برای اجرای اندیشههای امام دچار ضعف هستیم
به گزارش خبرگزاری رسا، 29 سال از رحلت امام امّت میگذرد. امامی که با رفتنش گویی تکهای از جان و نفْس تکتک امتش را با خود به آسمانها برد. از همین رو مردمان در سوگش اینچنین مبهوت و پریشان بودند. امامی که در تنگناها و بلایای سالهای سختِ انقلاب و جنگ با مردمش همراه و سهیم بود. پدر امت بود؛ و فقدان پدر سخت است...
29 سال از رحلت امام میگذرد و این فاصله و بُعد زمانیِ نزدیک به 3 دهه، راه را برای تحریفِ راه و رأی و نظر امام هموار میکند و تحریف درباره شخصیت بزرگی چون روحالله الموسوی خمینی امری جدّی است: «آیا شخصیتها را هم میشود تحریف کرد؟ بله. تحریف شخصیتها به این است که ارکان اصلی شخصیت آن انسان بزرگ، یا مجهول بماند، یا غلط معنا شود، یا بهصورت انحرافی و سطحی معنا شود؛ همه اینها برمیگردد به تحریف شخصیت. شخصیتی که الگو است، امام و پیشوا است، رفتار او، گفتار او برای نسلهای بعد از خود او راهنما و رهنمود است، اگر تحریف شود زیان بزرگی به وجود خواهد آمد. امام را نباید بهعنوان صرفاً یک شخصیت محترم تاریخی مورد توجّه قرارداد؛ بعضی اینجور میخواهند.» (1)
در سالهای اخیر شاهد بودهایم که کنشگران سیاسی برای مقاصد حزبی و گروهی و منفعت شخصی، نظر امام را تحریف کردهاند. برای امام تاریخ ساخته و جعل کردهاند. حرف امام را قلب کردهاند... در همه این سالها کسانی خواستند تا امام تنها یک خاطره باشد. یک خاطره دورِ مقدس که حالا دیگر در دنیا نیست... حرم بزرگ و با جلال و شکوهی دارد و ضریحی که در آن دفن است. باید تنها به زیارت او رفت... عدهای امام را تنها چنین میخواستند. یک خاطره دور مقدس. عدهای امام را همچون میراث فرهنگی میخواهند: «بزرگترین درسی که امام بزرگوار به ما داد، درس روحیّه و ذهن و عمل انقلابی است؛ این را باید فراموش نکنیم. امام میراث فرهنگی نیست؛ بعضی به امام به چشم میراث فرهنگی نگاه میکنند. امام زنده است؛ امام، امام ما است؛ امام، پیشوای ما است؛ با این چشم به امام نگاه کنید و از او بیاموزید.» (2)
امروز فرزندان امام، همانها که نسبت خونی و نَسَبی با خمینی ندارند اما دلوجانشان با نور وجود خمینی پیوند دارد، راه را، مسیر را در نگاه امام مییابند. فرزندان امام و انقلاب چشم و قلبشان به کلام رهبرشان است که در تمام این سه دهه پس از امام، پرچمدار سرفراز و منصور راه و نگاه خمینی کبیر است. فرزندان راه پدران را رها نخواهند کرد که در این راستا گروه امام و رهبری خبرگزاری فارس در پرونده ویژهای تحت عنوان «عصر روحالله» بنا دارد تا در مسیر تشریح هرچه صحیحتر اندیشههای امام روحاالله گامی بردارد.
1- بیانات در مراسم بیست و ششمین سالگرد رحلت امام خمینی. 94/3/14
2-بیانات در مراسم بیست و هشتمین سالگرد رحلت امام خمینی. 96/3/14
بیشتر بخوانید:
* آیتالله کعبی: امام بر علیه تبعیض و امتیازخواهی قیام کردند
حجتالاسلام سیدرضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، دبیر سابق جامعه وعاظ تهران و نماینده دورههای دوم، سوم، چهارم، پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی از شهرهای سمنان و تهران هم بوده است.
سید رضا اکرمی پس از طی تحصیلات مقدماتی در حوزه علمیه سمنان، در سال 1340 به حوزه علمیه قم وارد شد و همدرس حسن روحانی و شاگرد خارج فقه آیتالله گلپایگانی و آیتالله مشکینی بود.
