«حج» کلاسی تربیتی برای حجاج است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین سید جواد بهشتی کارشناس دینی در برنامه سمت خدا طی سخنانی با موضوع اهمیت سفر حج در تعالیم دینی گفت: وقتی قرآن کریم به توصیف مسجد الحرام میپردازد، سه شخصیت بزرگ را به آن متصل میکند.آن سه شخصیت بزرگ، حضرت ابراهیم (ع)، حضرت هاجر (س) و حضرت اسماعیل (ع) است. ما در طول روز چندین مرتبه به سوی قبله به نماز میایستیم.کعبه نمادهایی از این سه شخصیت بزرگ است و این یکی از نکاتی است که مورد غفلت قرار میگیرد. اینها آیاتی است که خداوند متعال ما را در قرآن به توجه به آنها دعوت کرده و مقام ابراهیم (ع) یکی از آنهاست.
حجتالاسلام والمسلمین بهشتی یادآور شد: حاجیان در موقف سعی بین صفا و مروه یادآوری میکنند اتفاقی را که سالها پیش برای این سه شخصیت بزرگ رخ داده است. رها کردن همسر و فرزند توسط حضرت ابراهیم (ع) به فرمایش الهی در این صحرا، هفت مرتبه حرکت میان صفا و مروه، جاری شدن چشمه از زیر پاهای حضرت اسماعیل (ع) و تبدیل شدن آن به چاه زمزم و ... اتفاقاتی است که برای حاجیان در سفر حج بیشتر تداعی میشود و باید از آنها درسها گرفت.
وی با اشاره به موقف عرفات و حضور پرشور حاجیان در این مکان اظهار کرد: حاجیان برای حرکت به سمت صحرای عرفات باید از محل اسکان خود فاصله زیادی بگیرند و در یک صحرا حضور پیدا کنند. به عبارت دیگر، خداوند در این موقف برای حاجیان کلاسی تربیتی قرار داده است.
حجتالاسلام والمسلمین بهشتی خاطرنشان کرد: حضور حاجیان در سفر حج و پرتاب کردن سنگ به سوی نماد ابلیس که از آن با عنوان «رمی جمرات» یاد میشود، این صحنه تمرین مبارزه با دشمن است.
به گفته وی، در صحنه زندگی باید دشمن را به خوبی شناخت و با او مبارزه کرد. امام خمینی (ره) میفرمود: در حج به شیطان زمان حضرت ابراهیم (ع) سنگ پرتاب میکنیم، آیا امروز نباید در برابر شیطان بزرگ (آمریکا) سنگ پرتاب و با آن مبارزه کنیم؟ آیا همانطور که برای رمی جمران سنگ جمعآوری میکنیم، نباید برای مبارزه با شیطان بزرگ چنین کنیم؟/۹۶۹/د۱۰۲/ب۱
منبع: تسنیم