۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰
کد خبر: ۵۵۱۸۲۰
مسؤول بسيج اساتيد حوزه علميه كاشان:

نتوانسته ايم فرهنگ موقوفات حوزه را حفظ كنيم

مسؤول بسيج اساتيد حوزه علميه كاشان گفت: بحث موقوفات مدارس علميه از مباحثي است كه از قديم مرسوم بوده، اما نتوانسته ايم فرهنگ موقوفات مدارس علميه را حفظ كنيم.
حجت الاسلام مهدي بصيرتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام  مهدي بصيرتي پيش از ظهر امروز در جلسه كميته امور موقوفات و منابع پايدار مديريت حوزه علميه كاشان كه با حضور مديران مدارس علميه شهرستانهاي كاشان، آران و بيدگل و نراق در مركز مديريت حوزه علميه كاشان برگزار شد، گفت: بحث موقوفات به عنوان منابع پايدار حوزه بحث جديدي نيست.

وي با اشاره به اينكه بحث كميته موقوفات و منابع پايدار دو سرفصل جدا از يكديگر است، افزود: بحث موقوفات مدارس علميه از مباحثي است كه از قديم مرسوم بوده است و اين فرهنگ از قديم وجود داشته است و حوزه هاي علميه كاشان از قديم موقوفاتي داشته و دارند اما نتوانسته ايم فرهنگ موقوفات مدارس علميه را حفظ كنيم.

حجت الاسلام بصيرتي ادامه داد: در يك دوره اعلام كردند با تكيه بر وجوهات نمي توان مدارس علميه را اداره كرد، چرا كه كسب وجوهات وابسته به اقتصاد جامعه است و چنانچه اقتصاد با فراز و فرودهايي روبرو شود، دريافت وجوهات نيز شاهد فراز و فرودهايي خواهد بود.

وي افزود: امروز حوزه براي كسب منابع مالي به دنبال منابع پايدار مالي است و رسيدن به منابع پايدار نيز به معناي ورود مستقيم حوزه به فعاليت هاي اقتصادي و سرمايه گذاري سودآور است كه اين طرح نيز طرح جديدي نيست و پيش از اين تجربه شده و امروز حواشي آن هنوز دامنگير حوزه است و هر يك مدت در فضاي مجازي تخريب هايي را متوجه حوزه مي كند.  

وي افزود: دريك دوره برخي به دنبال جذب بودجه هاي دولتي بودند و همين امر سبب تغيير فرهنگ جامعه شد كه چون  نظام اسلامي است بنابراين مدارس علميه تأمين هستند و نيازي به وقف ندارند و فرهنگ و وقف به سمت بخش هاي ديگر برده شد، در حاليكه در گذشته مردم اعتقاد داشتند حوزه مردمي است و بايد به حوزه كمك كمك كرد.

مسؤول بسيج اساتيد حوزه علميه كاشان يادآور شد: امروز مردم تصور مي كنند حوزه هاي علميه از سوي دولت تأمين مالي مي شود و نيازي به وقف و تأمين منابع مالي ندارد.

حجت الاسلام بصيرتي ورود حوزه را به مسائل اقتصادي جايز ندانست و گفت: چگونگي ورود حوزه علميه به حوزه اقتصادي در بخش هاي گردشگري مذهبي و بورس اوراق بهادار و كشاورزي و انرژي هاي تجديد پذير بايد بررسي شود./1307/پ203/ب1

ارسال نظرات