وحدت حوزه و دانشگاه با شعار محقق نمی شود
حجت الاسلام علی اصغر زارعی مسؤول حوزه ریاست حوزه علمیه همدان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، با اشاره به تعریف وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در ارائه تعریف وحدت حوزه و دانشگاه، برداشت های مختلف وجود دارد تا جایی که گاهی سبب گمراهی افراد میشود.
وی با بیان این که باید تعریف صحیحی از این مفهوم ارائه شود، ادامه داد: برخی تصور میکنند که وحدت حوزه و دانشگاه به معنای یکی شدن حوزه و دانشگاه است؛ یعنی یا حوزه به شکل دانشگاه و یا دانشگاه به شکل حوزه شود.
حجتالاسلام زارعی گفت: نتیجه این نوع تفکر منجر به حذف شدن یکی از این دو نهاد می شود که این تفکر غلطی است، یکی شدن اهداف این دو نهاد بهترین تعریف برای وحدت حوزه و دانشگاه به شمار می رود.
وی درباره تحقق این هدف بیان داشت: برای تحقق این هدف در ابتدا باید هدف و نقطه مطلوب مشخص شود تا با بررسی وضعیت موجود فاصله بین این نهاد علمی کمتر شود.
حجت الاسلام زارعی بیان داشت: رسیدن به جامعه اسلامی هدف مشترک حوزه و دانشگاه است، یعنی همان مدینه فاضله که همه انبیا و اولیای الهی به دنبال تشکیل آن بودند و برای سعادت اخروی انسان در تلاش بودند.
وی افزود: نخستین راهکار برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه همگرایی، همافزایی و هماندیشی بزرگان حوزه و دانشگاه و ایجاد میز گرد بین این دو نهاد برای رسیدن به مطلوب است.
استاد حوزه علمیه همدان تشریح کرد: در این راستا باید نقاط قوت و ضعف هر نهاد مشخص و مورد بررسی قرار گیرد و بعد از این مرحله میتوان برای رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت برنامهریزی انجام داد.
مسؤول دفتر مدیر حوزه علمیه همدان خاطرنشان کرد: متأسفانه در این زمینه بیشتر دچار شعارزدگی شدهایم و مناسبتی عمل کرده ایم، مساله وحدت حوزه و دانشگاه نیاز به فعالیت عملیاتی دارد نه فعالیت تشریفاتی.
وی در پایان با اشاره به نقش مسؤولان حوزه در تحقق وحدت حوزه و دانشگاه ابراز داشت: از آن جایی که برنامه سعادت دنیا و آخرت مردم و یک جامعه را این دو نهاد باید رقم بزنند و حوزه با توجه به نقشی که برای آن تعریف شده، نقطه ثقل این اقدام است؛ از این رو مشخص کردن برنامه دینی جامعه را حوزه علمیه بر عهده دارد./979/ت۳۰۲/ب۲