۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۱
کد خبر: ۵۳۵۸۷۸
مدیر حوزه علمیه امام سجاد:

گذراندن دروس پایه حوزه در مدت زمان کوتاه زیرکی نیست

حجت الاسلام شفیعی گفت: زیرکی در میان طلاب امروزی به معنای پاس کردن دروس پایه و رسیدن به دروس خارج در کمترین مدت زمان است؛ در حالی که خواندن دروس پایه باید به صورت هر سال یک پایه انجام گیرد و اگر طلبه ای بخواهد زودتر از این زمان دروس پایه را بخواند، عمق مطالب را دریافت نمی کند.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سید حسن شفیعی در جلسه اخلاق امروز که در حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی برگزار شد، گفت: طلبه ای باید وارد لباس روحانیت شود که سواد کافی برای پاسخ دادن به سؤالات مردم را داشته باشد.

وی در ابتدا افزود: در دنیا برخی از عناوین مشتری های زیادی دارد؛ مثلاً وقتی از عموم مردم سؤال شود که کدامیک از شما نسبت به دیگران از عقل بیشتری برخوردار است یا این که کدامیک نسبت به دیگران زیرک تر است، عده زیادی انسان مدعی می شوند تا عنوان عاقل بودن و زیرک بودن را به دست آورند.

حجت الاسلام شفیعی با بیان این که زیرکی در بین طیف های مختلف جامعه مصادیق متفاوتی دارد، اظهار کرد: عموم مردم زیرکی را در عملی می دانند که باعث شود کارشان زودتر و بهتر راه بیفتد و در این مسأله حاضر هستند مرتکب کار خلاف شوند؛ مثلاً برخی فکر می کنند با دادن رشوه به یک مسؤول که باعث می شود کارشان زودتر راه بیفتد، زرنگی کرده اند.

مدیر حوزه علمیه امام سجاد(ع) ابراز کرد: زیرکی در میان طلاب امروزی به معنای پاس کردن دروس پایه و رسیدن به دروس خارج در کمترین مدت زمان است؛ خواندن دروس پایه باید به صورت هر سال یک پایه انجام گیرد و اگر طلبه ای بخواهد زودتر از این زمان دروس پایه را بخواند، عمق مطالب را دریافت نمی کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: یادم می آید طلبه ای خدمت آیت الله بهاء الدینی رسید و گفت، من در حال خواندن درس کفایه هستم، آقای بهاء الدینی به او گفتند، چند سال است وارد حوزه شده ای، آن طلبه با تکبر پاسخ داد، چهار سال است، آقای بهاء الدینی با عصبانیت خطاب به آن طلبه گفتند، ما بعد از چهار سال طلبگی مغنی می خواندیم چگونه تو بعد از چهار سال مشغول خواندن کفایه شده ای.

وی ادامه داد: لازم است طلاب بعد از مدت شش سال لباس روحانیت بپوشند چرا که پوشیدن لباس روحانیت زودتر از موعد آفت دارد؛ اولین آفتی که جامعه روحانیت را به چالش می کشاند کم سوادی طلبه است که نمی تواند به سؤال مردم پاسخ بدهد و دومین چیزی که می تواند آفت طلبه کم سواد شود این است که با پاسخ اشتباه مردم را به ابتذال و گمراهی بکشاند.

حجت الاسلام شفیعی با بیان این که باید در مورد انسان زیرک از روایات معصومین(ع) استفاده کنیم، تبیین کرد: امیرمؤمنان(ع) در روایتی می فرمایند، انسان زرنگ کسی است که خودش را بشناسد و عملش را برای خداوند خالص کند.

مدیر حوزه علمیه امام سجاد(ع) افزود: طلبه باید همت بلند داشته باشد و با انگیزه قوی وارد حوزه شود و در زمان مناسب خودش را به جامعه عرضه کند؛ طلبه ای زرنگ است در همه زمینه ها به صورت متناسب رشد داشته باشد؛ رشد متناسب یعنی همان گونه که در درس پیشرفت داشته باشد در اخلاق نیز پیشرفت کند؛ وجود یک طلبه باید همچون اعضای بدن سالم به صورت مناسب و متناسب رشد داشته باشد تا مؤثر باشد.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: امیرمؤمنان(ع) در روایتی دیگر راجع به انسان زرنگ می فرمایند، زیرک آن است که فضائل درونی اش را توسعه دهد و رذائلش را بمیراند.

وی در پایان گفت: یکی از ویژگی هایی که یک طلبه باید داشته باشد، خلوص در عمل است؛ انسان هیچگاه برای برداشت کاه، گندم نمی کارد بلکه برای برداشت گندم، گندم  می کارد و در کنار آن گندم، کاهی نیز به دست می آورد؛ انسان با اخلاص در کنار به دست آوردن آخرت، دنیا را نیز به دست خواهد آورد./867/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات