انتقام کور از روشنگریهای کیهان
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از کیهان، روزنامه کیهان که با تیتر دوشنبه و سهشنبه هفته گذشته خود از مردم مظلوم یمن در برابر متجاوزان سعودی و اماراتی حمایت کرده بود، دو روز توقیف شد. شواهد و قرائن متقن نشان میدهد این برخورد نه به خاطر آن موضع که به دلیل روشنگریهای پیشین کیهان در بزنگاههای حساسی همچون برجام، سند 2030، ماجرای حقوقهای نجومی، توتال و... است.
« این یک تخلف آشکار رسانهای است و برخورد قانونی با این تخلف در حال اجرا است! که آرزو میکنیم با قاطعیت بیشتری انجام شود. هیچ چیز برای ما مهمتر از منافع ملی نیست.» این جملات محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت دوازدهم است که سهشنبه هفته گذشته در پاسخ به پرسشی در زمینه دیدگاه دولت درباره تیتر کیهان اظهار شد.
تیتر کیهان این بود: «گزارش کیهان از عملیاتی شدن تهدیدهای یمن / شلیک موشکهای انصارالله به ریاض؛ هدف بعدی دوبی» بلافاصله پس از انتشار آن شماره برخی رسانهها با حذف هدفمند روتیتر کیهان تنها تیتر آن را عنوان کرده و سپس آن را خلاف مصالح ملی جا زدند. حال آنکه کیهان از عملیاتی شدن تهدیدهای یمن گزارش داده بود. چرا که در یکی از آخرین نمونههای آن رهبر انصارالله یمن، عبدالملک الحوثی به صراحت گفته بود که مجاهدان یمنی پایتختهای کشورهای متجاوز به یمن را هدف قرار خواهند داد. از قضا بخش قابل توجهی از تهدیدهای او شامل امارات بود که نقش ویژهای در کشتار مردم بیدفاع یمن به عهده دارد.
برخورد با کیهان در دولت!
اما نکته اصلی این است که این موضوع آیا در صلاحیت دولت است که سخنگوی آن چنین قاطعانه میگوید: «برخورد قانونی با این تخلف در حال اجرا است!»
این جمله به خوبی گویای این نکته است که تصمیم به برخورد با کیهان در بخشی از دولت گرفته شده است و بر آن پافشاری شده تا آنجا که توقیف کیهان از مسیر قانونی که باید طی شود نیز عبور نکرد. ابتدا خبرهایی مبنی بر اخطار به کیهان منتشر شد اما گویا گروهی که در پس این ماجرا بودند به این اخطار راضی نشده و سرانجام توقیف کیهان کلید خورد.
به راستی تیتر کیهان حاوی چه تخلفی بود و کدام منافع ملی را تهدید کرده بود؟ تیتری که گویای خبری بود مبنی بر اینکه انصارالله یمن تهدیدات خود را عملی کرده است. بسیاری از کارشناسان و اصحاب رسانه به این نکته تاکید کردند. پس با این وجود باید پرسید چرا طیفی از کیهان این همه بغض و کینه دارند؟ پاسخ این سؤال را باید در تیترهای گذشته کیهان جستجو کرد:
توقیف تاوان چه چیزهایی بود؟
یکی از کاربران حوزه مجازی نوشته بود: «کیهان تاوان خطشکنیاش در راه انقلاب را پرداخت» و دیگری تاکید کرده بود: «آن زمان که کیهان دست نجومیبگیران را رو میکرد باید منتظر چنین روزی میبود.» کاربران بسیاری تیترهای روشنگر کیهان را دلیل اصلی این ماجرا عنوان کردند. تیترهایی که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. در حقیقت کاربران فضای مجازی اعتقاد داشتند که این تیتر اخیر کیهان بهانهای بیش نبوده است و موضوع اصلی باز میگردد به افشاگریها و روشنگریهای پیشین کیهان. آنها چه بودهاند:
حقوقهای نجومی:
18 خرداد 1395 بود که گزارش کیهان شروع پروندهای بود که از آن پس به نام «حقوقهای نجومی» مشهور شد. تیتر آن روز کیهان این بود: «دغدغه معیشت مردم با حقوق 234 میلیونی؟»
حامیان حقوقهای نجومی:
این موضوع پای برخی از مدیران دولت تدبیر و امید را وسط کشید. کار به جایی رسید که دولت یازدهم دچار رفتارهای متناقض شد. یک روز وزیر اقتصاد از این بابت عذرخواهی کرد و روز دیگر سخنگوی دولت، (یعنی آقای نوبخت که از برخورد با کیهان خبر داده بود) نجومیبگیران را امانتدار و سرمایه نظام خواند. کیهان این بار هم از حقوق ملت پا پس نکشید و در گزارشی با عنوان: «سخنگوی دولت همه مدیران نجومی را سرمایه کشور دانست!» نوشت: « عذرخواهی از خطا و حمایت از خطاکار! در ابتدای افشای فیشهای نجومی برخی از دولتمردان به سرعت مسیر فرافکنی را در پیش گرفتند و پس از آنکه تعداد فیشهای افشا شده افزایش یافت شاهد عذرخواهی سخنگوی دولت در 24 خرداد ماه بودیم.