اولین رئیس عقیدتی سیاسی نیروی هوایی ارتش، نمایندگی در پنج دوره مجلس شورای اسلامی، فرماندهی تبلیغات جبهه و جنگ و جانشین رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش از مسئولیتهای وی در سالهای پس از پیروزی انقلاب بوده است.
اکرمی در این گفتوگو ضمن بیان و بازخوانی مهمترین شاخصهای خط امام به سؤالاتی در خصوص اجرای شاخصهای خط امام در دستگاههای اجرایی و فاصله از آرمان امام و چرایی کمرنگ شدن شعارها مطالبی را مطرح کرد.
برخی محورهای مهم این گفتوگو:
*همان بینش امام راحل بعد از 29 سال در رهبر معظم انقلاب نیز مشاهده میشود
*امنیت ایران در سایه مدیریت امام گونه رهبر انقلاب محقق شده است
* باید درباره ماهیت آمریکا افشاگری کنیم
*برای شعار مرگ بر آمریکا منطق داریم
*مشکلات داخلی شعار مرگ بر آمریکا را کمرنگ کرده است
*باید برای نیروی کار داخلی فرش قرمز پهن کنیم
*اگر امکانات اولیه را از خارج وارد کنیم وضعیت همین است که میبینیم
*وضعیت اقتصادی کشور خوب نیست
*انتقاد جهانگیری از عدم اطاعت مدیران میانی دولت
*دولت بهاندازه کافی درباره برجام روشنگری نکرد
*برجام یک امتحان برای کشور بود
*دو ماه است بازار خریدوفروش کلان انجام نمیدهد/ نظارت وجود ندارد
*فقط امام جماعت هستم/ تاکنون چارت شورای فرهنگی را به من ندادهاند!
*مادامیکه شیطان نمرده است از مکر او ایمن نیستیم
در ادامه سلسله پرونده «عصر روحالله» مشروح گفتوگوی فارس با حجتالاسلام سید رضا اکرمی را در ادامه میخوانید:
فارس: بهعنوان سؤال اول در خصوص تبیین اندیشههای امام و بحث تفکرات ایشان در ظلمستیزی و مبارزه با استکبار و منش و روش امام که در شیوه مدیریت مقام معظم رهبری ادامه دارد نظر شما چیست؟
اکرمی: اگر کسی زندگینامه امام را قبل از شروع انقلاب بخواند مثل کتابی که در رابطه با پاسخگویی نسبت به شبهات نوشتهاند، درمییابد که امام یک چهره انقلابی و افشاگر و انسانی بودند که میخواستند مردم اهل مطالعه بوده و آگاه باشند.
بعد از فوت مرحوم بروجردی و داستان انجمنهای ایالتی و ولایتی و انقلاب شاه و ملت، امام بیش از دیگران و بهتر از همه با یک نگاه روشن و همت والا وارد صحنه مبارزه شدند تا جایی که حدود 10 ماه به تهران آورده شد و تحت نظر قرار گرفتند و بعدازاینکه ایشان به قم بازگشت دوباره به ترکیه و سپس به عراق و درنهایت به پاریس تبعید شدند.
*همان بینش امام راحل بعد از 29 سال در رهبر معظم انقلاب نیز مشاهده میشود
پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد امام از یک بینش بالا و نگاه بلندی برخوردار هستند که میکوشند یک ایده
«جمهوری اسلامی به خاطر نوع بینش و مدیریت حضرت امام درگذشته و مقام معظم رهبری در حال حاضر و همچنین به دلیل مردانگی و ازخودگذشتگی نیروهای مسلح همواره در امنوامان بوده است»
را که تمام فقها و علما در طول 10 قرن گذشته در زمان غیبت نتوانسته بودند عملی کنند ایشان آن را اجرا کردند و نظام جمهوری اسلامی را به وجود آورند، ازاینرو قانون اساسی کشور بر اساس حدیث ثقلین و مبتنی بر قرآن و سنت پیامبر نوشته شد و حضرت امام 10 سال در کشور مدیریت و رهبری کردند. در حال حاضر که 29 سال از ارتحال امام میگذرد همان بینش امام راحل در رهبر معظم انقلاب نیز مشاهده میشود.
