اساسنامه و ساختار جدید جامعه روحانیت مبارز
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز امروز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۹۷ در نشستی رسانهای گفت: معمولا هر ۱۰ سال یکبار اساسنامه جامعه روحانیت مبارز تغییر میکند. بر همین اساس یک اساسنامه جدید برای این تشکیلات به تصویب رسیده است.
وی افزود: با بازنگری صورت گرفته شده در اساسنامه جامعه روحانیت مبارز، هدف، تشکیلات و حتی کارویژه جامعه روحانیت مبارز تغییر کرده است.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به سابقه تشکیل جامعه روحانیت مبارز گفت: یک سال قبل از انقلاب اسلامی جامعه روحانیت مبارز شکل گرفت. اما در سالهای بعد از انقلاب نهادهایی تشکیل شدند که وظایف مندرج در اساسنامه اولیه جامعه روحانیت مبارز را مرتفع کردند. به همین دلیل لازم بود که تغییراتی را در کارویژه خود اعمال کنیم.
حجت الاسلام مصباحی مقدم در ادامه به تشریح ارکان جدید جامعه روحانیت پرداخت و اظهار داشت: در ارکان جدید، هیأت مؤسس، شورای مرکزی، مجمع عمومی، شورای استان، شورای شهر، شورای منطقه و شورای داوری فعال خواهند بود.
سخنگوی جامعه روحانیت با بیان اینکه یک هیأت مؤسس پیشاز این بنیانگذار جامعه روحانیت بوده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه میتوان به آیات مطهری، بهشتی، مفتح، باهنر و شهید شاهآبادی و بزرگانی همچون آیات مهدوی کنی، موسوی اردبیلی، رفسنجانی و حضرت آیتالله خامنهای اشاره کرد.
وی ادامه داد: امروز ما در جامعه روحانیت جانشینان هیأت مؤسس را داریم که این هیأت مؤسس فعال، اعضای کنونی شورای مرکزی و متشکل از ۲۳ نفر هستند که در صورت فوت یا برکناری هر یک از اعضای مؤسس، فردی جایگزین میشود.
مصباحی مقدم شورای مرکزی جامعه روحانیت را جزئی از ترکیب آینده عنوان کرد و گفت: شورای مرکزی جدید متشکل از سه گروه خواهد بود؛ گروه هیأت مؤسس که کمتر از 20 نفر است، گروهی از هر استان که بعد از انتخابات مشخص میشود و حداقل یک نفر خواهد بود و گروه سوم نیز شورای مناطق هستند که در تهران تشکیلشده و از هر شورای منطقه یک عضو در شورای مرکزی حضور پیدا میکند.
سخنگوی جامعه روحانیت تأکید کرد: در ساختار جدید شورای مرکزی گسترش خواهد یافت و ترکیب آن حداقل ۲۰ نفر از اعضای قدیمی و نمایندگان انتخابشده از شورای استانها و شورای مناطق تهران هستند.
وی شورای مرکزی جامعه روحانیت را بالاترین رکن پس از هیأت مؤسس عنوان کرد و گفت: شورای مرکزی حداقل با دوسوم اعضا رسمیت خواهد داشت و رییس شورای مرکزی برای مدت دو سال توسط اعضا انتخاب میشود، البته ما نایبرییس و دبیر نیز خواهیم داشت.
حجت الاسلام مصباحی مقدم بابیان اینکه شورای مرکزی جامعه روحانیت حداقل بهصورت ماهانه یک جلسه برگزار میکند و تصویب سیاستها و خط مشیهای آن با پیشنهاد دبیرکل برعهده شورای مرکزی است، افزود: تصویب برنامهوبودجه، تعیین و نصب شورای سهنفره داوری برای سه سال، نظارت از طریق هیأت بازرسی ازجمله وظایف آن خواهد بود.
سخنگوی جامعه روحانیت در تشریح کارکرد مجمع عمومی جامعه روحانیت اظهار داشت: نمایندگان شورای استانها، شهرها و مناطق تهران،اعضای این مجمع هستند که باید هر دو سال یکبار نشست خود را برگزار کند و از جمله وظایف آن انتخاب دبیرکل از بین نامزدها و همچنین تأیید پیشنهادهای شورای مرکزی همچون تأیید نامزد انتخابات ریاست جمهوری است.
وی بابیان اینکه ائمه جماعات، وعاظ و بانوان روحانی میتوانند بهصورت تشکلهای وابسته با جامعه روحانیت همکاری کنند، به تشریح کارکرد شورای استان پرداخت و ادامه داد: دبیرکل از بین اعضای شورای مرکزی و با تصویب مجمع عمومی انتخاب خواهد شد.
حجت الاسلام مصباحی مقدم یادآور شد: ما یک دبیرکل موقت پیشبینی کردهایم که برای یک سال توسط شورای مرکزی انتخاب میشود تا مقدمات برگزاری مجمع عمومی در اینیک سال را فراهم کند، ازاینرو دبیرکل اصلی توسط مجمع عمومی برگزیده خواهد شد.
سخنگوی جامعه روحانیت با اشاره به فعالیت کمیته سیاسی جامعه روحانیت، آن را متشکل از ۹ نفر دانست که ۵ نفر آن باید حداقل عضو شورای مرکزی باشند و گفت: وظیفه این کمیته رصد رخدادهای داخلی و خارجی مرتبط با کشور و امت اسلامی و اتخاذ سیاستهای لازم است.
وی ضمن تشریح وظایف معاونت فرهنگی و معاونت تشکیلات جامعه روحانیت، به توضیح درباره شورای داوری پرداخت گفت: این شورا مسؤول رسیدگی به شکایات ازجمله شکایات اعضا به روند امور جامعه روحانیت و شکایت افراد خارج از جامعه از افراد تشکل است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم همچنین تصریح کرد: منابع مالی جامعه روحانیت منطبق بر حق عضویت اعضا، وجوه شرعی، هدایا و کمک افراد حقیقی و حقوقی و کمکهای مقام رهبری و سایر مراجع است.
سخنگوی جامعه روحانیت همچنین یادآور شد: انحلال جامعه روحانیت با تصویب سهچهارم از اعضای جامعه روحانیت صورت میگیرد و سپس کلیه اموال و اسناد در اختیار ولیفقیه قرار خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: این اساسنامه در ۳۹ ماده و ۱۳۵ بند در ۱۸ اردیبهشت توسط هیأت مؤسس مصوب شده است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت: هنوز دبیرکل موقت تعیین نشده است اما در اولین جلسه شورای مرکزی این موضوع مشخص میشود و افرادی نیز برای این کار تعیینشدهاند.
سخنگوی جامعه روحانیت بابیان اینکه ما خود را همعرض احزاب نمیدانیم و هیچگاه به دنبال تشکیل دولت و کسب قدرت نبودهایم، در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر دیدار با رییسجمهور توضیح داد: پس از دیدار سال گذشته ما دیدار دیگری با رییسجمهور نداشتیم و شورای مرکزی نیز در فکر جلسه دیگری با وی نبوده است.
وی در خصوص گفتگوی ملی که مورد سؤال یکی از خبرنگاران قرار گرفت اظهار داشت: این موضوع در جامعه روحانیت بحث نشده اما بنده باشخصیتهای قابلتوجهی همچون آقایان ابطحی، انصاری و صوفی گفتگو و با آقای زیباکلام نیز مناظره کردهام، بنابراین اصل گفتگو بسیار مهم است و ما باید باهم ارتباطات سیاسی برقرار و وحدت ملی را دنبال کنیم./۸۵۶/پ۲۰۱/ق