چند خبر کوتاه از ستاد بازسازی عتبات عالیات
به گزارش خبرگزاری رسا، رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات سامراء از نصب قاطع(دیواره حائل بین قسمت زنانه و مردانه) حرم مطهر امامین عسکریین با همت استادکاران خوزستانی خبر داد.
عباس قطب الدینی گفت: قاطع همان دیواره حائل بین بخش زنان و مردان در حرمهای مطهر است؛ در برخی زمانها مثل اربعین به دلیل ازدحام جمعیت، فشار زیادی به حائلهای قدیمی که عمدتا از چوب بود، وارد میآمد و آنها را میشکست.
وی افزود: جوانان خوشفکر ایرانی با حمایت خیران خوزستانی، قاطعهای جدیدی را طراحی و ساختند که افزون بر طرح زیبا، استحکام بالایی نیز دارد.ستونهای این کار استیل است و ضمن مقاوم بودن زیبا هستند.برای قابهای میان استیل نیز از شیشه ضد گلوله استفاده شده که روی آن طرحهای مذهبی نقش بسته است.
رییس ستاد بازسازی عتبات سامراء اظهار داشت: یکی از هموطنان خوزستانی بهنام حاج محمدتقی علاقبندیان و مردم شهید پرور آبادان هزینه ساخت این قاطعها را تامین کردهاند.
وی افزود: تعداد استادکاران متبرعین جهت ساخت این قاطعها 110 نفر بود که گروهی متشکل از 28 استادکار، کار نصب آنها را انجام دادند.
سلیمان شکری در نشست مسئولان بازسازی عتبات عالیات شهرستان های استان البرز به میزبانی فردیس، افزود: این ستاد پروژه های مختلفی در عتبات عالیات در دست اقدام دارد که تکمیل صحن حضرت زهرا (ع) از جمله این پروژه ها است.
وی بیان داشت: ستاد عتبات عالیات شهرستان فردیس امسال اقدامات موثری در مراسم اربعین حسینی داشت که ستودنی بود.
شکری در خصوص مکان فعالیت ستاد عتبات عالیات فردیس گفت: امیدواریم با کمک شورای شهر فردیس مشکل ساختمان عتبات عالیات این شهرستان مرتفع شود.
امام جمعه شهرستان فردیس نیز در این نشست گفت: فعالیت خادمان حرم اهل بیت(ع) خدمتی بزرگ به اسلام است.
حجت الاسلام علی اکبر ایمانی افزود: اکنون با مشارکت ستاد عتبات عالیات توسعه اماکن مقدسه عراق به خوبی پیش می رود.
وی دربخش دیگری از سخنانش گفت: آن چیزی که ایران اسلامی را می تواند حفظ کند التزام عملی به ولایت فقیه است.
امام جمعه فردیس بیان داشت : امروز آمریکا در منطقه خاورمیانه به نقطه نا امیدی رسیده و بخشی از نیروهای خود را از منطقه خارج می کند.
وی گفت: آمریکایی ها به دنبال خاورمیانه بزرگ بودند و این در حال رقم خوردن است نه مطابق نقشه و خواست آنها بلکه مطابق آن چیزی که ایران محور حرکت است.
ایمانی افزود: امروز شرایط همکاری با کشور عراق بسیار خوب است و باید ایرانی ها آن را مدیریت کنند.
علی شهبازی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان فردیس نیز گفت: امسال یک میلیارد و 250 میلیون ریال از سوی مردم این شهرستان به این ستاد کمک مالی شده است.
عبدالرضا مطاف گفت: گروهی متشکل از تیم نصاب و استادکاران سازنده ضریح و هنرمندان قلمزن، درودگر و خاتمکار، هم اکنون مشغول مونتاژ و نصب قطعات این دو نیم ضریح در کربلای معلا هستند.
وی افزود: براساس برنامه زمانبندی، از این دو نیم ضریح زیبا همزمان با سالروز میلاد پربرکت حضرت زینب(س) رونمائی شده و به روی زائران گشوده میشود.