آمریکا ایران را یک قدرت و نهاد میبیند که دارای نفوذ در بین مسلمانان و غیرمسلمانان است و در حال حاضر همه قبول دارند که حزبالله لبنان توانست اسرائیل را شکست دهد و رژیم صهیونیستی ناچار شد که به دور خود دیوار بکشد تا مصون باشد هرچند که بههیچعنوان در امان نخواهد بود، همه اینها در سایه رهبری رهبر معظم انقلاب اتفاق افتاده است و ازاینرو رهبری ایشان در موارد دیگر نیز قابلمشاهده است.
*امنیت ایران در سایه مدیریت امام گونه رهبر انقلاب محقق شده است
دشمنان 7 سال جنگ خانمانسوز را به سوریه تحمیل کردند اما فدائیان حرم حضرت زینب (س) کاری کردند که داعش شکست بخورد و سوریه تقریباً به امنیت برسد؛ بنابراین دشمنان، ایران را نهتنها در سوریه بلکه در عراق نیز یک قدرت نافذ میدانند و به همین دلیل تا جایی که بتوانند علیه ایران با سلاح آمریکا و پول ارتجاع عرب جنگ نیابتی به راه میاندازند تا همواره در منطقه درگیری باشد.
جمهوری اسلامی به خاطر نوع بینش و مدیریت حضرت امام درگذشته و مقام معظم رهبری در حال حاضر و همچنین به دلیل مردانگی و ازخودگذشتگی نیروهای مسلح همواره در امنوامان بوده است.
فارس: درباره شعار مرگ بر آمریکا که یکی از تأکیدات امام به دلیل ظلم و استکبار آمریکا بود بفرمایید چرا برخی سعی دارند درحالیکه دشمنی آمریکا علیه ایران همواره بیشتر شده است، این شعار را کمرنگ کنند؟
اکرمی: اندیشه امام هم در کتب مکتوب و هم در صحیفه 20 جلدی ایشان وجود دارد و کاملاً شفاف و روشن و گویاست، در وصیتنامه 29 صفحهای حضرت امام اصول، قواعد و ضوابط خاصی بیانشده است و ایشان درباره آمریکا فرمودهاند مادامیکه آنها منافع ایران را به رسمیت نمیشناسند و علیه ما تلاش میکنند ما راهی جز شعار مرگ بر آمریکا و اقدامات عملی همچون تقویت بنیه دفاعی کشور نداریم.
* باید درباره ماهیت آمریکا افشاگری کنیم
فارس: دلیل کمرنگ شدن این شعار در دوره اخیر و بهنوعی کوتاه آمدن از این اصل خط امام چیست؟
اکرمی: شما باید در نظر داشته باشید که جمعیت کشور سالبهسال بیشتر میشود و ما نیاز داریم که درباره اندیشه امام آگاهسازی و در خصوص آمریکا، اسرائیل و ارتجاع عرب افشاگری کنیم تا جوانان نسل جدید بدانند ما چرا این شعار را میدهیم؛ نکته بسیار مهم در این میان این است که این شعار شامل دولتمردان آمریکا میشود نه مردم این کشور چراکه ما درباره آنها بحثی نداریم؛ مردم ما میبینند که دولت ترامپ هرروز فشارها را علیه ایران افزایش میدهد ازاینرو ما ابتدا باید درباره ماهیت آمریکا افشاگری کنیم.
عدم تعهد به قراردادها از سوی آمریکا تنها مختص ایران نیست بلکه آنها قانون محیطزیست و آب پاریس را باطل و در سازمان تجارت شرکت نکردند، این امر به آن معناست که آمریکا میخواهد قوانین داخلی خود را در دنیا حاکم کند و ما باید با افشاگری حقیقت این شعار را تبیین کنیم.