محمدباقر نوبخت با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از مردم بابت حقوقهای نجومی برخی مدیران در دولت تدبیر و امید عذرخواهی کرد و گفت: «با اصلاح قانون، اجازه اینگونه سوءاستفادهها را در آینده نخواهیم داد.» وقتی عذرخواهی صورت میگیرد یعنی خطایی رخ داده و وقتی خطایی رخ دهد یعنی خطاکاری هست. با این حال حمایت از خطاکار توسط دولت از جمله آن تناقضاتی است که به آن اشاره کردیم. نمونه آشکار این تناقض در مراسم معارفه مدیر جدید صندوق توسعه ملی، دیده شد. در آن مراسم سخنگوی دولت، صفدر حسینی را که پیش از آن فیشهای نجومی او منتشر شده بود، از ذخایر نظام یاد کرد و گفت: «گذشته از ارادت شخصی بنده به دکتر حسینی، سایر اعضای هیئت عامل سابق صندوق توسعه ملی نیز از بزرگان اقتصاد کشور هستند و الحق در دوران مسئولیت خود امانتداران! بزرگی برای کشور بودند.»
این موضوع گویای آن است که برخی به عنوان نجومی بگیر و برخی دیگر به عنوان حامیان نجومی بگیران نسبت به کیهان کینه و عداوتی را در دل پروراندند.
برجام:
کیهان رسانهای بود که از همان ابتدای آغاز مذاکرات بارها و بارها به دولت محترم مشفقانه و دلسوزانه مواردی را گوشزد کرد. مواردی از قبیل اینکه نباید به دشمن اعتماد کرد و دیگر اینکه آنها به تعهدات مکتوب خویش پایبند نخواهند بود چه برسد به اینکه بخواهیم به لبخند و لحن ظاهرا دوستانه امروزشان دل خوش کنیم.
از قضا همان شد که کیهان گفته بود. همان ماههای نخستین پس از توافق بود که کیهان تیتر زد: «برد-برد نتیجه داد هستهای میرود تحریمها میماند!» و در آن گزارش نوشت: «مذاکرات لوزان پس از 9 روز در حالی با قرائت یک متن مشترک به اتمام رسید که ابهامات، نگرانیها و پرسشهای بسیاری درباره ماهیت و نتیجه این مذاکرات وجود دارد و به نظر میرسد از خطوط قرمز بسیاری در این زمینه عبور شده است.» پیشبینی کیهان درست از آب درآمد.
بسیاری به حاشیه سازی پرداختند که کیهان به دنبال بر هم زدن توافق است حال آنکه کیهان از ابتدا منتقد چنین توافقی بود؛ چنین توافقی که معلوم بود حقوق ملت ایران در آن ضایع شده و دستاوردهای جوانان و دانشمندان این سرزمین به بهای ناچیزی از دست رفت، چنانکه تاکنون نیز مشکل مراودات بانکی حل نشده و این موضوع همین دیروز نه در روزنامه کیهان بلکه در روزنامههای زنجیرهای تایید شد.
تیترهای دیگر کیهان نظیر: «تقریبا هیچ/ روایت بانک مرکزی از دستاورد برجام» و «اعتراف به دستاورد تقریبا هیچ / این بار از زبان ظریف» و «برجام در بن بست، اقتصاد در رکود / دولت مشغول حاشیه سازی» نمونههای دیگری از این موارد بودند.