مطاف یادآور شد: این دو نیم ضریح زیبا با حمایتهای مردم دوستدار اهل بیت علیهم السلام شهر بوشهر و برازجان طی بیش از دو سال در استان بوشهر ساخته شد.
وی گفت: پیش از این، با همت خیرین استان بوشهر، نیم ضریح مقام خیمهگاهی حضرت عباس(ع) نیز ساخته و در کربلا نصب شده بود.
خیمهگاه (به عربی: مُخَیم) از زیارتگاههای شیعیان در کربلا است که در محل برپایی خمیههای امام حسین(ع) و یارانش در واقعه عاشورا بنا شده است.
تجلیل از موکبداران اربعین حسینی استان خراسان جنوبی
همایش تجلیل از موکب داران اربعین حسینی استان خراسان جنوبی با حضور ائمه جمعه، روحانیون، مسئولان استان و ستادهای تابعه و موکب داران اهل بیت برگزار شد.تجلیل از موکبداران اربعین حسینی استان خراسان جنوبی
موسی جوینده رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی در این همایش گفت: نذورات مردم خراسان جنوبی به عتبات عالیات در ۹ ماهه امسال ۳ میلیارد تومان بوده است.
جوینده با بیان اینکه استان محروم خراسان جنوبی در اوج قله خدمت رسانی به عتبات عالیات قرار دارد، گفت: برای اینکه این نشانه ارادت و مایه افتخار مردم ولایتمدار استان خراسان جنوبی حفظ شود، خادمین زیادی از خواهران و برادران، شبانه روزی خدمت میکنند.
وی بیان کرد: با وجود خشکسالیهای 20 ساله حاکم بر استان و مشکلات اقتصادی مردم، نذورات اهالی خراسان جنوبی در 9 ماهه امسال 3 میلیارد تومان بوده است.
جوینده بابیان اینکه سرانه نذورات مردم در کل کشور 3 هزار تومان است اما در خراسان جنوبی این سرانه 7 هزار تومان است افزود: کمکهای مردم استان به عتبات عالیات در پویایی اقتصاد استان دخیل است و کار سنگینی است که قشری بیادعا باتوجه به مشکلات زیاد آن را انجام میدهند.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مردم در اربعین از مسئولان جلو افتادند گفت: در اربعین امسال هم حضور مردم و هم کمکهای آنها نسبت به سالهای گذشته متفاوتتر بود.
جوینده ادامه داد: رانندگان استان با 130 تریلی در مراسم اربعین حسینی خدمت رسانی کردند.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی یادآور شد: 14 هزار نفر از بانوان استان در 250 کارگاه بافت فرش عتبات عالیات فعالیت میکنند.
چرخه مالی کمک به بازسازی عتبات به کارگران ایرانی میرسد
حجتالاسلام موسوی در گفت و گویی، بیان کرد: برخی از پروژههای ستاد عتبات جاری و ساری هستند؛ این پروژهها متراژ بالایی دارند و زمان آنها چندین ساله است؛ مثل صحن حضرت زهرا(س) که تا دو یا سه سال دیگر ادامه دارد، یا صحن حضرت زینب(س) در کربلا که ساخت آن به تازگی آغاز شده و هفت یا هشت سال به طول میانجامد.
وی اظهار کرد: خوزستان در این پروژهها مشارکت دارد و دو هزار متر از صحن حضرت زهرا(س) و پنج هزار متر از صحن حضرت زینب(س) را متعهد شده است. به علاوه نیازمندیهای فنی حرمهای مطهر مثل اعزام جوشکار، برقکار، تأسیسات، سرویسکار کولر و ... که از برنامههای دائمی ستاد است. ارسال برخی اقلام مثل آبسردکن، سیمان و ... از کارهای جاری و ساری عتبات است.