*برای شعار مرگ بر آمریکا منطق داریم
فارس: برخی مدعی بودند که امام درصدد حذف شعار مرگ بر آمریکا بود چقدر این مسئله با منطق استکبارستیزی جمهوری اسلامی و خط امام تطبیق دارد؟
اکرمی: کاملاً مشخص است که ما فقط با اسرائیل نمیتوانیم تفاهم و رابطه داشته باشیم چراکه اسرائیل یک دولت جعلی است اما ما بنا نداریم که با دولتهای دیگر برای همیشه قطع رابطه کنیم؛ کسانی که میگویند امام درصدد حذف شعار مرگ بر آمریکا بود بله ما دوران جنگ را هم پشتسر گذاشتیم که با قطعنامه تمام شد یا مذاکرات که با برجام به پایان رسید بنابراین چنانچه آمریکا موجودیت و منافع ایران را به رسمیت بشناسد میتوانیم بگوییم که شعار مرگ بر آمریکا داده نشود چون برای این شعار ما منطق داریم.
*مشکلات داخلی شعار مرگ بر آمریکا را کمرنگ کرده است
فارس: چه پالس مثبتی از سوی آمریکا دریافت شده که در دوره جدید شعار مرگ بر آمریکا کمرنگ شده است؟
اکرمی: ما ازلحاظ پاسخگویی و عمل در مقابل آمریکا مقاوم هستیم و هیچ بار عقبنشینی نداشتهایم، وقتی
«باید در داخل اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم و آن را عملیاتی کنیم، اگر قرار است ما فرش قرمز پهن کنیم باید برای جوانان و نیروی کار خودمان این کار را انجام دهیم و واردات ما به حداقل و صادراتمان به حداکثر برسد»
آمریکا از برجام کنار رفت ما آن را یک امرمعمولی میدانستیم چون غیرازاین کار از آمریکا انتظار دیگری نبود اما بحث اصلی این است که در داخل دچار مشکلاتی هستیم که باعث میشود این شعارها کمرنگ شود.
*باید برای نیروی کار داخلی فرش قرمز پهن کنیم
ما باید دقت کنیم که دو پرونده داخلی و خارجی داریم، باید در داخل اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم و آن را عملیاتی کنیم، اگر قرار است ما فرش قرمز پهن کنیم باید برای جوانان و نیروی کار خودمان این کار را انجام دهیم و واردات ما به حداقل و صادراتمان به حداکثر برسد.
ما یک سند چشمانداز 20 ساله داریم که تا سال 1404 یعنی حدود 7 سال تا اتمام آن زمان باقیمانده است و طی آن ما باید یک کشور مقتدر و با رتبه بالا در منطقه باشیم، چراکه توجه به این امر و تقویت و آمادگی بنیه دفاعی باعث میشود دیگر کشورها برای ما ارزش قائل شوند.
فارس: شما اشاره کردید که کمرنگ شدن یکسری از شعارهای مکتب امام ناشی از مشکلات داخلی است، برای حل این مشکلات بهعنوان یک مسئول دولتی چه پیشنهادهایی دارید؟
اکرمی: من معتقدم که سهراه وجود دارد؛ اولاً ما باید در هر نهاد، سازمان، استانداری، فرمانداری و شهرداری یک اتاق فکر داشته باشیم و بگوییم افراد هر چه تجربهدارند بیاورند و همه افراد را وارد کنیم و اصطلاحاً بازی دهیم چراکه امر مشورت از سوی اسلام نیز مورد تأکید قرارگرفته است.
*اگر امکانات اولیه را از خارج وارد کنیم وضعیت همین است که میبینیم
راهحل دوم این است که به مردم بگوییم آستین بالا بزنند و موجودی خود را بهکارگیرند؛ اگر نقدینگی فعلی را در حوزه گردشگری و حملونقل و سایر حوزههای تولیدی به کار بگیریم هم جوانان مشغول کار میشوند و مشکلات کاسته میشود و همفشار دشمن و جنگ روانی آنها کاهش خواهد یافت اما اگر بخواهیم امکانات اولیه را از خارج وارد کنیم آنهم با این بهانه که سود فراوانی دارد، وضعیت همینطور است که ملاحظه میکنیم.
