۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۰
کد خبر: ۵۷۹۸۳۳
یادداشت؛

گنجینه دفاع مقدس الگوی زمامداری اسلامی

هنوز انقلاب اسلامی فاقد انسجام مدیریتی بود که پس از استعفای بازرگان و دفع شر نهضت آزادی، بنی‌صدر به ریاست جمهوری انتخاب و در ائتلاف آشکار با منافقین به مخاصمه با نظام برخاست.
تصاویری از حضور مراجع و علما در کنار رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری رسا، دهه آغازین انقلاب اسلامی (موسوم به دهه ۶۰) متضمن سه ویژگی بسیار مهم، برجسته و عبرت‌آموز است: نخست اینکه کشور در این دهه با بیشترین و سخت‌ترین مشکلات و طیف وسیعی از آسیب‌ها، تهدید‌ها و بحران‌های سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی مواجه شد، اما از این آزمون‌ها موفق و سربلند بیرون آمده و اقتدار مدیریت اسلامی را به رخ جهانیان کشید.

هنوز انقلاب اسلامی فاقد انسجام مدیریتی بود که پس از استعفای بازرگان و دفع شر نهضت آزادی، بنی‌صدر به ریاست جمهوری انتخاب و در ائتلاف آشکار با منافقین به مخاصمه با نظام برخاست. منافقین و گروهک‌های وابسته به غرب و شرق به ترور مردم و مسئولان و تخریب و انفجار اماکن و نقاط حساس و حیاتی کشور مشغول بودند. در عرض یک‌ماه و در دو انفجار پیاپی (۷ تیر و ۸ شهریور ۱۳۶۰) عملاً هر سه قوه کشور ساقط شده و کشور با بزرگ‌ترین خلأ مدیریتی مواجه شده بود. برخی از وطن‌فروشان باقیمانده در ارتش، با هدایت امریکایی‌ها اقدام به کودتای نظامی کردند. بعداز خنثی شدن کودتا، امریکایی‌ها رأساً از طریق طبس اقدام به حمله به حاکمیت کشور و براندازی کردند که با لشکر طوفان شن‌ها در طبس با شکست مواجه شد.

نظام سلطه به رهبری شیطان بزرگ بعد از سرخوردگی از همه روش‌ها و راه‌های ممکن برای نابودی و براندازی نظام اسلامی، در شرایطی که ایران را در محاصره شدید اقتصادی قرارداده و حتی ما را نه فقط از ابزار و تکنولوژی و تسلیحات نظامی بلکه از خرید و تهیه نیاز‌های اولیه (مثل سیم خاردار) هم محروم کرده‌بود، سرانجام با تحریک صدام، جنگی نابرابر و بس بزرگ و به واقع جهانی را به نظام اسلامی و ملت ایران تحمیل کرد. جنگی که یک‌سوی آن ایران، بدون داشتن حتی یک کشورِ همراه و هم‌پیمان و با کمترین امکانات ممکن برای جنگیدن و سوی دیگرش رژیم بعثی عراق با حمایت نیروی انسانی لجستیکی، اطلاعاتی، مالی، سیاسی، فنی، تکنولوژیکی، مستشاری و... حدود ۱۰۰ کشور (در این جنگ با مقیاس جهانی، ایران از ده‌ها کشور عربی و غیرعربی اسیر گرفت) قرار داشت.

دومین نکته مهم و شاخص در دهه ۶۰ درخشش مدیریت انقلابی و جهادی در عرصه اداره کشور و جنگ بود که سبب غلبه بر تمامی بحران‌ها، تهدیدها، فتنه‌ها، گردید، ویژگی‌هایی نظیر: «تکلیف‌محوری»، «غلبه نبوغ و نوآوری بر عنصر یأس و ناتوانی»، «حداکثر بهره‌برداری از حداقل امکانات»، «مدیریت اخلاق‌محور»، «تبدیل تهدید‌ها و آسیب‌ها به فرصت و بهره‌برداری و اغتنام فرصت‌ها و نقاط قوت»، «جوشش فضائل اخلاقی نظیر شجاعت، جانفشانی، ایثار، غیرت دینی و خشم مقدس برای دفاع از دین، ناموس و تمامیت ارضی»، «باور به پیروزی و عدم قبول بن‌بست در وصول به هدف»، «قصد قربت و توکل به خدا»، «اخلاص در عمل»، «ولایت پذیری و ولایتمداری»، «تلاش، پشتکار و خستگی ناپذیری»، «دشمن شناسی واستکبارستیزی»، «ساده‌زیستی و پرهیز از هر گونه تشریفات و تجملات»، «مبارزه عملی با دنیاگرایی و رفاه‌طلبی و اشرافیت»، «خلاقیت و نوآوری در کار»، «تخصص گرایی»، «شجاعت و جسارت در اتخاذ تصمیم‌های دشوار و به ظاهر ناممکن که برخی از عملیات‌ها مثل والفجر ۸ و عبور از اروند نمونه آن است»، «خودباوری و اتکا به توان داخلی»، «بهره‌گیری از علم و فناوری»، «باور قلبی و عملی به نصرت الهی»، «مأموریت محوری و مسئله محوری در کار»، «ترجیح منافع ملی بر منافع فردی و حزبی»، «مردم‌گرایی و اخلاق‌مداری»، تکیه بر آموزش و بالابردن ظرفیت‌های تخصصی و توانایی بالای مدیریتی»، برنامه ریزی و باور به ساماندهی و تشکیلات» و... از مشخصه‌های برجسته دهه ۶۰ و دوران طلایی دفاع مقدس است.

