برخی از مناطق کشور با عقب افتادگی ۳۰ تا ۴۰ ساله مواجهند
به گزارش خبرگزاری رسا، عبدالرضا رحمانی، وزیر کشور در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 8 آذر و در پاسخ به سوال نماینده فلاورجان در مورد علت بی برنامگی وزارت کشور نسبت به توسعه و مدیریت روستاها گفت: نبود یک متولی در روستاها که مسایل روستا را براساس اولویتها پیگیری کند از ضعفهای اساسی است. گرچه نقش وزارت کشور در این زمینه می تواند تاثیرگذار باشد اما نقش وزارت کشور در روستاها در کنار مشارکت شوراها پررنگ تر می شود.
وی گفت: در دولت تدبیر و امید تلاش ما این بود که با هماهنگی فرمانداران و دهیاران بتوانیم اولویت را در روستاها مدنظر قرار دهیم و خوشبختانه به صورت بهینه این امر انجام شد.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه در دولت تدبیر و امید برنامه توسعه روستاها با رویکرد همگرایی در دستور کار قرار گرفت، گفت: ما توانستیم سهم دهیاری ها از قانون مالیات بر ارزش افزوده از 20 درصد به 35 درصد برسانیم به گونه ای که سهم سرانه اعتبارات به هر روستایی از 744 هزار ریال به 1435 ریال در سال 95 رسید.
وزیر کشور بیان کرد: مجموعه اعتبارات توزیع شده بین دهیاریها از بدو تاسیس مبلغ ۱۰ هزار و 900 میلیارد تومان است که 79 درصد از این اعتبارات در 4 سال دولت تدبیر و امید اختصاص یافته است.
رحمانی فضلی تصریح کرد: نگاه اصلی و اولویت دار مهم ما بحث روستاها و توجه به جایگاه مناسب و مطلوب روستاها در نظام برنامه ریزی و نظام بودجه ریزی است که اگر ما نتوانیم جایگاه مناسبی برای روستاها در نظام بودجه ریزی داشته باشیم هر بخش از منظر خودش به روستا نگاه می کند و همگرایی بین بخشها برای توسعه روستاها وجود ندارد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه ما وارث یک کشور با عدم متوازن ها و تعادلها در مناطق جغرافیایی بود، گفت: بحث ما فقط عقب افتادگی در مناطق روستایی نیست بلکه عقب افتادگی و عدم توسعه یافتگی در شهرها و مناطق ما نیز وجود دارد مثلاً در سیستان و بلوچستان ما شاهدیم که کل استان با این عدم توسعه یافتگی مواجه است.
وی با تاکید بر اینکه که شاخصهایی در دولت تدبیر و امید در حوزه خدمات رفاهی و توسعه ای در روستاها انجام داده است قابل دفاع است، گفت: نظام برنامه ریزی ما نظام برنامه ریزی متمرکز و بخشی کلان است و اگر ما نگران توسعه در روستاها هستیم باید به صورت اساسی و زیربنایی کمک کنیم تا برنامه ریزی منطقه ای راه بیفتد.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: کل بودجه عمومی که در استانها توزیع می شود بیش از 13 درصد نیست بنابراین چگونه می تواند مدیریت استانی را اولویت بندی کنیم برخی از مناطق ما عقب افتادگی 30 تا 40 ساله دارد و قطعاً با حرکات معمولی نمی توانیم این عقب افتادگی را جبران کنیم./۱۳۲۵//۱۰۳/خ