*وضعیت اقتصادی کشور خوب نیست
اگر در داخل کشور، تعاونیهای پنجنفره برای مهندسین، پزشکان و سایر قشرها راه بیندازیم و تولید در داخل را رونق بدهیم، تولیدکنندگان و مردم دلشان گرم میشود؛ واقعیت این است که وضعیت اقتصادی ما خوب نیست و جوان ما وقتیکه کار نداشته باشد وقتی شعار مرگ بر آمریکا بدهیم بلافاصله خواهد گفت اگر راست میگویید اول وضعیت بیکاری را درست کنید.
راهحل سوم این است که دولت باید به سمت حمایت، هدایت و نظارت بر تولید داخل برود، بنابراین با این سه کار و تحقق این امر و رفع مشکلات ازجمله بیکاری من یقین دارم که در روز قدس بالاترین جمعیت میآیند و شعار مرگ بر آمریکا هم میدهند.
فارس: چقدر اندیشههای امام از سوی دولت و مجلس اجرایی میشود و اصلاً موردتوجه مسئولان اجرایی ما قرار دارد.
اکرمی: اگر بخواهیم وجدانی به این سؤال جواب بدهیم باید بگوییم مسئولان ما درباره اندیشههای امام هیچ مشکلی ندارند بلکه مشکل ما در اجرا و ایجاد اشتغال است.
ما باید بهصورت جزئی بگوییم که از چه طریقی باید این مشکلات رفع شود؛ من گفتم بهطور مثال نقدینگی را باید در شهرکهای صنعتی یا حوزه حملونقل و گردشگری به کار گرفت.
فارس: وقتی ما اخیراً با کاهش سود بانکی روبهرو شدیم این موضوع باعث شد که مردم به سمت خرید ارز بروند و شاهد اتفاقات پسازآن و افزایش نرخ ارز باشیم.
اکرمی: بله اما سود بانکی دوباره بازگردانده شد و گفتند اگر پول یک سال بماند 20 درصد به آن تعلق میگیرد.
فارس: درست است اما در بین این تصمیمگیریها خسارت وارد شد.
اکرمی: بله اما نقدینگی به این مقدارها نیست که بریزند یا واریز کنند، نقدینگی 500 هزار میلیارد تومان یک رقم کلان محسوب میشود که میشنویم آن را به تاجیکستان یا کشورهای دیگر میبرند درحالیکه ما باید با این سرمایهها کشور خود را بسازیم و «ما میتوانیم» را در داخل ثابت کنیم.
*انتقاد جهانگیری از عدم اطاعت مدیران میانی دولت
فارس: بالاخره نگفتید که آیا سه قوه طبق اندیشههای امام راحل و منظومه فکری ایشان عمل میکنند یا خیر و اگرنه چرا بعد از 29 سال از رحلت امام به اینجا رسیدهایم.
اکرمی: قطعاً درباره اجرای اندیشههای امام دچار ضعف هستیم؛ من معتقدم این مسئولان (قوای سهگانه) باید حداقل هفتهای یک جلسه باهم داشته باشند و بگویند چهکار کردند و چهکاری باید انجام دهند، ما باید در کشور سیستم تشویق و تنبیه داشته باشیم و کسانی را که در چارچوب اندیشههای امام و رهبر انقلاب و قانون اساسی حرکت میکنند را تشویق کنیم، آقای جهانگیری میگفت چه کنم وقتی مدیر یک زیرمجموعه به حرف من گوش نمیدهد، ما باید رودربایستی را کنار بگذاریم و هر کس که مرد میدان است را تشویق و در غیر این صورت عذر آنها را بخواهیم.
فارس: درباره موضوع بهشت و جهنم که چندی قبل باب جدیدی را در کشور باز کرد برخی مقامات دولتی معتقد بودند که ما نباید مردم را بهزور به بهشت ببریم نظر شما دراینباره چیست؟
اکرمی: اگر آگاهیبخشی را به حد کفایت انجام دهیم هیچکدام از این مشکلها ایجاد نمیشود؛ در قرآن ما فقط 4 آیه درباره شراب داریم که اول میگوید این کارها را در نماز نکنید و دوم میگوید اگر مشروب بخورید نمیتوانید نماز باکیفیتی اقامه کنید لذا ما باید بتوانیم حقیقت دین و انقلاب را درست تبیین کنیم.