سومین ویژگی ممتاز و برجسته به مدیریت منحصر به فرد و الهی حضرت امام خمینی (ره) برمی‌گردد که به‌عنوان الگوی حکومت اسلامی و در قالب ولایت مطلقه فقیه در نظام اسلامی نهادینه شده و در سه دهه پس از جنگ تحمیلی نیز، کشتی جمهوری اسلامی را میان امواج سهمگین فتنه‌ها، براندازی‌ها، تحریم‌ها، بداخلاقی‌ها و سوءمدیریت دولتمردان و... به سمت ساحل نجات رهنمون شده‌است. حضرت امام یک فقیه انقلابی شجاع و مؤمن به هدف بود که در تمام عمر با تکیه به لطف و نصرت الهی لحظه‌ای در دفاع از مظلوم و تاختن به ظالمین و تلاش برای استقرار حکومت اسلامی و سیادت مستضعفان به‌عنوان وارثان اصلی انبیا و اولیای الهی آرام ننشسته و یک موی کوخ‌نشینان را با دنیای کاخ‌نشینان عوض نکرد.

در اندیشه حضرت امام جمهوری اسلامی یک اتفاق و تصادف نبود بلکه یک مهندسی و برنامه‌ریزی بلند برای استقرار حکومت مهدوی بوده و هست. در مکتب امام راحل و در مسیر استقرار حتمی حکومت صالحان، هیچ بن‌بستی وجود ندارد و دشمنان اسلام محکوم به و خذلان و شکست هستند. در معماری اسلامی و در سپاه مردمی آن یار سفر کرده بین امام و امت رابطه محبت‌آمیز، عاشقانه و مرید و مرادی برقرار بوده و هست. در مکتب ولایت فقیه افسران جنگ نرم و سخت از تمام موانع معجزه‌آسا عبور کرده و شجاعانه بر دل دشمن می‌تازند. در باره روش و الگوی مدیریتی حضرت امام در یک یادداشت مستقل به تفصیل خواهم نوشت.

ندیدم آینه‌ای، چون لباس خاکی‌ها   |   همان قبیله که بودند غرق پاکی‌ها
دلیل غربتشان اهل خاک بودن ماست   |   نه بی مزار شدن‌ها نه بی پلاکی‌ها
به آسمان که رسیدند رو به ما گفتند  |   زمین چقدر حقیر است‌ای خاکی‌ها

اینک سه دهه از دوران طلایی و الهی دفاع مقدس می‌گذرد و ما هنوز با استفاده از برکات لایزال جنگ تحمیلی به مقابله با مشکلات فعلی می‌پردازیم و در منطق مقاومت نه‌تن‌ها برکات جنگ کهنه نشده بلکه هر چه از دوران دفاع مقدس و دهه ۶۰ فاصله می‌گیریم بیشتر به روش‌ها و منش‌های مدیریتی آن دوران بی‌بدیل نیاز احساس می‌شود. امروز در سی‌امین سالگرد پیروزی در کنار تلاش‌های بی‌وقفه شیطان بزرگ و قارون‌های وهابی منطقه و صهیونیست‌ها برای براندازی نظام اسلامی، متأسفانه با پدیده شوم سوءمدیریت مواجهیم، امروز کم نیستند کسانی که در بدنه مدیریتی نظام جاخوش کرده و به جای ترویج انقلابی گری و عزم جهادی برای حل مشکلات مردم، به ترویج اشرافی‌گری و رفاه‌طلبی و تکاثر ثروت و زراندوزی پرداخته و سنگ غرب را به سینه می‌زنند.

امروز غربگدایی برخی مسئولان و فاصله گرفتن از مهندسی پنج مرحله‌ای انقلاب اسلامی بلای جان مردم و تهدید اصلی نظام اسلامی شده است. امواج لیبرال سرمایه‌داری و خوی کثیف اشرافی‌گری، رانت‌خواری، کوچ خانواده برخی از دولتمردان به غرب و مشخصاً امریکا، دلدادگی به غرب و جابه‌جایی فضائل و رذایل در بین مسئولان و دولتمردان، مستقیماً ایمان و باور مردم را نشانه رفته و سبب بدبینی، ناامیدی و بی‌اعتمادی مردم شده‌است.

مردم مثل همیشه با بصیرت انقلابی در مواجهه با فتنه‌های دشمن، این‌بار نیز در دی‌ماه ۹۶ و تیرماه ۹۷ چشم فتنه را کور کرده و در مراسم‌های عزاداری محرم ضمن خنثی نمودن توطئه دشمن، به مسئولان کشور گوشزد کردند که در اربعین عمر انقلاب اسلامی، عبور از مشکلات پیش رو و تهدید‌های خارجی و غلبه بر آسیب‌های درونی و اعتمادسازی و دمیدن روح امید به مردم فقط و فقط با بازگشت به الگو‌های دوران دفاع مقدس و دهه ۶۰ به‌عنوان یک ضرورت حیاتی و اجتناب ناپذیر امکان‌پذیر است./۹۶۹//۱۰۲/خ

منبع: روزنامه جوان

ارسال نظرات