نخستین گام در مسیر تحقق عدالت اجتماعی، تشکیل دولت اسلامی است
حجت الاسلام محمود درزی مسؤول نمایندگی امور صیانتی حوزه علمیه استان تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سخنان حضرت آقا در 29 اسفند که فرمودند: ما در زمینه اجرای عدالت عقب افتادهایم، گفت: عدالت یکی از ارزشهای جامعه بشری است.
وی افزود: اسلام تاکید فراوانی بر عدالت دارد به طور کلی هر جامعهای فارق از دین و آیینی که دارد برای بقای خود نیازمند عدالت است، بخش اعظم تحقق عدالت در هر جامعه به عملکرد دولتمردان آن برمیگردد.
حجت الاسلام درزی با تاکید بر اینکه دولتمردان باید در امر تحقق و اجرای عدالت در جامعه پیشرو باشند، ابراز کرد: یکی از تفاوتهای اساسی نظام اسلامی با نظامهای لیبرالی و سرمایهداری جهان مسآله عدالت است.
مسؤول نمایندگی امور صیانتی حوزه علمیه استان تهران در ادامه با بیان اینکه مردم سالها و دهههای متعدد است که زیر چرخهای سرمایهداری له میشوند و دنیا تنها به کام یک درصدیها و سرمایهداران است، اظهار داشت: نظام اسلامی برخلاف نظام سرمایهداری معتقد است دولتمردان و مدیران اجرایی باید در برنامهریزیها و سیاستگذاریها در همه ابعاد باید به گونهای برنامهریزی و عمل کنند که به اقشار آسیبپذیر چند برابر کمک شود. اگر این امر محقق نشود به طور قطع نظام اسلامی نیز به سمت نظام سرمایهداری سوق پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به کلام رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه ما در اجرای عدالت عقب هستیم، گفت: اگر در جامعهای مدیران میانی و بعضا مسؤولان اصلی کشور از قشر مرفه انتخاب شوند آن جامعه هیچ وقت روی عدالت را نخواهد دید، مدیرانی که منزلشان در بالاترین نقطه شهر قرار دارد و فرزندان آنها در انگلیس تحصیل میکنند، چطور میتوانند پرچمدار عدالت در جامعه باشند.
حجت الاسلام درزی ادامه داد: با وجود قدرتطلبیها، انحصارطلبیها، اشرافیگریها و رفاهزدگیهایی که بعضا برای برخی از مسؤولان و مدیران تبدیل به فرهنگ شده است چگونه ممکن است عدالت در جامعه محقق شود.
مسؤول نمایندگی امور صیانتی حوزه علمیه استان تهران با تاکید بر اینکه دنیا دوستی منشأ تمام خطاها است، عنوان کرد: اوایل انقلاب حضرت امام خمینی(ره) مدام در سخنرانیهایشان نسبت به مسؤولان خطاب میکردند که «حب الدنیا راس کل خطیئه» دنیا دوستی سرمنشا تمام خطاها است، ایشان همواره تاکید میکردند که اگر به سمت دنیا بروید همه خطاها به دنبال آن خواهد آمد و جامعه دچار انحطاط فراگیر خواهد شد، متاسفانه امروز بعضی از مسؤولان در این مسئله بسیار مهم دقت ندارند.
وی تحقق عدالت را در گرو تشکیل دولت اسلامی دانست و بیان داشت: متاسفانه ما بعد از گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب هنوز به آن مرحله از رشد و بالندگی نرسیدهایم که دولت اسلامی تشکیل دهیم، نظام دانشگاهی ما هنوز نظامی است که بر اساس چارچوب نظام اقتصادی و تفکرات غربی و جامعهداری غربی نوشته شده و بر همین اساس هم مدیران میانی و مدیران سطوح بالا انتخاب میشوند و همان نظام سرمایهداری غربی با رنگ و لعاب دینی و وطنی در کشور اجرا میشود.
حجت الاسلام درزی تشکیل دولت اسلامی را نخستین و بزرگترین گام در مسیر تحقق عدالت اسلامی دانست و تاکید کرد: عدالت اسلامی اولین مرحله و آغاز تشکیل تمدن اسلامی است. در این سالها هر گروه و جناحی به تناسب خود مسؤولیتهایی داشته است امروز همه جریانهای سیاسی فارغ از مسائل حزبی و جناحی باید درباره عقب افتادگی در زمینه عدالت جوابگو باشند، همه باید پاسخ دهند که چرا ما در زمینه عدالت عقب افتاده هستیم و چرا تحقق عدالت در برنامههای آنها نبوده است.
مسؤول نمایندگی امور صیانتی حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: مردم نیز باید درباره عدالت مطالبهگر باشند، مطالبهگری در زمینه عدالت به خصوص در ایام انتخابات باید در مردم تقویت شود، یکی از اصلیترین معیارهای مردم در انتخابات باید عدالت خواهی باشد و بر اساس آن باید تصمیم بگیرند چه کسی مسؤولیت اجرایی کشور یا مسؤللیت وکالت مردم در مجلس را بر عهده بگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر عدالت خواهی مطالبه اصلی مردم باشد به طور یقین مدیران کشوری دیگر جرات نمیکنند حتی فکر ناعدالتی، رانت خواری، رشوه، حقوقهای نجومی و سفرهای تفریحی آنچنانی به ذهنشان خطور کند، مسؤولان مجبور میشوند که بر اساس خواستههای مردم پا پیش بگذارند، شعارهای انتخاباتی را تنظیم و بر اساس همان هم اجرا کنند./813/ت302/ب1