من مثالی بزنم؛ بعد از اتمام ماجرای برجام بنده به دفتر آقای بانک رفته بودم و نکتهای را به او گفتم که ایشان نیز به آقای سرمدی معاون آقای ظریف تلفن زد و گفت آقای اکرمی پیشنهادی دارد و میگوید «برجام تمام شد اما شما باید برجام را در دانشگاه، حوزه علمیه، و بازار، مکانهای عمومی و میان نخبگان تبیین کنید» ایشان گفت خوب است اما در عمل این کار را انجام ندادند؛ در حال حاضر یک سال و نیم از برجام گذشته اما هنوز برخی نمیدانند ما در برجام چه گفتهایم و طرف مقابل چه گفته است.
*دولت بهاندازه کافی درباره برجام روشنگری نکرد
ما پیش از برجام درزمینهٔ فروش نفت، حملونقل، خرید دارو و لوازم پزشکی مشکل داشتیم و بعد از برجام اینها برطرف شد، شاید شما یادتان باشد مردم برای گرفتن دارو کنار داروخانه 13 آبان میخوابیدند اما بحث آمریکا جداست آنها از اول هم به تعهدات خود عمل نکردند ولی روسیه، چین و اروپا کنار کشیدند، بااینوجود من معتقدم برجام خسارت محض نبود البته شاید ما هم توقع اضافی داشتیم.
*برجام یک امتحان برای کشور بود
من برجام را یک امتحان میدانستم چون تا پیش از برجام به ما طعنه میزدند و میگفتند شما اهل مذاکره و گفتوگو نیستید اما امروز مردم ما عملاً دیدهاند که آمریکا دروغ میگوید و به عهد خود پایبند نیست و نسبت به آمریکا بدبین شدهاند و درواقع توده مردم متوجه شدند که آمریکا بدعهدی میکند.
فارس: همانطور که رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران نظام فرمودند ما برجام را انجام ندادیم تا بدعهدی آمریکا مشخص شود بلکه برای برجام مذاکره کردیم تا تحریمها برداشته شود.
اکرمی: درست است؛ مقام معظم رهبری در جایگاهی هستند که بیشترین اطلاعات و آگاهی را دارند، صحبت بنده درباره توده مردم است متأسفانه صداوسیما که اقلیتی هم آن را نگاه میکنند، موضوع برجام را باز نکرده است درحالیکه اگر بگویند عمل نکردن به برجام چه ضررهایی داشت خیلی بهتر بود.
توده مردم در حال حاضر متوجه شدهاند آمریکا بدعهد است و نهتنها به برجام عمل نکرد بلکه تحریمها را هم افزایش داد.
فارس: فارغ از مسئله برجام و آمریکا، ضعفهای اقتصادی در داخل و بیعملی مدیران مردم را ناراضی کرده است.
اکرمی: ببینید! دیانتی که اخلاق، سیاست، صنعت و تجارت را باهم دارد موفق است و باید در همهجا برای آن آگاهسازی کرد، چرا برخی از مردم به ماشین خارجی دل میبندند؟ چون متأسفانه امانت در تولید داخلی رعایت نمیشود و ما کاری کردهایم که کاسب خود را محتاج خریدار نمیبیند.
*دو ماه است بازار خریدوفروش کلان انجام نمیدهد/ نظارت وجود ندارد
درحال حاضر دو ماه است که بازار خریدوفروش کلان انجام نمیدهد و میگوید ببینیم چه میشود درحالیکه کالا در انبار و گمرک وجود دارد و هیچ اتفاق نیفتاده و جنگی هم نشده است اما متأسفانه برخی سودجو هستند و در این میان که نظارت هم بهاندازه کافی و جدی وجود ندارد.
اخیراً همین مسئله حجاب مجدداً مطرح شد؛ این موضوع دستور خداست و ما باید درباره فلسفه حجاب صحبت کنیم و تبیین کنیم که حجاب برای منزلت، زیبایی و مصونیت است و اگر فردی اهل فهم باشد میپذیرد البته این موضوع به حجاب اختصاص ندارد درباره بهشت و جهنم نیز همینطور است.
