نوافل نباید مانع انجام فرائض شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد رییس شورای حوزه علمیه استان تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع)، امروز در آغاز جلسه درس خارج فقه که در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، با موضوع نگاه علوی به شرح 113 کلمه قصار امیرمومنان علی(ع) پرداخت و گفت: بالاترین عبادت آن است که انسان به فرائض الهی ملتزم باشد و آن را ترک نکند.
وی افزود: از آفتهایی که انسان به آن دچار میشود آن است که شخص به نوافل بیش از فرائض اهتمام بورزد و بدتر از آن اینکه در مقابل فرائض مسامحه کرده و گاهی آن فرائض شناخته شده را ترک کند همچنین از همه ناپسندتر نشناختن آن فرائض است.
حجت الاسلام والمسلمین رشاد با بیان اینکه زهد در محرمات تنها اختصاص به محرماتی که مشهور هستند نمیشود، ابراز کرد: فرائض نیز همانند محرمات بسیار وسیع و گسترده است از این رو عبادتی بالاتر از آن که انسان به فرائض مقید و ملتزم باشد، وجود ندارد.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) ادامه داد: گاهی شنیده میشود شخص و یا افرادی به نوافل و مستحبات توجه بیشتری نسبت به فرائض دارند برای مثال در روز عاشورا از صبح تا شب برخی تها به سوگواری میپردازند در حالی که عزاداری برای سیدالشهدا(ع) ذاتا در زمره مستحبات و گاهی با وجود شرایط خاص و حکم ثانوی امکان واجب شدن دارد.
این مفسر قرآن کریم اضافه کرد: شرکت در عزاداری اهل بیت(ع) باید با انجام فرائض همراه باشد برای مثال عزاداران در حین انجام امر مستحب نباید از امور واجب مانند رعایت حجاب غفلت داشته باشند تا مبادا باانجام فعل مستحب، حرامی اتفاق رخ دهد.
رییس شورای حوزه علمیه استان تهران با بیان اینکه ادای فرائض وظیفه همگان است، خاطرنشان کرد: در عدم انجام فرائض انسان دوزخی شده اما با ترک مستحبات و نوافل انسان جهنمی نخواهد شد هر چند که گفته شده که نوافل نیز به صورت مطلق ترک نشود./813/پ۲۰۲/ب۱