تمهیدات لازم برای نیازهای شب عید اندیشیده شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتی وزیر کشاورزی امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت سیستم آبیاری نوین گفت: امید است تا پایان امسال بتوانیم 280 هزار هکتار از مزارع خود را به سیستم آبیاری نوین مجهز کنیم، البته فراموش نکنید که بهرهوری از آب فقط به سیستم آبیاری نوین مربوط نیست بلکه در بخش توسعه گلخانهها و کشاورزی حفاظتی نیز باید اقدامات جدی صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای نمونه در بخش گلخانهای اگر ما بتوانیم در توسعه کشت نشائی که بذرها را در گلخانه پرورش میدهند و سپس به صورت بوته به عرصه انتقال میرود اقدامات خوبی داشته باشیم در حدود 30درصد از مصرف آب کاهش پیدا میکند، یکی از راههای دیگر در بهینه کردن مصرف آب استفاده از بذرهای اصلاح نژاد شده است.
حجتی با ارائه گزارشی از سال 92 به بعد یادآور شد: میزان بهرهوری از آب در کشاورزی از سال92 به بعد در حدود 37درصد بوده است که این میزان در سال95 به 44درصد رسیده است، در واقع ما در طول این سه سال 7درصد رشد بهرهوری در مصرف آب را داشتهایم.
وی تصریح کرد: البته طرح بهرهوری در آب با کمک دولت، مجلس و منابعی که از محل صندوق توسعه ملی هزینه خواهد شد در اختیار ما قرار گرفته است که به همین منظور در حال پیگیری اقدامات لازم هستیم.
وزیر کشاورزی در مورد وضعیت بازار شب عید نیز گفت: برای شب عید تمهیدات لازم انجام شده است و هیچ گونه نگرانی برای میوه شب عید وجود ندارد، بخش عمدهای از این میوهها منتقل شده و بخشی هم از استان ها در حال انتقال است.
حجتی در خصوص آنفولانزای پرندگان نیز بیان داشت: در چندماه گذشته مشکلی برای پرندگان تخمگذار به وجود آمد که ظاهرا یک مشکل اساسی بود که آسیبهای جدی نیز به تولیدکنندگان زد، با این وجود دولت پیگیریهای لازم را برای تنظیم بازار انجام داد.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی ما شاهد به هم ریختگی بازار بودیم و تخممرغ با افزایش قیمت مواجه شد، اما در دولت تسهیلاتی ارائه شد تا سریعا بازار به حالت اول بازگردد و این روند همچنان ادامه دارد تا بازار به شرایط مساعد برسد.
وزیر جهاد کشاورزی در راستای شیوع آنفلوانزای جدید پرندگان هم ابراز کرد: این بیماری در طول دو الی سه هفته پیش به وجود آمده است، دلیل این بیماری هم حضور پرندگان مهاجر در تالار بوجار بود که باعث تلف شدن بخشی از پرندگان شد.
حجتی تاکید کرد: این بیماری نوع جدیدی بود که قابلیت انتقال به انسان را نیز داشت که اخیرا یک مورد آن در خلیج فارس نیز مشاهده شده است، به همین منظور کارهای ایمنی از جمله سم پاشی انجام شده و استانداریها به خصوص شمالی را به حالت آماده باش درآوردیم تا از توسعه بیماری و احتمال انتقال آن جلوگیری کنند.
وی در پایان گفت: توصیه ما این است که در استانهای شمالی که در خطر بیماری پرندگان مهاجر هستند از نزدیک شدن به پرندگان جدا خودداری کنند تا دچار بیماری نشوند، تلاش دولت هم در طول این هفتهها جلوگیری از این بیماری بوده است اما رعایت نکات ایمنی الزامی است./816/پ۲۰۲/ق