخوردار بودند، خاطرنشان کرد: بررسی های آثار سال گذشته طلاب نشان داد که با یک برنامه ریزی مناسب در حوزه تحقیق و پژوهش می توانیم به دستاوردهای ارزشمندی در این خصوص دست پیدا کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که پژوهش یک علم است که نیازمند یک فراهم کردن برخی زیرساخت های لازم است، تصریح کرد: جشنواره استانی علامه حلی یکی از این ظرفیت ها است که می تواند بسترهای لازم را برای شناسایی طلاب پژوهشگر و تقویت این علم در میان دیگر طلاب فراهم کند.

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که طلاب برای انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی باید دارای توانایی های لازم در این خصوص باشند، گفت: بخشی از این توانایی را باید اساتید و معاونان پژوهش مدارس با انجام برخی کارهای تحقیقاتی ساده در طلاب ایجاد کنند.

وی با تأکید براین که طلاب باید در ابتدا با نگارش آشنا شوند و مهارت نوشتن را بیاموزند، تصریح کرد: اساتید  ومعاونان پژوهش مدارس باید با انجام برنامه های مناسب طلاب را با تمرین نویسندگی آشنا کنند.

مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که طلاب باید در پایه های ابتدایی کار تحقیق را شروع و مراحل ابتدایی تحقیق و نوشتن را آغاز کنند، گفت: تقویت و گسترش این روند موجب آشنایی مناسب طلاب با علم سودمند تحقیق و پژوهش خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری به نقش مهم اساتید در تقویت مسأله پژوهش در میان طلاب حوزه اشاره کرد و افزود: اساتید نقش کلیدی را نهادینه کردن فرهنگ پژوهش در میان طلاب حوزه عهده دار هستند به همین دلیل باید اساتید خبره مهارت‌های لازم را دارا باشند تا تحقیق شکل منسجم‌تری بر خود بگیرد. 

مدیر حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که در پژوهش باید سیره علما و فقهای دینی خود را در پیش بگیریم، خاطرنشان کرد: این آثار و تألیفات ارزشمندی که از علما و بزرگان دینی ما به جای مانده می تواند الگوی مناسبی برای تقویت امر پژوهش در میان طلاب حوزه باشد./۹۵۰/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات