۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۴
کد خبر: ۵۳۶۸۶۵
اربعین؛

سفر اربعین فرصت جهانی سازی مظلومیت امام حسین است

استاد درس خارج حوزه با بیان اشاره به برکات متعدد راهپیمایی عظیم و زیارت بزرگ اربعین تأکید کرد که این سفر فرصتی طلایی برای اعلام مظلومیت امام حسین(ع) به جهان است.
حجت الاسلام خزائلی

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خزائلی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، ‌با بیان این که در لسان روایات بر زیارت اربعین و پیاده رفتن تا کنار قبر امام حسین(ع) تأکید زیاده شده است، اظهار داشت: در باب آداب زیارت امام شهیدان احترام و حالت تواضع و همچنین مرتب نبودن لباس ها اهمیت زیادی دارد که بهترین جلوه آن در پیاده رفتن است.

استاد درس خارج حوزه افزود: سیره علما و بزرگان حوزه نیز در پیاده روی اربعین بوده است و حتی نقل می کنند که گاهی اوقات برای این که درس و بحث نیز تعطیل نشود استاد به همراه شاگردان خود در این مسیر قرار می گرفتند و مباحث علمی هم در طول مسیر داشتند.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به ضرورت ماندگاری قیام عاشورا تأکید کرد: باید مظلومیت امام حسین(ع) جهانی شود، هرچند در روایت داریم که «از شهادت امام حسین(ع) در قلوب مؤمنین حرارتی ایجاد می شود که هیچگاه سرد نمی شود» اما باز هم نیاز است با چنین حرکت هایی مثل راهپیمایی اربعین، امام حسین(ع) به جهانیان شناسانده شود.

حجت الاسلام والمسلمین خزائلی عنوان داشت: این سفر دارای برکات بسیار زیادی است که از جمله آنها آشنایی با مکتب امام حسین(ع) است که حتی افراد غیر مسلمان وقتی در این حرکت شرکت می کنند، ناخودآگاه گرایش خاصی به اهل بیت(ع) پیدا می کنند که قابل توجه است.

وی در ادامه با اشاره به لزوم روشن گری در مورد قیام عاشورا در سفر اربعین خاطرنشان کرد: روشن گری را ابتدا حضرت زینب(س) در سفر اسارت آغاز کرد که خوب است به این نکته اشاره کنیم که دشمن از اسیر کردن خاندان رسالت می خواست آنها را ذلیل و خار کند ولی عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.

استاد درس خارج حوزه تأکید کرد: همین اسارت سبب شد که برای مردم سؤال پیش بیاید که این ها چه کسانی هستند؟ و برای چه اسیر شده اند و به همین جهت بسیاری از مردم با مکتب امام حسین(ع) آشنا شده و شیعه شدند، بنابراین اگر این اسارت پیش نمی آمد شاید آن روشن گری باید اتفاق می افتاد، صورت نمی گرفت.

وی در بخش پایانی این گفت‌وگو با اشاره به سخنی از مرحوم حضرت آیت الله تبریزی درباره اسارت خاندان امام حسین(ع) یادآور شد: ایشان می فرمودند امام حسین(ع) یادگاری بزرگی از خودشان در شام به نام رقیه به جا گذاشتند که تا قیام عاشورا گسترش پیدا کرده و به سرزمین کربلا محدود نشود./1330/ت۳۰۲/ی

ارسال نظرات