شما به همین سگبازیها در پارکها و بوستانها نگاه کنید آنها میگویند دلخوشی ما به این سگهاست نه بچههایمان، این افراد قطعاً در بحث تربیت دچار مشکل هستند و معلوم میشود که مسیر را درست نرفتهاند ازاینرو آگاهسازی و توضیح دادن در این زمینه مهم است.
*فقط امام جماعت هستم/ تاکنون چارت شورای فرهنگی را به من ندادهاند!
فارس: شما دو دوره مسئولیت کار فرهنگی در دولت را بر عهده داشتید برای تبیین اندیشه امام در این جایگاه چهکار کردهاید؟
اکرمی: من پنج سال است که در اینجا (شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری) حضور دارم و از ابتدا به من گفتهاند که من مسئول شورای فرهنگی و امام جماعت هستم؛ اما آنچه تحققیافته فقط امام جماعت بودن است و هر چه میگویم چارت شورای فرهنگی را بدهید تا ببینیم چیست تاکنون آن را به من ندادهاند.
امرفرهنگ درکشورجا نیفتاده است، بنده در دوره هشتم به کمیسیون فرهنگی مجلس رفتم و آقای حداد
«من پنج سال است که در شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری حضور دارم و از ابتدا به من گفتهاند که من مسئول شورای فرهنگی و امام جماعت هستم؛ اما آنچه تحققیافته فقط امام جماعت بودن است و هر چه میگویم چارت شورای فرهنگی را بدهید تا ببینیم چیست تاکنون آن را به من ندادهاند»
عادل میگفت فرهنگ 300 معنی دارد و شامل اخلاق، خانواده، فرد، سیاست داخلی و خارجی میشود.
بنده به آقای صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه گفتم یکی از وظایف قوه قضاییه پیشگیری از وقوع جرم است شما میتوانید در استانهای مختلف و در دادگستریها بگویید علما جمع شوند و بگویند مشکل اصلی هر منطقه و استان چیست؛ ممکن است برخی بگویند طلاق یا اعتیاد یا چک بیمحل مشکل این منطقه است و بعدازآن میتوانند بروند و در بین مردم روشنگری کنند.
فارس: در خصوص بحث بیحجابی برخی به صحبتهای حضرت امام استناد میکنند و میگویند اجباری برای حجاب نیست نظر شما درباره این افراد و موضوع دختران خیابان انقلاب که ناشی از یک ضعف فرهنگی در سالهای گذشته است چیست؟
اکرمی: این سؤال دو مدل جواب دارد؛ برخی به دنبال بهانه هستند و از یک صحیفه 20 جلدی یک پاراگراف را پیدا میکنند، کسی که بهانهجویی میکند را نمیتوان کاری کرد و این ربطی هم به موضوع حجاب ندارد اما اگر واقعاً به دنبال پیاده شدن و اجرای دین هستند میتوان بهطور مثال یک جلد قرآن را خدمت یک خانم بیحجاب برد و حتماً آنها نیز به قرآن احترام خواهد کرد.
قرآن در چندین سوره حجاب را تبیین کرده و میتوان در کنار آن کتاب حجاب شهید مطهری را نیز به این فرد داد تا حداقل یکبار آن را بخواند، اگر آن را خواند که هیچ اما اگر گفت که میخواهم همینطور رها باشم این برای جامعه مضر است؛ یکی از عوامل طلاق و کاهش ازدواج موضوع بدحجابی و بیحجابی است؛ برخی وقتی میبینند که همه در خیابان زنان زیبا خود را بهراحتی عرضه میکنند با خودشان میگویند چرا باید ازدواج کنیم.
فارس: نظر امام هم درباره حجاب همین بود؟
اکرمی: حتماً همینطور است کسانی که شبهه دارند بگویند از کجا درباره حجاب میگویید تا ما سند ارائه دهیم و فلسفه حجاب را تشریح کنیم، در کشور ما حجاب یک قانون است.