موسوی درباره پروژههای مستقیم استان نیز گفت: در همین روزهای اخیر قاطعهای حرم حضرت ابوالفضل(ع) به حرم تحویل داده شد که کار جدیدی به حساب میآید. قاطع همان پرده یا حائل بین زنان و مردان در حرمهای مطهر است؛ در برخی زمانها مثل اربعین به دلیل ازدحام جمعیت، فشار زیادی به این حائلها وارد میآمد و همیشه تلفات داشت. جوانان ایرانی و متبرعین فکر خوبی در این باره اندیشیدند و این قاطعها طراحی شد. اولین قاطعها برای حرم حضرت امیرالمؤمنین(ع) بود که خیلی از آن استقبال شد. این قاطعها با طراحی زیبا و استحکام بالا ساخته شدهاند و قدرت تحمل دوهزار ضربه را دارند و قابل جابهجایی هستند. ستونهای این کار استیل است و ضمن مقاوم بودن زیبا هستند. برای قابهای میان استیل نیز شیشه ضد گلوله استفاده و روی آن طرحهای مذهبی کار شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان افزود: کار ساخت قاطعهای حرمین عسکریین(ع) نیز ازهفته دوم دی آغاز میشود. بعد از آن، قاطعهایی برای شبستانهای حرم حضرت علی(ع) ساخته میشود. برای ساخت قاطعهای حرم امام حسین(ع) نیز رایزنیهایی انجام شده است و سعی ما بر این است که تا آخر امسال این قاطعها ساخته شود. نیروهای ما برای رضای خدا در این کارگاه کار میکنند و جانانه پای کار آمدهاند. ساخت این قاطعها توسط خیرین و به صورت تبرعی انجام شده و هزینه شیشههای مورد استفاده در این قاطعها توسط یک خوزستانی تأمین شده است.
وی با بیان اینکه عمر این قاطعها بالای ۲۰۰ سال است و یک کار هنری و تاریخی ارزشمند محسوب میشود، گفت: ساخت قاطعهای حرم امام رضا(ع) و حرم حضرت زینب(س) نیز در دستور کار ستاد استان است.
موسوی درباره دیگر برنامههای ستاد بازسازی عتبات عالیات اظهار کرد: مسقفسازی خیابان صاحبالزمان(عج) در کاظمین ادامه دارد. تهیه و ارسال آبسردکن و تهیه ۱۰۰ پنکه آبپاش و اقلام دیگر نیز از برنامههای ستاد در کاظمین است.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان تصریح کرد: امسال با توجه به وضعیت پول ما در عراق و سوریه، دریافت نذورات به صورت کالا محور بود و اگر پولی به ستاد میآمد، تلاش بر این بوده است که کالاهای موردنیاز از کشور خریداری شود. ۹۰ درصد آورده سال ۹۷ ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کالا بوده است. برای سوریه نیز سنگ و کاشی از ایران خریداری و از طریق باربری به سوریه ارسال شد. اطلاع داشته باشید هر پول یا کالایی در عتبات جمعآوری میشود به خود ایرانیان داده میشود؛ یعنی کارگرانی که در حرمها کار میکنند ایرانی هستند. چون به سمت کالامحوری در دریافت نذورات رفتیم، تحت فشار هستیم اما کمکهای مردم ادامه دارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به کمکهای مردمی در اربعین گفت: ما به صورت پیوسته با نمایندگان مواکبی که در مرزها خدمات ارائه میدهند جلساتی برگزار میکنیم و برای اربعین سال ۹۸ از آنها مشاوره میگیریم و جلسات خیلی مؤثری برگزار میشود.
موسوی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰۰ موکب در ایام اربعین در خوزستان خدمت میکنند، گفت: اربعین در خوزستان موضوع مهمی است که باید پشتیبانی و حمایت شود. ساخت و سازهای مواکب در مرز چذابه شروع شده است. یک شهرک مذهبی معنوی باید در چذابه ساخته شود و شبیه آن در شلمچه نیز ساخته خواهد شد. این مواکب مشکلات و نظرات و خواستههای خود را دارند. تمام هم و غم ما این است که نگذاریم این مواکب دولتی شود. آسیبهایی وجود دارد که سال به سال باید آنها را کمتر کنیم. مواکب پیشنهادها و راهکارهایی دارند که اگر عملی شود اربعین هر سال بهتر از سال گذشته میشود./816/ت303/ب1