وظیفه ائمه جماعات اجرای مطالبه رهبری با عنوان مسجد برقرار است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین صداقت معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در همایش ائمه جماعات مساجد ناحیه شهید باهنر(شمیرانات) که شامگاه چهارشنبه در مسجد جامع قلهک برگزار شد، با بیان اینکه یکی از رویکردهای سال جاری مرکزی رسیدگی به امور مساجد که از سوی حجت الاسلام حاج علی اکبری بیان شده است حرکت به سمتی است که در کنار قرآن کریم بحث نهج الابلاغه نیز مطرح شود، گفت: رهبری اشاره دارند؛ نهج الابلاغه مانیفست انقلاب اسلامی است.
وی افزود: یعنی نهج الابلاغه کتاب تمام عیاری از بنیان ها، محورهای نظام اسلامی و حکومت اسلامی است و هر فردی که بخواهد حکومت اسلامی را به درستی بشناسد باید به این کتاب مراجعه کند.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، در ادامه سخنان خود ابراز داشت: سیاست مرکز در مساله نهج الابلاغه بر دو موضوع استوار شده است، یکی بحث ارزان سازی و دیگری آسان سازی است. ارزان سازی یعنی این کتاب باید در دسترس عموم مردم قرار گیرد یعنی در کنار قرآن کریم نهج الابلاغه در مساجد وجود داشته باشد و خود این کار فرهنگ سازی می کند و ائمه جماعات به نحو راحت تری میتوانند در راستای ترویج آن اقدام کنند.
حجت الاسلام صداقت با اشاره به موضوع آسان سازی در ترویج مطالعه نهج البلاغه، اظهار داشت: این که به تفسیر های گوناگون رو بیاوریم ظاهرا بنابرنظر مقام معظم رهبری و علما مانند آیت الله دین پرور آنچنان مشکل نبوده و همین قرائت کتاب سبب می شود به تدریج مردم به آن آشنا شوند و از این طریق راه برای مردم باز می شود. براساس پیشنهاد یکی از دوستان شب های یکشنبه که متعلق به امیرمومنان(ع) است برای قرائت نهج الابلاغه در نظر گرفته شود و اگر فرصت شد تفسیر مختصری بیان شود.
وی ادامه داد: یکی از فرمایشان و دستورات رهبری در دیدار 31 مرداد 1395 و مطالبات ایشان این بحث بود که مسجد باید برقرار باشد و این برقراری را از سوی معظم له بیان شده است. رهبری در مطالبه خود یک حداقل را منظر داشتند و آن این است که مسجد باید برای مراجعه مردم بر این اساس که هر شخصی خواست نمازش را در مسجد بخواند باز باشد و این کار در نماز جماعت اول وقت محدود نشود. برخی از مردم می گویند روحانیان در بیانات خود اشاره دارند همسایگان مساجد اگر نماز خود را در مسجد نخوانند نمازشان کامل نیست و می بینیم امروز برخی از مساجد فقط در وقت جماعت باز هستند.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: برخی از مسافران پس از ورود به شهری به نماز جماعت نمی رسند و مسجد برای اقامه نماز خود پیدا نمی کنند و باید در کنار خیابان نمازشان را بخوانند. رهبری اشاره دارند حداقل مساجد در زمان های اقامه نماز همچون بین الطلوعین، میان اذان ظهر و مغرب و تا قسمتی از شب برای مراجعه باز باشند. البته برخی از نیاز های مردم مانند مراجعه به سرویس های بهداشتی در این زمان ها مرتفع می گردد.
حجت الاسلام صداقت، خاطرنشان کرد: برخی از خدام و ائمه جماعات درخواست دیدار مجدد با رهبری را دارند و براین اساس مسوول مرکز بیان داشتند که باید مطالبات رهبری تا اندازه ای اجرایی شود تا بتوان به حضور ایشان برویم.
وی افزود: البته اقداماتی در این زمینه انجام شده و مشکلاتی ممکن است در این مساله ایجاد شود. برخی از ائمه جماعات مدعی هستند ممکن است از منظر محافظت از اموال مسجد مشکلاتی پیش بیاد و البته برای این موضوع راه حل وجود دارد. مساجد می توانند پس از اقامه جماعت بخشی که از قسمت اصلی جدا است را برای مراجعه مردم آماده کند. به ویژه مساجدی که در محل های بازار وجود دارد باید تدابیری بیاندیشند که برای اقامه نماز در هر زمان آماده باشند.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: گاهی می گویند مسجد بودجه برای پرداخت به خادم دائمی ندارد، خوب از خادم افتخاری کمک بگیرد یا موضوع را آنقدر برای خود مهم بدانید که برایش راه حل پیدا کنید. زمانی که ولی امر مسلمین موضوعی را مطالبه می کند باید از سوی مسجد اجابت شود. در سنت پیامبراکرم(ص) می بینیم که درب مساجد همیشه باز بوده اند. مساجد باید حداقل یک قدم برای لبیک به فرمایش مقام معظم رهبری برداند که اگز این اتفاق اجرایی شود ان شاالله برکات زیادی را رقم خواهد زد.
وی ادمه داد: در جلسه از رهبری سوال کردند که راه کار بری جذب بیشتر مردم به مساجد چیست که معظم له فرمودند؛ دو کار باید انجام گیرد، فضای پارکینگ برای مردم محیا شود و سرویس بهداشتی مورد توجه قرار گیرد. اگر مقدمات حضور مردم فراهم شود مردم خودشان می آیند./۹۶۹//۱۰۲/خ
منبع: پایگاه تخصصی مسجد