فارس: اگر برخی این قانون را نپذیرند باید چه کرد؟
اکرمی: باید طبق قانون با آن برخورد کرد. مرحوم فلسفی میگفت اگر زنان بیحجاب که خود را آراسته و آرایش میکنند موردتوجه قرار نگیرند تعجب میکنند که ما اینهمه پول خرج کردیم اما کسی به ما اعتنا نکرد یا برعکس هم ممکن است، زن بهصورت ذاتی میخواهد خود را عرضه کند اما باید بدانند که جای آن در خیابان نیست بلکه جای آن برای همسر و در منزل است، این خانم قرار است روزی مادر شود و مادری سختترین کار برای تربیت یک انسان است و باید از یک انسان تا 40 سال مراقبت کرد تا پخته شود.
فارس: درباره منشور برادری که بعد از جدایی مجمع روحانیون از جامعه روحانیت توسط امام صادر شد و اینکه چقدر این منشور موردتوجه روحانیون ما قرار دارد تا کمتر دچار اختلافات سیاسی شوند، چیست؟
اکرمی: اگر طبق منشور برادری امام رفتار و عمل میکردیم مسائل امروز را نداشتیم بنده هرروز بیش از 10 روزنامه را مرور میکنم و احساس میکنم روزنامهها میخواهند یکدیگر را بزنند؛ یک پیشنهاد من این است همه مدیرمسئولها در یکجا جمع شوند و بگویند چه میخواهند؟
فارس: آیا دولت میخواهند متولی چنین کاری شود؟
اکرمی: همه روزنامهها که دولتی نیستند، البته بهجز کیهان، اطلاعات و ایران بقیه روزنامهها ملتی محسوب میشوند. متأسفانه برخی به دنبال نقطهضعف هستند، ما همینالان در کشور 4 مشکل اساسی یعنی اعتیاد، طلاق، قاچاق و چند شغلی مسئولان راداریم که برخی از آنها اسمورسم هم دارند؛ اگر ما نمیتوانیم مسئولیتی را انجام دهیم برای چه آن را میپذیریم؟
*مادامیکه شیطان نمرده است از مکر او ایمن نیستیم
فارس: درخصوص موضوع برجام رهبری درباره نفوذ و تهاجم فرهنگی بسیار هشدار دادهاند و امام هم در این زمینه و درباره نفوذ هشدار دادند، درباره نظر مشترک امام و رهبر انقلاب پیرامون خطر نفوذ نظر شما چیست؟
اکرمی: من به یاد دارم که در دوران طلبگی به منزل مراجع میرفتم تا سخنرانی آنها را گوش کنم؛ در آن زمان یک روحانی برجسته به نام انصاری قمی بود که هرروز این حدیث را میخواند که «مادامیکه شیطان نمرده است از مکر او ایمن نیستیم»، انقلاب اسلامی میدانی است که دشمنان زیادی دارد و مادامیکه شیاطین انس و جن هستند ما یقیناً دچار نفوذ زدگی و مسئله نفوذ هستیم و باید هوشیار باشیم؛ بنابراین هشدار امام و رهبری دراینباره درست است و ما از قضیه نفوذ ضربههای بسیاری خوردهایم.
فارس: کسانی که جرات نداشتند در دوره امام و حتی بعد از رحلت ایشان، به امام جسارتی کنند سید احمدآقا را موردنقد قرار میدادند و به ایشان هجمه میکردند و اخیراً نیز بیت آیتالله منتظری ادعاهای خود علیه سیداحمدآقا را تکرار کرد؛ در این موردنظری دارید؟
اکرمی: وقتی طبق قرآن و روایات به شخص پیامبر،ائمه، صحابه بزرگوار اهانت کرده و بهانهجویی میکنند و تهمت میزنند؛ بنابراین دیگر اهانت به امام یا سیداحمدآقا و حتی حاج سید حسن خمینی امر غیرعادی نیست، دشمن درصدد مخدوش کردن انقلاب اسلامی است و این ما هستیم که باید افشاگری گری کنیم تا مردم بتوانند دوست را از دشمن تشخیص دهند و ازاینرو به نظر بنده موسسه حفظ و نشر آثار امام درمجموع خوب عمل کرده است./۱۳۲۵//۱۰۲/خ