حال به این موضوعات مسایلی از قبیل سند 2030 (نفوذ آموزشی با سند 2030)، آمارهای اقتصادی (دولت در زنگ حساب انشا خواند)، توتال (افتتاح دفتر توتال در آمریکا برای همراهی با تحریمها علیه ایران) ، دری اصفهانی (عضو جاسوس تیم هستهای با 2 سرویس بیگانه ارتباط داشت) را بیفزائید. به نظر بسیاری از کاربران محیط مجازی توقیف کیهان انتقام از چنین مواضعی بوده است.
دولت منفعل و گستاخیهای آلسعود
موردی که پس از تیتر اخیر کیهان جلب توجه میکرد این نظر برخی از کاربران بود که رسانه را زبان برنده دیپلماسی عنوان میکردند؛ به این معنی که شاید بسیاری از حرفها را دیپلماتها نتوانند به زبان بیاورند اما رسانهها با بیان آنها میتوانند یاری دهنده دیپلماتها باشند.
فرض کنید در فقره برجام اگر دولت محترم به جای حواله دادن منتقدان به جهنم از این مواضع در مذاکرات سود میجست چقدر میتوانست به تامین منافع ملت بینجامد. دولتمردان میتوانستند مواضع منتقدان برجام را به عنوان طیف وسیعی از ملت ایران نشان داده و به آن واسطه از حریف امتیاز بگیرند اما حیف...! در موضوع برخورد با آلسعود نیز چنین است. از همان مورد فاجعه منا و تعرض به نوجوانان ایرانی در فرودگاه جده دولت تدبیر و امید نشان داد که تا چه اندازه منفعل است. حال چه تصوری است که از این دولت بخواهیم در مقابل جنایات آلسعود علیه مردم یمن واکنش محکم نشان دهد. شیوخ برج نشین و منفور اماراتی با پولهای باد آورده تسلیحات از آمریکا و انگلیس میخرند و مزدور اجیر میکنند تا زنان و کودکان یمنی را بکشند، آب از آب تکان نمیخورد. تصورش هم ناممکن است؛ تصور فاجعهای که در یمن در حال وقوع است آن وقت در چنین شرایطی یک تیتر کیهان! آن هم نقل قول از رهبر انصارالله این همه هیاهو و جنجال ایجاد میکند؟!
ماجرای دردناک تماس تلفنی جانکری با ظریف گویای این حقیقت است؛ کشتی کمکهای بشر دوستانه ایران که حاوی غذا و دارو بود و با نظارت سازمان هلال احمر و صلیب سرخ آماده شده بود در حالیکه که عازم بندر الحدیده یمن بود با تماس جانکری با وزیر محترم خارجه ایران بازمی گردد! چرا که وزیر خارجه آن زمان آمریکا این کمکها را به یمن به صلاح نمیدانستند!
کیهان مصممتر از قبل
هر آنچه رخ داد و توقیف روزنامه کیهان بسیاری از مسایل را از پرده برون انداخت. از طرف دیگر توقیف کیهان جشن و پایکوبی رسانههای فارسی زبان انگلیسی(بی بیسی) صهیونیستی (گویا نیوز)، آمریکایی(رادیو فردا و صدای آمریکا) بهایی (شبکه منحط من و تو) و وهابی (العربیه و چند کانال تلگرامی منسوب به وهابیون) را به دنبال داشت. همینها نشان میدهد که خط کیهان درست بوده و به توفیق حق تعالی مسیر درستی را پیش گرفته است که حتی توقیف دو روزه آن شیطان و اجیرشدگانش را چنین به شعف آورد.
در مقابل این جماعت خیل مردم آگاه و بصیر و جوانان برومند ایران زمین بودند که با پیامهای خود و پست هایشان در محیط مجازی دلگرمی اهالی کیهان بودند. همینها بود که خستگی را از تن ما بیرون کرد و به ما نیرو و امید داد تا مصممتر از قبل به پیگیری مطالبات مردمی و دفاع از مظلومین بپردازیم و همچنان قلم ما تیغ برندهای باشد علیه تمام کسانی که در خط مردم و انقلابشان نیستند و این نیست مگر توفیقی که خدا به ما ارزانی داشته و قطعا سپاس و شکر آن از توان ما بیرون است. خدایی که به رسولش و هر آن کس که در مسیر رسول است فرمان داده است: « فَاستَقِم كَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَكَ وَلا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصيرٌ»
(پس همانگونه که فرمان یافتهای، استقامت کن؛ و همچنین کسانی که با تو بسوی خدا آمدهاند (باید استقامت کنند)! و طغیان نکنید، که خداوند آنچه را انجام میدهید میبیند!)./۱۳۲۵//۱۰۳/خ