تفاوت میان فَرَح و سُرور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام مهدی کشاورز، جانشین مؤسسه تخصصی خطابه امیر بیان، دوشنبه شب در مسجد رسول اکرم(ص) دانشگاه صنعتی مالک اشتر، گفت: انسان های متدین باید به گونه ای باشند که یکی از ویژگی های افراد مؤمن در اذهان جامعه با نشاط بودن آن ها باشد، باید سوء تفاهم شاد نبودن افراد دین دار در جامعه حل شود.
وی ادامه داد: یکی از راه هایی که از طریق آن می توان این سوء تفاهم را حل کرد این است که افرادی که باور به بی نشاطی افراد مذهبی دارند را به محافل دینی بیاوریم و طعم لذت و نشاط مناسک مذهبی را به صورت عملی به آن ها بچشانیم، مثلاً یک شب می توانیم آن ها را به هیئت دعوت کنیم تا با چشم و گوش و حواس خود بتوانند مجلس و نشاط آن را درک کنند.
جانشین مؤسسه تخصصی خطابه امیر بیان افزود: حتی در غم انگیزترین و حزن انگیزترین شب های سال مانند شب عاشورا هم وقتی افراد از مجلس عزای اباعبدالله(ع) بیرون می آیند یک نشاط معنوی و ظاهری بسیار خوبی در آن ها بروز می کند که نشان می دهد عزاداری برای امام حسین(ع) نه تنها سبب افسردگی و بی حالی نمی شود، بلکه نشاط حقیقی را بر اعضاء و جوارح و روح انسان مسلط می کند.
حجت الاسلام کشاورز تصریح کرد: نشاط معنوی حاصل از زیارت ائمه طاهرین(ع) و اعتکاف هم می تواند به منظور دعوت افراد و چشیدن طعم شیرین آن مورد توجه قرار گیرد، به خصوص کودکان و نوجوانان نشاط بالایی از مراسم معنوی کسب می کنند که به راحتی می توان آن را با چشم مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه امروز دشمن قصد دارد تا نشاط معنوی را از طریق عرفان های کاذب و پدیده هایی مانند خون بازی در میان نوجوانان ترویج کند، ابراز داشت: انواع دروغین نشاط روحی موضوعی است که دشمن بر روی آن سرمایه گذاری کرده و سعی در ایجاد انحراف به این بهانه دارد.
جانشین مؤسسه تخصصی خطابه امیر بیان اظهار داشت: فرح، سرور، نشاط و ضحک در ادبیات عرب به معانی مختلف به کار می روند، هر چند ما همه آن ها را در فارسی به شادی ترجمه می کنیم، اما همه این کلمات تفاوت های ماهوی با یکدیگر دارند که لازم است تا به این نکته توجه کافی شود.
حجت الاسلام کشاورز با اشاره به تفاوت میان فرح و سرور، گفت: فرح به معنای خوشحالی کوتاه مدت و بی توجهی به مشکلات در اثر یک عامل بیرونی مانند تعریف کردن لطیفه یا گوش دادن موسیقی است، اما سُرور به معنای خوشحالی حقیقی از طریق برطرف شدن مشکل است، فردی که قرض دارد و ما به او کمک مالی می کنیم تا قرضش را بپردازد واقعاً با نشاط می شود، اما اگر لطیفه ای برای فرد تعریف کنیم تا چند دقیقه ای بخندند و حواسش از غم قرض خود دور شود تنها فرح را به او ارزانی کرده ایم.
وی نشاط را ثمره سرور دانست و اظهار داشت: نشاط یک آرامش روحی و روانی را بر انسان مسلط می کند، اما احساس خوشی و بی خیالی که یک نوع از موسیقی برای افراد به ارمغان می آورد بسیار زودگذر است و بعد از گذشت مدتی یک نوع افسردگی را بر انسان تحمیل می کند./869/پ۲۰۳/ب۱